X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarq.
    Coś już napisał
    • 2006
    • 62

hehe ... już widzę te wszystkie pozmieniane stopki za parę dni :P ...
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Komentarz

• scooter
      Uzależniony
      • 2005
      • 856

Dalszy ciąg mailingu:

-----
      Gość:
      >>> Z jakiego jesteś miasta?
      >>>
      >>> Co do terminu transakcji to w okolicach czwartku będę miał pewne
      >>> terminy i wtedy około tygodnia czasu oczekiwania zanim sprzęt będzie u
      >>> mnie. Czyli wstępnie moglibyśmy się umówić na czwartek-piątek za dwa
      >>> tygodnie.
      Ja
      >>
      >> Jeśli nasza transakcja przebiegnie bez zgrzytów myślę , że zyskasz
      >> spore
      >> grono dobrych kupców na sprzęt Canona ..... )))
      >>
      >>
      >> Jestem z Koszalina, jaką ustalamy cenę i czy na pewno będziesz miał ten sprzęt w tej cenie ...

Gość:
      Cena to 6000zł za body. 2500zł za 24-105. Ceny +-200zł (o tyle mogą się zmienić niezależnie odemnie). Aktualnie czekam na pierwszą przesyłke od dostawcy. Jeśli wszystko będzie ok to na 100% sprzęt bedzie w podanej cenie.

------

Tak więc czekam do czwartku.

Komentarz

• Propi
        Początki nałogu
        • 2005
        • 329

Dostałem takiego maila:

"Witam.
        Oferta mam nadzieję że będzie aktualna przez cały czas. Jesteśmy firmą, nie jest to oferta osoby prywatnej.

PS. Ceny oczywiście mogą ulec zmianie ale nie są to duże i częste różnice. Zazwyczaj co około dwa tygodnie ceny zmieniają się o +/- 200zł.

PS2. Proszę przekazać kolegom z forum że faktury VAT mogę wystawić ale wtedy cena analogicznie 22% w góre (ja od tego muszę odprowadzić 22% podatku)."
        www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18766

To może jeszcze zapytajcie co z gwarncją na ten sprzęt. Nie doczytałem czy chodzi o nowy ?
          Bo jeśli gwarancja pochodzi np. z Singapuru to to by wyjaśniało ceny .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• lukep
            Początki nałogu
            • 2006
            • 387

W!

Zamieszczone przez Zodiakalny Rak
            Bzdury opowiadasz ,
            *ktos pytal jak mozna sprawdzic czy firma istnieje, to odpowiedzialem ze jest KRS i doprawdy nie wiem dlaczego nazywasz to bzdura? Tzn co nazywasz bzdura: to ze podmioty gospodarcze istniejace sa rejetrowane w KRSie czy cos innego? Ja nie pisalem o tym czy to jest firma wykupiona, lewa czy jakakolwiek, precyzyjna odpowiedz na pytanie... Wiec nie przesadzaj
            A z tym cieciem za 10 zlotych to powodzenia i z dala od firmy windykacyjnej ktora w ten sposob sprawdza dluznikow...

... i nie probuj ze mna dyskutowac - wiem bo pracuje w windykacji ,
            *ja z Toba wogole nie chce dyskutowac, bo nie ma o czym...

To znaczy w jakiej? IMO kobieta i mezczyzna tez sa podobni - bo ludzie nie?!
            *takze tej wypowiedz calkiem nie rozumie, ale coz widac zasad tworzenia zdan i wypowiedzi uczylismy sie w innych szkolach.

Cichy, kupilem swoje body 5D dokladnie za 6485,00 pln dnia 2006.08.16, bylo to dokonane poprzez firme w ktorej pracuje i tyle w tym temacie.

