X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam1004a
    Początki nałogu
    • 2006
    • 270

jakosc aps-c mi zupelnie styka, nie robie plakatow 10metrow na 50 metrow, 100 mg pixel nie jest mi potrzebny. ergonomia to bardzo duzo. wcisniecie kaliwsza * w korpusie canona to dla mnie mordega, szybko znikajace napisy w judaszu canona.... tyz kiszka, naciskanie klawisza set jako potwierdzenie opcji....., zeby wprowadzic korekcje EV tez trzeba miec zgrabne palce, ustawienie brecetingu przez menu.... masakra.... no i jasnosc judasza.... tragedia. mam 350d, a przez 20 minut bawilem sie d80 (wiem inna polka cenowa)
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

Zamieszczone przez adam1004a
      jakosc aps-c mi zupelnie styka, nie robie plakatow 10metrow na 50 metrow, 100 mg pixel nie jest mi potrzebny. ergonomia to bardzo duzo. wcisniecie kaliwsza * w korpusie canona to dla mnie mordega, szybko znikajace napisy w judaszu canona.... tyz kiszka, naciskanie klawisza set jako potwierdzenie opcji....., zeby wprowadzic korekcje EV tez trzeba miec zgrabne palce, ustawienie brecetingu przez menu.... masakra.... no i jasnosc judasza.... tragedia. mam 350d, a przez 20 minut bawilem sie d80 (wiem inna polka cenowa)
      tu chodzi o jakość tylko o powrót do 35mm jeśli nie wiesz co to i po co to to rzeczywiście poszukaj wygodniejszych klawiszy do manipulacji może poprawi to Twoje samopoczucie.... wiesz co baletnicy przeszkadza ? ... a na 350 świat się nie kończy jest jeszcze 30D i tu twoje porównanie wypada już nie tak oczywiście ...

pokarmiłem bohatera skandynawskich bajek .... niech sie naje co mi tam , może już się najadł ...

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

Zamieszczone przez adam1004a
        Zdecydowanie polecam zmienić system. Po co się męczyć i narzekać . Jednak w sprawie ergonomii to bym polecał wyciągać takie ogólne wnioski nie na podstawie porównania dwóch puszek, to samo tyczy się szkieł. W segmencie amatorskim jeśli chodzi o szkła zwłaszcza szersze nikoś wypada IMO lepiej.

Generalnie to ja jednak bym poczekał spokojnie na rozwój wydarzeń. Póki co na alledrogo ceny są jakie były. Po za tym nie wiem czy mnie pamięć nie myli ale tego typu rumor już sie kiedyś pojawił i nic się nadzwyczajnego nie wydarzyło.
        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• tomygun
          Bywalec
          • 2006
          • 204

czytam, czytam i ciesze się że co miałem kupić to kupiłem, przynajmniej do czasu gdy nie najdzie mnie chcica na coś nowego, mam 400d i jeśli chodźi o uchwyt jest faktycznie koszmarny... chyba już wiele było o tym z 350, a w 400 powtórka, ciężko zrozumieć po co ta ekstremalna miniaturyzacjia, skoro raczej większość na nią narzeka, że mi się tak troszkę odbiegło od tematu
          GALERIA CB <========> GALERIA

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

napiszę jeszcze raz...niektórzy mają małe dłonie...mi akurat pasuje 350....podobna sprawa z wizjerem...ktoś na forum napisał, że zmienił i teraz musi się rozglądać po kadrze...
            30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• emisiaczek
              Uzależniony
              • 2005
              • 548

w sumie to g... prawda z tymi podwyzkami wlasnie patrze na skapiec.pl
              400d kit z ta karta platinium po 2699.

Komentarz

• mattnick
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1735

tylko, ze z tą kartą to kukułcze jajo
                30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• trampek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1546

pisze to po raz kolejny jak mnie jeszcze beda denerwowali bardziej to PRZECHODZE DO NIKONA z tanimi szklami S/T/T bez problemow z FF/BF. Mam sprzetu nieduzo wiec nie bede stratny. tylko jak wielu wczesnij zakupy duuuuuuze szykowalem....
                  R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• emisiaczek
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 548

nibyy czemu kukulcze, za 100pln dostjesz 4gb, jest nawet lepiej bo jak ci wiesza aparat to wysylasz do canona i dostajesz sprawna po tygodniu ... nie widze problemow jak chcesz bez barty to 2599

Komentarz

• JuMar
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 27

Ceny canona 400d w wielkiej brytani się nie zmieniły, ale dla przykładu obiektyw 100mm f2.8 makro cena wzrosła z 260 funtów do 350 funciaków, ale dla przykładu 50mm f14 spadła o 10 funtów na 230. Na reklamach widze, w przypadku niektórych modeli np. ww 50mm widzę, że niby końcówka na rynku i jest wyprzedaż. Czyżby wchodził nowy model 50mm?

Komentarz

• Quadrifoglio
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 364

50 1.2 o ile pamiętam
                        http://praca-magisterska.info
                        http://alfetta.pl

Komentarz

• paweleverest
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1138

Zamieszczone przez Quadrifoglio
                          50 1.2 o ile pamiętam

On nie wchodzi on juz jest

Komentarz

• JuMar
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 27

Tak oczywiście, ale ten 50 1.2 to inna półka cenowa, bo kosztuje na rynku brytyjskim około 1200 funtów. Też mi nowy model!!

Komentarz

• blum
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 509

50 1.2 to eLka i nie straszcie, ze 50 1.4 wypada z rynku bo zbieram na niego..
                              widac, ceny nie pojda w gore tylko w dol

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18766

Zamieszczone przez blum
                                50 1.2 to eLka i nie straszcie, ze 50 1.4 wypada z rynku bo zbieram na niego..
                                widac, ceny nie pojda w gore tylko w dol
                                Chodzą słuchy że ma być nowa wersja 50/1.4 Mk II .
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...