X
-
-
Czyli jeżeli masz do nich blisko + dużo czasu + jesteś asertywny + posiadasz instynkt łowcy "okazji" + lubisz konfrontację, ryzyko i strzał adrenaliny -> IF jest dla ciebie! Jest duża szansa, że cię nie zawiodą, a oprócz wymarzonego sprzętu, wszystko w/w dostaniesz w gratisie...
Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.Ostatnio edytowany przez Joshec; 5857.Komentarz
-
Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby. Kiedyś chciałem od nich kupić lampę, zostawiając szkło w zamian. Zażyczyli sobie kosmiczną dopłatę, a szkło wycenili na bardzo zaniżoną kwotę. Doszedłem w końcu do wniosku, że już nigdy tam nic nie kupię. Jeśli będą ostatnią opcją, to podjadę osobiście by te szkło przestrzelić...|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|Komentarz
-
Niewykluczone, w 2009r. mogli miec CS4, a teraz CS5
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zwioda wydaje mi sie trafniejszym okresleniem :-)
Mialem podobnie, tez kusila mnie ich oferta - po zapytaniu wujka google`a doszedlem do identycznego wniosku.
Komentarz
-
Oj Ty. Wcale nie napisałem, że nikt tam nic nie kupuje. Napisałem: możliwe, że nikt tam z CB od długiego czasu nic nie kupił. Nie doczytałeś możliwe ;-) Pzdr.
Będzie to chyba najrozsądniejsze wyjście. Szybciej skusiłbym się na komisowy zakup w Fotoaparaciki.
Czyli krótko mówiąc Koło Fortuny.C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
W zasadzie to mało mnie interesuje od kogo i za ile kupują oni sprzęt. Grunt, żebym ja dostał to czego oczekuje. Jak na razie kupiłem u nich parę rzeczy i z żadną nie mam absolutnie problemu. Wystarczy e-mail i wysyłają Ci sample z obiektywu a nawet czarną klatkę do oceny hotpixeli na matrycy.
Znajomy kupił tam obiektyw. Po doręczeniu okazało się ze nie podoba mu się zakres ogniskowych
i zwrócił bez najmniejszego problemu.
FotoMaciej
C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark IIKomentarz
-
Oj, daleko idąca krytyka i własne zdanie nawet jeżeli jest dość kontrowersyjne ujdą, ale takie stwierdzenie to już lekko pomówieniem trąci...Komentarz
-
rozumiem że te wszelkie szkła profi też odkupują od tych dzianych amatorów?Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby. Kiedyś chciałem od nich kupić lampę, zostawiając szkło w zamian. Zażyczyli sobie kosmiczną dopłatę, a szkło wycenili na bardzo zaniżoną kwotę. Doszedłem w końcu do wniosku, że już nigdy tam nic nie kupię. Jeśli będą ostatnią opcją, to podjadę osobiście by te szkło przestrzelić...
Parę razy kupowałem w interfoto i zawsze było dobrze pod względem zakupów - 3 szkła i 1 body, wysyłkowo. Przy szkłach wynegocjowałem zawsze coś taniej , przy body nie chcieli zejść z ceny mimo że nówka i "stały klient a tam taniej". No i chyba dlatego to były ostatnie zakupy
Odnosnie oddawania szkieł na odsprzedaż - lepiej sprzedajcie na forum czy allegro bez ceny minimalnej - zapewne więcej dostaniecie niż w IF
marże na tych sprzętach mają o wiele wyższe niż na nówkach :grin:
Ostatnio edytowany przez adrenag; 43999.Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Odp: Opinie o Interfoto
Odgrzeje.
Ostatnio kupowałem u nich body i niestety do końca zadowolony nie jestem.
Wszystko było zgodne z opisem poza rysami na matrycy o których nie było mowy w aukcji.
Plusem jest szybki zwrot gotówki jeżeli coś jest nie tak, dobry kontakt i możliwość negocjacji ceny.
Także jeżeli masz czas na ewentualne zwroty lub możliwość pomacania to w sumie można zaryzykować.Komentarz
-
Mam pytanie co do obecnego położenia sklepu. Mieści się on na Pradze oraz w takim miejscu że na Google Street View go nie ma... Czy jest to względnie... bezpieczna okolica?
Komentarz
-
Robiłem zakupy bezpośrednio w sklepie u nich - jak najbardziej mogę polecić
Używane szkło w idealnym stanie taniej o 250zł niż gdzie indziej
Komentarz
-
obsługa na plus, wybór na plus , zakupy tam na plus (zawsze zostawiałem coś na wymianę i ceny dawali dobre)
używki to używki nie ma się co do sklepu przyczepiać, zawsze to ryzyko
spoko, normalny kawałek miasta, teraz się mieszczą w segmencie i jest tam spokojnieOstatnio edytowany przez becekpl; 27958.Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!Komentarz
Komentarz