dzięki tej promocji to i ja chętnie kupie, czy ktos może polecic jakiś sklep w necie lub na terenie wawy gdzie można tanio kupić 30d - czy może tylko allegro?
X
-
-
-
A nie wiesz czy musi on być z polskiej sieci dystrybucji Canon czy np może być to aparat na eurogwarancji ? Bo nie wiem który bedę musiał kupić (chodzi mi o allegro)Komentarz
-
Najtaniej mają go w Gdańsku za 4380,- podobno bardzo konkretni ludzie.
Komentarz
-
Z tego co zrozumiałem to musisz mieć kod kreskowy z opakowania i nr seryjny body.. innych wymagań oprócz zakupu w UE nie kojażeKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Powtórzę może jeszcze raz pytanie... Czy ktoś wie jak wygląda weryfikacja zgłoszeń wysłanych do siedziby Canona?? Jak sprawdzają to że wszytko jest z tym zgłoszeniem ok.Komentarz
-
A jak ma wyglądać.. dostają dowód zakupu w jednym z krajów wymienionych w regulaminie, wpisuja do bazy dane aparatu (z kodu kreskowego) i dane do odesłania kasy (weryfikacja pracowników czy ilości "powtórzeń" użytkownika itp.) i tyle..
Wiadomo że są pwenie jakieś zabezpieczenia (np. przed powtózeniem tego samego kodu) i tyle, dla nich to pewnie też niezła infoemacja marketingowa typu np. : "ciekawe czemu połowa aparatów kupionych w PL pochodzi z kanału dystrybucyjnego w DE" - i wniosek: pewnie w PL za drogo w oficjalnej dystrybucji - obniżmy tam cenę
czy jakoś tak..
Pozdr5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Myślisz w takim razie że kupując aparat z kanału DE w Polsce od sprzedawcy allegro z eurogwarancją nie będę pozbawiony możliwości odzyskania 590 zł ?A jak ma wyglądać.. dostają dowód zakupu w jednym z krajów wymienionych w regulaminie, wpisuja do bazy dane aparatu (z kodu kreskowego) i dane do odesłania kasy (weryfikacja pracowników czy ilości "powtórzeń" użytkownika itp.) i tyle..
Wiadomo że są pwenie jakieś zabezpieczenia (np. przed powtózeniem tego samego kodu) i tyle, dla nich to pewnie też niezła infoemacja marketingowa typu np. : "ciekawe czemu połowa aparatów kupionych w PL pochodzi z kanału dystrybucyjnego w DE" - i wniosek: pewnie w PL za drogo w oficjalnej dystrybucji - obniżmy tam cenę
czy jakoś tak..
Pozdr
Trzeba tam jutro zadzwonić koniecznie do Wawy
Komentarz
-
Myślę, że nie będziesz pozbawiony tej możliwości bo niby z jakiej racji - dlaczego np. sprzedawca z allegro nie może kupić sprzętu w DE skoro Ty dostajesz paragon czy fakturę (a to znaczy że kupiłeś go legalnie)? W końcu mamy UE i ta eurogwarancja nie darmo nazywa się EURO.. w regulaminie nie ma słowa o tym że aparat powinien być z oficjalnego kanału np. Canon Polska.. Do tego Ty jako kupujący nie wiesz skąd sprzedawca ma ten aparat - skoro go kupujesz i masz na to dowód legalnego zakupu (faktura, paragon fiskalny) i kod kreskowy z opakowania to jesteś ok jako kupujący.
Piszę tylko o tym, że z tych informacji Canon może (i zapewne to robi) wyciągnąć cenne infirmacje marketingowe.
Pozdrawiam
Artur5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Pewnie że tak i to małymi kosztami?
Odnośnie gwarancji to obecnie Canon Polska wydaję tylko europejską gwarancję nie ma już Polskiej Gwarancji. Dzwoniłem do Canona gdzie mi to potwierdzili.Canon EOS 30D+BG-E2, Canon 28-135 3.5-5.6 IS USM
Canon 50 1.8, Canon 100 2.8 Macro USM Canon 70-200 4.0Canon Speedlite 580EX to na początek
Canon A95
Minolta 7D+VC7D, MAF 17-35/2.8-4.0 D, MAF 24-105/3.5-4.5 D, MAF 100/2.8 Macro D, MAF 100-300 4.5-5.6 APO D, Program Flash 5600 HS(D)
Lowepro Sling Shot 200, Nova 4 AW
Manfrotto 680B+486RC
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz