X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amper
    Bywalec
    • 2006
    • 123

dzięki tej promocji to i ja chętnie kupie, czy ktos może polecic jakiś sklep w necie lub na terenie wawy gdzie można tanio kupić 30d - czy może tylko allegro?
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Komentarz

• Routlaw
      Uzależniony
      • 2005
      • 983

Zamieszczone przez marcusp
      A tu się nie zgodzę. Przeczytaj dokładnie regulamin:
      No małe nieporozumienie powstało spowodowane OT o 5D.. Promocja 30D obowiązuje w Polsce, przynajmniej teoretycznie..
      14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• Macio
        Bywalec
        • 2005
        • 183

Zamieszczone przez Routlaw
        No małe nieporozumienie powstało spowodowane OT o 5D.. Promocja 30D obowiązuje w Polsce, przynajmniej teoretycznie..
        A nie wiesz czy musi on być z polskiej sieci dystrybucji Canon czy np może być to aparat na eurogwarancji ? Bo nie wiem który bedę musiał kupić (chodzi mi o allegro)

Komentarz

• Web
          Coś już napisał
          • 2005
          • 76

Zamieszczone przez amper
          dzięki tej promocji to i ja chętnie kupie, czy ktos może polecic jakiś sklep w necie lub na terenie wawy gdzie można tanio kupić 30d - czy może tylko allegro?
          Najtaniej mają go w Gdańsku za 4380,- podobno bardzo konkretni ludzie.

Komentarz

• Routlaw
            Uzależniony
            • 2005
            • 983

Zamieszczone przez Macio
            A nie wiesz czy musi on być z polskiej sieci dystrybucji Canon czy np może być to aparat na eurogwarancji ? Bo nie wiem który bedę musiał kupić (chodzi mi o allegro)
            Z tego co zrozumiałem to musisz mieć kod kreskowy z opakowania i nr seryjny body.. innych wymagań oprócz zakupu w UE nie kojaże
            14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• Macio
              Bywalec
              • 2005
              • 183

Zamieszczone przez Routlaw
              Z tego co zrozumiałem to musisz mieć kod kreskowy z opakowania i nr seryjny body.. innych wymagań oprócz zakupu w UE nie kojaże
              a to, że musi być oryginalnie sprzedany przez Canona ?

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez Macio
                a to, że musi być oryginalnie sprzedany przez Canona ?
                Chyba każdy był kiedyś orginalnie sprzedany przez Canona ;-)

Pozdr
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Macio
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 183

Zamieszczone przez arturs
                  Chyba każdy był kiedyś orginalnie sprzedany przez Canona ;-)

Pozdr
                  Też tak myślę, ale wolę jednak doprecyzować, żeby potem nie było problemów z ewentualną wypłatą. Czy ktoś kto ma eurogwarancję wysłał już żądanie zwrotu ?

Komentarz

• czajna
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 401

Powtórzę może jeszcze raz pytanie... Czy ktoś wie jak wygląda weryfikacja zgłoszeń wysłanych do siedziby Canona?? Jak sprawdzają to że wszytko jest z tym zgłoszeniem ok.

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

Zamieszczone przez czajna
                      Powtórzę może jeszcze raz pytanie... Czy ktoś wie jak wygląda weryfikacja zgłoszeń wysłanych do siedziby Canona?? Jak sprawdzają to że wszytko jest z tym zgłoszeniem ok.
                      A jak ma wyglądać.. dostają dowód zakupu w jednym z krajów wymienionych w regulaminie, wpisuja do bazy dane aparatu (z kodu kreskowego) i dane do odesłania kasy (weryfikacja pracowników czy ilości "powtórzeń" użytkownika itp.) i tyle..
                      Wiadomo że są pwenie jakieś zabezpieczenia (np. przed powtózeniem tego samego kodu) i tyle, dla nich to pewnie też niezła infoemacja marketingowa typu np. : "ciekawe czemu połowa aparatów kupionych w PL pochodzi z kanału dystrybucyjnego w DE" - i wniosek: pewnie w PL za drogo w oficjalnej dystrybucji - obniżmy tam cenę czy jakoś tak..

Pozdr
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Macio
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 183

A jak ma wyglądać.. dostają dowód zakupu w jednym z krajów wymienionych w regulaminie, wpisuja do bazy dane aparatu (z kodu kreskowego) i dane do odesłania kasy (weryfikacja pracowników czy ilości "powtórzeń" użytkownika itp.) i tyle..
                        Wiadomo że są pwenie jakieś zabezpieczenia (np. przed powtózeniem tego samego kodu) i tyle, dla nich to pewnie też niezła infoemacja marketingowa typu np. : "ciekawe czemu połowa aparatów kupionych w PL pochodzi z kanału dystrybucyjnego w DE" - i wniosek: pewnie w PL za drogo w oficjalnej dystrybucji - obniżmy tam cenę czy jakoś tak..

Pozdr
                        Myślisz w takim razie że kupując aparat z kanału DE w Polsce od sprzedawcy allegro z eurogwarancją nie będę pozbawiony możliwości odzyskania 590 zł ? Trzeba tam jutro zadzwonić koniecznie do Wawy

Komentarz

• arturs
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4196

Zamieszczone przez Macio
                          Myślisz w takim razie że kupując aparat z kanału DE w Polsce od sprzedawcy allegro z eurogwarancją nie będę pozbawiony możliwości odzyskania 590 zł ? Trzeba tam jutro zadzwonić koniecznie do Wawy
                          Myślę, że nie będziesz pozbawiony tej możliwości bo niby z jakiej racji - dlaczego np. sprzedawca z allegro nie może kupić sprzętu w DE skoro Ty dostajesz paragon czy fakturę (a to znaczy że kupiłeś go legalnie)? W końcu mamy UE i ta eurogwarancja nie darmo nazywa się EURO.. w regulaminie nie ma słowa o tym że aparat powinien być z oficjalnego kanału np. Canon Polska.. Do tego Ty jako kupujący nie wiesz skąd sprzedawca ma ten aparat - skoro go kupujesz i masz na to dowód legalnego zakupu (faktura, paragon fiskalny) i kod kreskowy z opakowania to jesteś ok jako kupujący.
                          Piszę tylko o tym, że z tych informacji Canon może (i zapewne to robi) wyciągnąć cenne infirmacje marketingowe.

Pozdrawiam
                          Artur
                          5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Zeus
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 99

Piszę tylko o tym, że z tych informacji Canon może (i zapewne to robi) wyciągnąć cenne infirmacje marketingowe.

Pewnie że tak i to małymi kosztami?

Odnośnie gwarancji to obecnie Canon Polska wydaję tylko europejską gwarancję nie ma już Polskiej Gwarancji. Dzwoniłem do Canona gdzie mi to potwierdzili.
                            Canon EOS 30D+BG-E2, Canon 28-135 3.5-5.6 IS USM
                            Canon 50 1.8, Canon 100 2.8 Macro USM Canon 70-200 4.0
                            Canon Speedlite 580EX to na początek Canon A95
                            Minolta 7D+VC7D, MAF 17-35/2.8-4.0 D, MAF 24-105/3.5-4.5 D, MAF 100/2.8 Macro D, MAF 100-300 4.5-5.6 APO D, Program Flash 5600 HS(D)
                            Lowepro Sling Shot 200, Nova 4 AW
                            Manfrotto 680B+486RC

Komentarz

• arturs
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4196

Zamieszczone przez Zeus
                              Pewnie że tak i to małymi kosztami?
                              Myślę że te obniżki mają opróżnić magazyny przed produkcją nowego body, a ta wiedza marketingowa to tak przy okazji ;-)

Pozdr
                              Artur
                              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Macio
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 183

Myślę że te obniżki mają opróżnić magazyny przed produkcją nowego body, a ta wiedza marketingowa to tak przy okazji ;-)

Pozdr
                                Artur
                                Tu się zgodzę. I od razu nasuwa się jak zwykle pytanie wałkowane już - co będzie w 40 D

Komentarz

Pracuję...