Zdrowko

Komentarz

• liquidsound
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1956

To ile za 30D??Bo temat na innym forum wygasl;-)
              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7443

Już wyjaśnione. Gdybym zrobił taką kalkulację jak lukep, to by mnie puszka 5d wyniosła 5570 zł do zapłacenia
                O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• 777
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 536

a nie wydaje sie wam dziwne za facet pisze ze dla osob kupujacych na fakture 22 % drozej bo musi odprowadzic vat ...troszke to dziwne
                  w normalnym sklepie gosc kupujacy na firme i zwykla osoba nie kupujaca na dzialalnosc gospodarcza placa tyle samo...(wyjatekiem sa nie ktre tipy ktore doliczaja sobie zeby wyrownac roznice w podatkach miedzy polska a niemcami czy cos takiego)
                  6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Kubak82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2348

Zamieszczone przez 777
                    a nie wydaje sie wam dziwne za facet pisze ze dla osob kupujacych na fakture 22 % drozej bo musi odprowadzic vat ...troszke to dziwne
                    normalna praktyka, chocby na allegro.. dziwna jest tylko cala reszta

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 411

Zamieszczone przez lukep
                      W!

*ktos pytal jak mozna sprawdzic czy firma istnieje, to odpowiedzialem ze jest KRS i doprawdy nie wiem dlaczego nazywasz to bzdura? Tzn co nazywasz bzdura: to ze podmioty gospodarcze istniejace sa rejetrowane w KRSie czy cos innego? Ja nie pisalem o tym czy to jest firma wykupiona, lewa czy jakakolwiek, precyzyjna odpowiedz na pytanie... Wiec nie przesadzaj
                      A z tym cieciem za 10 zlotych to powodzenia i z dala od firmy windykacyjnej ktora w ten sposob sprawdza dluznikow...

*ja z Toba wogole nie chce dyskutowac, bo nie ma o czym...

*takze tej wypowiedz calkiem nie rozumie, ale coz widac zasad tworzenia zdan i wypowiedzi uczylismy sie w innych szkolach.

Cichy, kupilem swoje body 5D dokladnie za 6485,00 pln dnia 2006.08.16, bylo to dokonane poprzez firme w ktorej pracuje i tyle w tym temacie.

Zdrowko
                      ok, bez urazy lukep
                      nie o to chodzilo

pozdrawiam,
                      z pozdrowieniami

Komentarz

• ronja
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 21

Mam pomysł: skoro ta firma jest zarejestrowana i działa na rynku od wielu lat, płaci podatki, ma setki (może tysiące klientów), sprzedaje legalny towar to niech jej właściciel poda w końcu nazwę, adres i telefony (może dodatkowo NIP, REGON), wrzuci jakieś referencje, listę kontrahentów. Nic tak dobrze nie robi firmie, jak rewelacyjna oferta i duży obrót. Utnie w ten sposób nasze podejrzenia, wątpliwości, oczyści się z pomówień, zamknie usta złośliwym (czyli także mnie ). Zainteresowanym pozwoli skonfigurować zamówienie i jazda. Kasa będzie wpływać szerokim strumieniem, a wszyscy (łącznie z Urzędem Skarbowym) będą się modlić o pomyślny rozwój tej inicjatywy . Parę osób mailowało do "właściciela". Może przekażecie mu tę nieśmiałą propozycję ?

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

nie znam starej porządnej firmy ktora płaci vat tylko przy sprzedazy na fakture a na paragony nie....!!! Vat od paragonów tak samo się odprowadza...

szuka gość napalonych frajerów lub ma sztuki w jakis sposób uszkodzone (i pewnie naprawione) lub po jakichs testach... albo psychol i nic wiecej...
                          Ostatnio edytowany przez marekb; 4878.

Komentarz

• Amholen
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 46

Zamieszczone przez marekb
                            ... lub ma sztuki w jakis sposób uszkodzone (i pewnie naprawione) lub po jakichs testach...
                            może się tutaj zaopatruje http://stores.ebay.co.uk/Canon-Outle...QQftidZ2QQtZkm

Komentarz

• 777
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 536

moim zdaniem gosc cos kombinuje
                              sadze ze znalazl jakies super zrodlo ale jak narazie sam nie dostal od nich sprzetu , potem sie okaze ze gosc dostanie ale cos bedzie nia tak i sie zaczna jaja.....
                              6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• Zielony
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2928

Zamieszczone przez Amholen

Jeśli tak, to jak już koleś będzie miał np. 1D mkII N na stanie to niech ktoś podskoczy i zrobi fotki na własne CF, a później tylko odczytać Shutter Status.
                                I można się przekonać.
                                sigpic

Komentarz

Pracuję...