X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • schabu
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1352

hehe - widzę że nie tylko ja dostałem dotacje.to motywuje do zakupu lepszego sprzętu niż by się norlmalnie za swoja pieniądze miało kupić
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• ewg
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1079

Zamieszczone przez stdanielo
      A co raz się żyje, tym bardziej, że dostałem dotację unijną na działalność i część kosztów refunduje UE. :grin:
      Heh... I tak to jest... Nam się wmawia (niepełna informacja), że UE "daje" nam jakieś ogromne pieniądze. Tylko komu je daje? - Ano faktycznie tylko tym, którzy produkują, czyli faktycznie firmom zachodnim (jak Canon na tym przykładzie), bo u nas rodzimej (nie filii) produkcji już nie ma, no może oprócz żarcia (mam nadzieję!)
      Podobnie było z odprawami dla górników. Wielkia restrukturyzacja, wcześniejsze emerytury, odprawy, wiele halo, bo "państwo" dało obywatelom wreszcie duże i godne pieniądze (dla zamknięcia ust), tyle że kto jak kto ale górnicy a zwłaszcza żony górników lubią samochody... mieć (bo przecież nie używać!). No i pokupowali sobie wszyscy z tych odpraw nowuśkich samochodów, że salony w pewnym momencie nie mogły nadążyć z uzupełnianiem oferty. No i kto zgarnął tą "darowaną" kasę???

Tak mnie naszło, bo widzę że się wątek kończy, to moze nie zawadzi... ;-)

A wracając do tematu... Ja tam nie widzę, żeby coś drożało a zlustrowałbym gostka co zaczął ten wątek. :razz: - Za to mamy refundy! Chyba największa procentowo obniżka (znaczy zwrot częściowy) dotyczy EF-S 17-85 IS: Po odliczeniu od normalnej ceny tych prawie 600pln wychodzi 1400pln. Tyle co za Sigme 17-70 - Włot dylemat! ;-) Ale ja chyba wreszcie kupię tą Sigme i oleję liczne aberacje Canona (na rzecz nielicznych Sigmy), a ISa poszukam w dłuższych szkiełkach... :rolleyes:

Komentarz

• maver1ck
        Bywalec
        • 2006
        • 187

Zamieszczone przez stdanielo
        Ja wczoraj kupowałem 17-40, 70-200/4L, 85/1.8, 580EX i grip BG-E3 i tylko tylko ostatnia pozycja była z polskiej dystrybucji Canona reszta z USA ale faktury dostałem. Jakbym kupował po "naszych" cenach to pewnie z 1000 więcej bym wydał albo i lepiej.
        Możesz napisać gdzie kupowałes ?
        Maciek Bryński
        Strona domowa Galeria

Komentarz

• MARANTZ
          Uzależniony
          • 2005
          • 928

Kupując po 1 kwietnia na terenie określonych krajów możemy spodziewać się zwrotu kosztów. Trzeba mieć tylko dowód zakupu od tej daty i wysłać to wszystko wraz z numerem zdartym z pudełka na pewien adres w Irlandii. Lista produktów na stronach Canona. A cenynominalne optyki faktycznie poszły do góry. Mówił mi to "mój" sprzedawca.
          FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• stdanielo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1081

Zamieszczone przez maver1ck
            Możesz napisać gdzie kupowałes ?
            Kupowałem u tego sprzedawcy
            http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1412939 odbiór osobisty w Warszawie lub Poznaniu. Chyba najtańsi z fakturami, dostałem lekki rabacik ale jestem bardzo zadowolony. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to wal PM.
            www.kondereszko.pl
            https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• c42
              Początki nałogu
              • 2005
              • 266

czy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki

Komentarz

• kobonk
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 31

Ja do tego pana wyslalem zapytanie o grip, niestety mimo ponowienia zapytania mr. Kristopheros nie raczyl odpowiedziec.

Komentarz

• januszP.
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 634

Zamieszczone przez c42
                  czy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki

http://www.allegro.pl/item182733829_...cja_30_d_.html
                  Ja kupowałem u niego moje 350D półtora roku temu. Nie mam zadnych zastrzeżęń. Wszystko było w najlepszym porzadku. Chciałem kupic od niego 24-105 (miał atrakcyjne ceny) i żeby nie zmiana koncepcji szkieł napewno bym to zrobił. Kontakt ze sprzedawcą jest bezproblemowy i bardzo sympatyczny. Mozna sie umówić, obejrzec , sprawdzić. Myslę, ze nic się nie zmieniło
                  janusz

Komentarz

• MARANTZ
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 928

Ja byłem nawet u niego w domu jak odbierałem swoje 20D. Aparat śmiga do dzisiaj. Facet miał wtedy podobno nawet zakład foto. Kontakt dobry, mam nawet chyba jeszcze do niego numer telefonu.
                    FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• Hellfire
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 414

Co się stało na allegro, że 400D w ciągu paru dni podrożały o dobre kilkaset złotych?

Komentarz

• ewg
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1079

Zamieszczone przez Hellfire
                        Co się stało na allegro, że 400D w ciągu paru dni podrożały o dobre kilkaset złotych?
                        Pięknie się wszyscy dostosowali do promocji.. :-? Promocję to mieli Ci co kupowali zaraz na początku kwietnia.

Komentarz

• gwozdzt
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 5780

Zamieszczone przez ewg
                          Pięknie się wszyscy dostosowali do promocji.. :-?
                          Oto Polska właśnie :-?

tu kolega opisuje kolejne zagrania naszych, pożal się Boże, 'handlowców":

"Widzialem juz przypadki ze sklepy sprzedaja sprzet (np obiektyw) ktore maja wyciete kody z pudelka . Na moje pytanie dlaczego dane pudelko nie ma kodu powiedziano mi ze to przy kontroli jest usuwane zeby wykluczyc kradziez"

"Szukalem karty 4 gigowej. Bylo kilka atrakcyjnych ofert ale po doliczeniu nieziemskich kosztow wysylki oferty te stawaly sie malo atrakcyjne bo co z tego ze Extreme III 4 Giga bylo za 210 zl a za przesylke priorytetowa sprzedawca liczyl sobie 31zl"

31zł za przesłanie karty pamięci (to się wysyła poleconym za 5zł)
                          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Ciosna
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 162

Nie no, to jest smich na sali

Przegladalem wczoraj oferte w FJokerze, EOS 400D z Kitem byl za 2799 zl. Od dzis jest juz za 2899 zl. A z Platinum'em 4Gb tak samo +100 zł na 2999 zł. Jednak trzeba było brać początkiem kwietnia na poczatku cashback'a bo teraz sprzedawcy moga sobie pogrywac z cenami. No chyba że od dystrybutora dostali po wyzszych cenach
                            Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Komentarz

• ishi
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 145

w jednym FJ na śląsku było 2666 + gratisy -300zł =2300zl za 400D -myślę, że warto jednak nie ma co narzekać; nie jedna osoba dawała cynk na forum, że ceny pójdą w górę.. nie zawsze wszystko można powiedzieć dosłownie! jednak kto chciał ten skorzystał z pomocy....

Komentarz

• Quadrifoglio
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 364

Wakacje idą ... kto normalny kupuje sprzęt foto przed wakacjami ? ten ma jak w banku wyższą cenę.
                                Poza tym jeśli nam dosłownie codziennie mówią w telewizorze i piszą w gazetach jak to się obecnie Polska i Polacy bogacą ... to niech płacą. Europejczycy ...
                                Ostatnio edytowany przez Quadrifoglio; 5625.
                                http://praca-magisterska.info
                                http://alfetta.pl

Komentarz

Pracuję...