3000...w sumie fajna dniówka
X
-
-
Grip Canon 400D
Koleś od gripów na Allegro Ożył oto cytat:
Witam,
Przepraszam, że nie idzie ze mną kontaktu złapać, ale pracuję i nie mam kiedy do kompa przysiąść... A telefonu aktualnie nie posiadam... Gripy powinny być jutro, bo nowy towar miał przyjść (stara dostawa niestety została wyprzedana zanim się aukcja na allegro skończyła)... Niepotrzebnie Pan robił przelew. Jeśli towar jutro nie dojdzie, to będę musiał Panu pieniążki odesłać... Dostawca mnie coś zawodzi i jaja wychodzą :/ Ale mam nadzieje że wszystko dojdzie do skutku. Odezwę się jutro i już wszystko będę wiedział.
Pozdrawiam,
Patryk
No to poczekam jeszcze trochę, i dopiero podejmę kroki prawne.Komentarz
-
Tez mi gość podobnie odpisał tylko, że ja brałem za pobraniem. Tak to jest jak wystawia się coś czego nie ma. No i oby to były oryginały a nie zamiennikiKoleś od gripów na Allegro Ożył oto cytat:
Witam,
Przepraszam, że nie idzie ze mną kontaktu złapać, ale pracuję i nie mam kiedy do kompa przysiąść... A telefonu aktualnie nie posiadam... Gripy powinny być jutro, bo nowy towar miał przyjść (stara dostawa niestety została wyprzedana zanim się aukcja na allegro skończyła)... Niepotrzebnie Pan robił przelew. Jeśli towar jutro nie dojdzie, to będę musiał Panu pieniążki odesłać... Dostawca mnie coś zawodzi i jaja wychodzą :/ Ale mam nadzieje że wszystko dojdzie do skutku. Odezwę się jutro i już wszystko będę wiedział.
Pozdrawiam,
Patryk
No to poczekam jeszcze trochę, i dopiero podejmę kroki prawne.FF
www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubnaKomentarz
-
-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
Zamienniki to nie będą. Pytałem go czy na pewno ORYGINAŁY Canona, napisał mi że nie ma ściemy oryginalne zapakowane w pudełka, ale z tego co widzę koleś zrobił aukcje, a sprzętu nie miał i teraz dwoi się i troi żeby go ściągnąć. No to czekamy bo cena 300zł okazyjna, ale cierpliwość kiedyś się skończy.
Canon 400D+kitOstatnio edytowany przez Gość; 9710.Komentarz
-
Ja tam czekam. Nie wysylalem zadnych pieniedzy, wiec na razie niczym nie ryzykuje. Jezeli tylko towar bedzie to 2-3 dni nie robi zadnej roznicy a jak sami zauwazyliscie cena atrakcyjna. Taki po prostu urok allegro a jak ktos chce kupic beztresowo to idzie do fotojokera i za 380zl kupuje
40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM ISKomentarz
-
Grip Canon 400D
No już wiadomo Gripów nie ma, cytat wiadomości jaką dostałem:
,,Witam,
No niestety mam złe wieści, bo towar nie dotarł . . . Ale to nauczka na przyszłość dla mnie, że to co mam na sprzedanie na allegro, to powinienem na bok odłożyć a nie sprzedawać poza aukcją. Transakcja NIE DOJDZIE do skutku z powodu braku towaru. Bardzo mi przykro z tego powodu, bo zawiodłem... Sprzęt ma dojść w tygodniu ale nic nie obiecuje i nie wiem w jakiej cenie. Więc jak by co to poinformuje, że posiadam gripy chyba, że już będziesz posiadać tak owy. Nie pozostaje mi nic jak przeprosić za zaistniałą sytuację. Zdarzyło mi się to pierwszy raz i czuję się bardzo niezręcznie. Pozostałe moje aukcje przebiegały bez problemów. Proszę tylko o wyrozumiałość. Jeszcze raz przepraszam.
Pozdrawiam serdecznie,'' koniec cytatu.
No to zabieramy się do pisania soczystych NEGATYWÓW!!!!!!!!
Canon 400DKomentarz
-
a po co ?? jest was 10 weźcie się zbierzcie i do sądu
. Koleś wam gripy załatwi
Komentarz
-
Mi tam sie nie chce za 80zl do sadu chodzic(oczywiscie prawnie jest to jak najbardziej mozliwe), mam naprawde sporo innych rzeczy do roboty. Fakt, ze ten pan troche niepowaznie podszedl do aukcji ale zapewne zaplaci za to negatywnymi komentarzami. Ja tam wystawilem neutrala (jakos uwierzylem w tlumaczenia) a pozatym nie ponioslem zadnych kosztow wiec sie tam wielce klocic nie bede.40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM ISKomentarz
-
Grip Canon 400D
Tak jak pisałem wystawiłem panu od gripów negatywa, oburzony przysłał mi oto wiadomość:,,
Witam,
Dziękuję bardzo za komentarz. Będę zmuszony odpłacić tym samym gdyż regulamin allegro mówi, że mam tydzień na wysłanie przedmiotu od zakończenia aukcji. A że Pan kieruje się emocjami i nie ma cierpliwości to nie moja sprawa. Aukcja została anulowana i zgłoszę to do allegro po upłynięciu tygodnia. Pozostali mnie zrozumieli, a Pan zaczął mnie wyzywać od oszustów. Miłego...
Pozdrawiam,"
Patryk
To ja mu nato:
,,O , dobra a wie pan że przez kup teraz została zawarta formalnie umowa kupna sprzedaży, a co się z tym wiąże czekam na towar, jak nie to skieruje sprawa do sądu. Kwota mała bo 300 zł z tego muszę wpłacić 30zł żeby sprawie nadać tok, no ale koszty sądowe trochę zjedzą Pana a przynajmniej nad gryzą. No i nauczka na całe życie, nie wystawiamy towaru którego nie posiadamy !!! Tak mówi regulamin allegro. A co do komentarza, nie zaprzeczy pan w pełni zasłużony. Przy pomne tu aukcje JEEPA został wylicytowany, wygrany. Taka sama historia koleś też nie miał towaru. Zgadnij jak się skończyła dla sprzedawcy. Handel to nie zabawa. Myślę że się dogadamy , pozdrowienia dla przesympatycznego pana Patryka i miłego dnia ,,randon’’Komentarz
-
No widzisz wymagasz przestrzegania wszystkich regul a sam wystawiasz komentarz przed terminem wyslania. Oczywiscie to twoja sprawa: wystawienie negatywa i dochodzenie zawarcia umowy na drodze sadowej. Masz do tego pelne prawo ale czy warto? Pamietaj, ze Patryk bedzie zmuszony do sprzedania tobie tej rzeczy za 300zl a nie do dania za darmo
Podobnie z kosztami sadowymi, moze nie poniesc zadnych jezeli od razu zgodzi sie z twoim pozwem. Druga sprawa: nie uwazasz za nieco dziwne, ze jak na razie tylko ty wsytawiles negatywa? Wszyscy inni uczestnicy licytacji czekaja do nastepnej dostawy.
40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM ISKomentarz
-
Komentarz
-
Z tym, ze on ma obowiazek wykonac zawarta umowe a nie zwrocic kase.40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM ISKomentarz
-
-
No z tym to moze byc roznie. Swiadczy o tym np orzeczenie sadu z tym samochodem sprzedanym na allegro.40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM ISKomentarz
Komentarz