hehe - widzę że nie tylko ja dostałem dotacje.to motywuje do zakupu lepszego sprzętu niż by się norlmalnie za swoja pieniądze miało kupić
X
-
-
Heh... I tak to jest... Nam się wmawia (niepełna informacja), że UE "daje" nam jakieś ogromne pieniądze. Tylko komu je daje? - Ano faktycznie tylko tym, którzy produkują, czyli faktycznie firmom zachodnim (jak Canon na tym przykładzie), bo u nas rodzimej (nie filii) produkcji już nie ma, no może oprócz żarcia (mam nadzieję!)
Podobnie było z odprawami dla górników. Wielkia restrukturyzacja, wcześniejsze emerytury, odprawy, wiele halo, bo "państwo" dało obywatelom wreszcie duże i godne pieniądze (dla zamknięcia ust), tyle że kto jak kto ale górnicy a zwłaszcza żony górników lubią samochody... mieć (bo przecież nie używać!). No i pokupowali sobie wszyscy z tych odpraw nowuśkich samochodów, że salony w pewnym momencie nie mogły nadążyć z uzupełnianiem oferty. No i kto zgarnął tą "darowaną" kasę???
Tak mnie naszło, bo widzę że się wątek kończy, to moze nie zawadzi... ;-)
A wracając do tematu... Ja tam nie widzę, żeby coś drożało a zlustrowałbym gostka co zaczął ten wątek. :razz: - Za to mamy refundy! Chyba największa procentowo obniżka (znaczy zwrot częściowy) dotyczy EF-S 17-85 IS: Po odliczeniu od normalnej ceny tych prawie 600pln wychodzi 1400pln. Tyle co za Sigme 17-70 - Włot dylemat! ;-) Ale ja chyba wreszcie kupię tą Sigme i oleję liczne aberacje Canona (na rzecz nielicznych Sigmy), a ISa poszukam w dłuższych szkiełkach... :rolleyes:Komentarz
-
Możesz napisać gdzie kupowałes ?Komentarz
-
Kupując po 1 kwietnia na terenie określonych krajów możemy spodziewać się zwrotu kosztów. Trzeba mieć tylko dowód zakupu od tej daty i wysłać to wszystko wraz z numerem zdartym z pudełka na pewien adres w Irlandii. Lista produktów na stronach Canona. A cenynominalne optyki faktycznie poszły do góry. Mówił mi to "mój" sprzedawca.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Kupowałem u tego sprzedawcy
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1412939 odbiór osobisty w Warszawie lub Poznaniu. Chyba najtańsi z fakturami, dostałem lekki rabacik ale jestem bardzo zadowolony. Jak chcesz coś więcej wiedzieć to wal PM.Komentarz
-
czy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki
Komentarz
-
Ja do tego pana wyslalem zapytanie o grip, niestety mimo ponowienia zapytania mr. Kristopheros nie raczyl odpowiedziec.Komentarz
-
Ja kupowałem u niego moje 350D półtora roku temu. Nie mam zadnych zastrzeżęń. Wszystko było w najlepszym porzadku. Chciałem kupic od niego 24-105 (miał atrakcyjne ceny) i żeby nie zmiana koncepcji szkieł napewno bym to zrobił. Kontakt ze sprzedawcą jest bezproblemowy i bardzo sympatyczny. Mozna sie umówić, obejrzec , sprawdzić. Myslę, ze nic się nie zmieniłoczy kupowal ktos u tego Pana (Kristopheros)? ma bardzo atrakcyjne ceny no i BG-E2 na ktore takze mam smaki
http://www.allegro.pl/item182733829_...cja_30_d_.html
januszKomentarz
-
Ja byłem nawet u niego w domu jak odbierałem swoje 20D. Aparat śmiga do dzisiaj. Facet miał wtedy podobno nawet zakład foto. Kontakt dobry, mam nawet chyba jeszcze do niego numer telefonu.FOTOINKWIZYTORKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Oto Polska właśnie :-?
tu kolega opisuje kolejne zagrania naszych, pożal się Boże, 'handlowców":
"Widzialem juz przypadki ze sklepy sprzedaja sprzet (np obiektyw) ktore maja wyciete kody z pudelka . Na moje pytanie dlaczego dane pudelko nie ma kodu powiedziano mi ze to przy kontroli jest usuwane zeby wykluczyc kradziez"
"Szukalem karty 4 gigowej. Bylo kilka atrakcyjnych ofert ale po doliczeniu nieziemskich kosztow wysylki oferty te stawaly sie malo atrakcyjne bo co z tego ze Extreme III 4 Giga bylo za 210 zl a za przesylke priorytetowa sprzedawca liczyl sobie 31zl"
31zł
za przesłanie karty pamięci
(to się wysyła poleconym za 5zł)
Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Nie no, to jest smich na sali
Przegladalem wczoraj oferte w FJokerze, EOS 400D z Kitem byl za 2799 zl. Od dzis jest juz za 2899 zl. A z Platinum'em 4Gb tak samo +100 zł na 2999 zł. Jednak trzeba było brać początkiem kwietnia na poczatku cashback'a bo teraz sprzedawcy moga sobie pogrywac z cenami. No chyba że od dystrybutora dostali po wyzszych cenach
Blog rowerowo-wyprawowy :wink:Komentarz
-
w jednym FJ na śląsku było 2666 + gratisy -300zł =2300zl za 400D -myślę, że warto
jednak nie ma co narzekać; nie jedna osoba dawała cynk na forum, że ceny pójdą w górę.. nie zawsze wszystko można powiedzieć dosłownie! jednak kto chciał ten skorzystał z pomocy....
Poza tym jeśli nam dosłownie codziennie mówią w telewizorze i piszą w gazetach jak to się obecnie Polska i Polacy bogacą ... to niech płacą. Europejczycy ...Ostatnio edytowany przez Quadrifoglio; 5625.Komentarz
Komentarz