a nie zastanawialiście się czemu canon zwraca 590zł przy 30D?? wszyscy mówią że sprzedaje się jak ciepłe bułeczki- gdyby tak naprawde było czy robiliby taka promocje...?? analogia może mało trafna ale u mnie w mikro firmie wielu klientów żądało upustów więc powoli podnieślismy ceny i nagle stałe rabaty i ludzie byli happy i sprzedaż wzrosła...
X
-
-
30d to zwykły chwyt ....Ostatnio edytowany przez Delorian77; 4118.300d+BG-E1 | A2E | 50/1,8 | 70-200/4L| 18-55 | arl zeiss sonnar 135 |Komentarz
-
Jasne , że chwyt. Równie dobrze mogli zejść do kwoty 3500 brutto, ale nie zrobili tego tylko ot taka promocja. IMHO 3500 zł to i tak dużo patrząc na ceny konkurencji. D80 przecież jest przynajmniej względem danych technicznych i mnogością opcji nad Canonem, że o d200 nie wspomnę.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Komentarz
-
na razie 400d jest za 2600 zobaczymy co bedzie dalej, jesli szkla skocza to sie dopiero tamron dorobi
Komentarz
-
to taka chamska promocja poprostu liczą na to że część ludzi się po pieniądze nie zgłośi i mają racje bo sporo ludzi nie skorzystało z tego zwrotu a robi sie wielkie halo ze 590 taniej.a nie zastanawialiście się czemu canon zwraca 590zł przy 30D?? wszyscy mówią że sprzedaje się jak ciepłe bułeczki- gdyby tak naprawde było czy robiliby taka promocje...?? analogia może mało trafna ale u mnie w mikro firmie wielu klientów żądało upustów więc powoli podnieślismy ceny i nagle stałe rabaty i ludzie byli happy i sprzedaż wzrosła...
To tak jak z akcyzą za sprowadzenie samochodu
okazało się że nielegalnie ja pobrali teraz ją zwracają ale jak się sam o nią nie upomniesz to nie dostaniesz
Komentarz
-
porównanie nie do końca trafne, bo z akcyzą jest jeszcze gorzej - na wszelkie sposoby próbują się z tego wybronić, z tego co wiem dokładnie to sprawdzają i jak się okaże, że przy opłacie na fakturzę/umowie jest zaniżona cena samochodu, to jeszcze karę dowalą...
ale to taki mały offtop
moja galeria: http://www.lubke.pl
Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
Raynox DCR-250 (makro)Komentarz
-
W z wiązku z opisywanymi podwyżkami powiedzcie mi zatem jak to możliwe że na allegro pojawiły się ( teoretycznie nowe na gwarancji ) 300 2,8 za 14350zł podczas gdy jeszce dwa tygodnie temu kosztowały prawie 17000 . Może to jakięś "refurby" ale nikt się do tego nie przyznaje
albo 70-200 2,8L za 2700 gdzy jeszce niedawno temu kosztowały 3600 minimum a w większości 4500zł
Komentarz
-
A drugą sztukę tego szkła mają za 4,2k
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
-
Dziękuję wszystkim, za ten wątek, bo dzięki niemu dzisiaj się zdecydowałem nie czekać na gotówkę tylko wziąć 400D na raty w MediaMarkt
A cena mnie zmiażdżyła - 2490 zł za KIT (czyli 10 x 249 zł, bo promocja raty 0%).
Aparat jest napewno nowy, polska drukowana instrukcja, orginalne płytki (bo ktoś kiedyś pisał, że kupił w sklepie i mu dali płytki przegrywane).
Zatem nareszcie poczuję co to zabawa w cyfrową fotografię
JUPI :grin:Wymarzony 400D już jest !!!
Komentarz
-
Komentarz
-
To jest stałka 200 mm a nie zoom 70-200....albo 70-200 2,8L za 2700 gdzy jeszce niedawno temu kosztowały 3600 minimum a w większości 4500zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=163226569Komentarz
-
Jasne 30-tka powinna nadal kosztować 4500, a nie jakieś głupie promocje kapitalistycznych wyzyskiwaczy
.
No i bardzo możliwe że właśnie w całym tym szumie o to chodzi
. Zwłaszcza że w obliczu oczekiwania na nowości sprzedaż mogła troszkę siąść.
BTW. Moje gratulacje. Witamy w klubie
.
Oczywiście to na pewno wina "układu"
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz