X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez szopalek
    Ogólnie to zakupy u nich tylko z odbiorem osobistym i dokładnym sprawdzeniem i przetestowaniem sprzętu. Sprawdzać wszystko!!!
    Czyli jednak niewiele się zmieniło. Taka opinia funkcjonuje od ładnych kilku lat.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Joshec
      Bywalec
      • 2006
      • 167

Zamieszczone przez MacGyver
      Czyli jednak niewiele się zmieniło. Taka opinia funkcjonuje od ładnych kilku lat.
      Czyli jeżeli masz do nich blisko + dużo czasu + jesteś asertywny + posiadasz instynkt łowcy "okazji" + lubisz konfrontację, ryzyko i strzał adrenaliny -> IF jest dla ciebie! Jest duża szansa, że cię nie zawiodą, a oprócz wymarzonego sprzętu, wszystko w/w dostaniesz w gratisie...
      Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.
      Ostatnio edytowany przez Joshec; 5857.

Komentarz

• Darx
        Uzależniony
        • 2011
        • 725

Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby. Kiedyś chciałem od nich kupić lampę, zostawiając szkło w zamian. Zażyczyli sobie kosmiczną dopłatę, a szkło wycenili na bardzo zaniżoną kwotę. Doszedłem w końcu do wniosku, że już nigdy tam nic nie kupię. Jeśli będą ostatnią opcją, to podjadę osobiście by te szkło przestrzelić...
        |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• Sunders
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2746

Co na przykład? Że niby lepiej obrabiają fotki w Photoshopie przed wystawieniem swojego złomu na allegro?
          Niewykluczone, w 2009r. mogli miec CS4, a teraz CS5
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez Joshec
          Czyli jeżeli masz do nich blisko + dużo czasu + jesteś asertywny + posiadasz instynkt łowcy "okazji" + lubisz konfrontację, ryzyko i strzał adrenaliny -> IF jest dla ciebie! Jest duża szansa, że cię nie zawiodą...
          zwioda wydaje mi sie trafniejszym okresleniem :-)

Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.
          Mialem podobnie, tez kusila mnie ich oferta - po zapytaniu wujka google`a doszedlem do identycznego wniosku.
          Ostatnio edytowany przez Sunders; 27139. Powód: Automerged Doublepost
          http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Jago
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Zamieszczone przez jacek_73
            .......Nie dowierzam także temu co pisze Jago, że nikt z CB nic tam nie kupuje........
            Oj Ty. Wcale nie napisałem, że nikt tam nic nie kupuje. Napisałem: możliwe, że nikt tam z CB od długiego czasu nic nie kupił. Nie doczytałeś możliwe ;-) Pzdr.

.........Też się jakiś czas temu zastanawiałem nad zakupami u nich, ale pomimo "niby" okazji sprzętowych po przeszukaniu opinii w netcie doszedłem do wniosku, że odpuszczę, szkoda zdrowia.
            Będzie to chyba najrozsądniejsze wyjście. Szybciej skusiłbym się na komisowy zakup w Fotoaparaciki.

Czyli krótko mówiąc Koło Fortuny.
            Ostatnio edytowany przez Jago; 16499. Powód: Automerged Doublepost
            C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• MacRo
              Coś już napisał
              • 2011
              • 87

Zamieszczone przez Darx
              Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby.
              W zasadzie to mało mnie interesuje od kogo i za ile kupują oni sprzęt. Grunt, żebym ja dostał to czego oczekuje. Jak na razie kupiłem u nich parę rzeczy i z żadną nie mam absolutnie problemu. Wystarczy e-mail i wysyłają Ci sample z obiektywu a nawet czarną klatkę do oceny hotpixeli na matrycy.
              Znajomy kupił tam obiektyw. Po doręczeniu okazało się ze nie podoba mu się zakres ogniskowych i zwrócił bez najmniejszego problemu.
              FotoMaciej
              C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Komentarz

• Joshec
                Bywalec
                • 2006
                • 167

Zamieszczone przez Darx
                Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie.
                Oj, daleko idąca krytyka i własne zdanie nawet jeżeli jest dość kontrowersyjne ujdą, ale takie stwierdzenie to już lekko pomówieniem trąci...

Komentarz

• adrenag
                  Coś już napisał
                  • 2012
                  • 96

Zamieszczone przez Darx
                  Z tego, co mi wiadomo, to sprzęt kupują od totalnych "dzianych" amatorów w cenach zaniżonych. Często utwierdzają tych "ziutków", że coś z tym, a tamtym nie działa. Lub uszkadzają specjalnie. Taka opinia przewinęła się przez forum minolty chociażby. Kiedyś chciałem od nich kupić lampę, zostawiając szkło w zamian. Zażyczyli sobie kosmiczną dopłatę, a szkło wycenili na bardzo zaniżoną kwotę. Doszedłem w końcu do wniosku, że już nigdy tam nic nie kupię. Jeśli będą ostatnią opcją, to podjadę osobiście by te szkło przestrzelić...
                  rozumiem że te wszelkie szkła profi też odkupują od tych dzianych amatorów?
                  Parę razy kupowałem w interfoto i zawsze było dobrze pod względem zakupów - 3 szkła i 1 body, wysyłkowo. Przy szkłach wynegocjowałem zawsze coś taniej , przy body nie chcieli zejść z ceny mimo że nówka i "stały klient a tam taniej". No i chyba dlatego to były ostatnie zakupy
                  Odnosnie oddawania szkieł na odsprzedaż - lepiej sprzedajcie na forum czy allegro bez ceny minimalnej - zapewne więcej dostaniecie niż w IF marże na tych sprzętach mają o wiele wyższe niż na nówkach :grin:
                  Ostatnio edytowany przez adrenag; 43999.

Komentarz

• jacek_73
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 2587

Zamieszczone przez adrenag
                    ...Przy szkłach wynegocjowałem zawsze coś taniej ...
                    rozumiem, że omijałeś sprzedaż przez allegro i uderzałeś bezpośrednio (mailowo/telefonicznie) do sklepu?
                    Jestę fotografę
                    miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• adrenag
                      Coś już napisał
                      • 2012
                      • 96

wiadomo

Komentarz

• Jago
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Zamieszczone przez jacek_73
                        rozumiem, że omijałeś sprzedaż przez allegro i uderzałeś bezpośrednio (mailowo/telefonicznie) do sklepu?
                        Masz na coś chętkę u nich
                        C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• wiktor2323
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1290

Odp: Opinie o Interfoto

Odgrzeje.
                          Ostatnio kupowałem u nich body i niestety do końca zadowolony nie jestem.
                          Wszystko było zgodne z opisem poza rysami na matrycy o których nie było mowy w aukcji.
                          Plusem jest szybki zwrot gotówki jeżeli coś jest nie tak, dobry kontakt i możliwość negocjacji ceny.
                          Także jeżeli masz czas na ewentualne zwroty lub możliwość pomacania to w sumie można zaryzykować.
                          Facebook

Komentarz

• krzyssp
                            Bywalec
                            • 2013
                            • 246

Mam pytanie co do obecnego położenia sklepu. Mieści się on na Pradze oraz w takim miejscu że na Google Street View go nie ma... Czy jest to względnie... bezpieczna okolica?

Komentarz

• rafal1980
                              Bywalec
                              • 2012
                              • 236

Robiłem zakupy bezpośrednio w sklepie u nich - jak najbardziej mogę polecić Używane szkło w idealnym stanie taniej o 250zł niż gdzie indziej

Komentarz

• becekpl
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 4304

obsługa na plus, wybór na plus , zakupy tam na plus (zawsze zostawiałem coś na wymianę i ceny dawali dobre)
                                używki to używki nie ma się co do sklepu przyczepiać, zawsze to ryzyko
                                Zamieszczone przez krzyssp
                                Mam pytanie co do obecnego położenia sklepu. Mieści się on na Pradze oraz w takim miejscu że na Google Street View go nie ma... Czy jest to względnie... bezpieczna okolica?
                                spoko, normalny kawałek miasta, teraz się mieszczą w segmencie i jest tam spokojnie
                                Ostatnio edytowany przez becekpl; 27958.
                                Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                                Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

Pracuję...