X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal.s
    Początki nałogu
    • 2007
    • 271

W Rzeszowie masz Kodaka http://www.kodak.rzeszow.pl/ robią ładne odbitki. W Fotojokerze też robią dość dobrze, ale w MediaMarkt Ci już dobrze nie zrobią, choć chyba mają najtaniej
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Bonku5
      Początki nałogu
      • 2006
      • 280

Podziele się z wami opinią na temat jednego foto labu z allegro "fotokubin" z Rzeszowa. Chciałem sprawdzić czy jakość dobra a za przesyłke nie musiał bym płacic wiec sie zdecydowałem.

I stanowczo odradzam. Zdjęcia robione 350d wyszły jak z taniego kompakta. Spikselowane a kolory całkowicie nie naturalne. Jeszcze mógłbym zarzucic sobie że zbytnio podciągnąłem kolorystyke ale wrzuciłem jedne foto które wywołałem w normalnym labie to niebo a ziemia.

I duży błąd jaki robią to kompresja przed wysyłką o ok 80% więc wiecie co z tego może być. Pytałem czemu tak robią to miły Pan powiedział, że kompresują tyle żeby zdjęcie nie straciło na jakości dla danego formatu.

Całe szczęście że kilka sztuk dałem

Komentarz

• lukasz_p
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 15

Zamieszczone przez Bonku5
        Czy może ktoś polecic mi jakieś internetowe lab. gdzie wywołują dobrej jakości foty?? interesują mnie standardowe odbitki 10x15 itp
        Ja właśnie postanowilem wyprobowac ofertę Tomasza1972 (link do oferty), zamawiałem parę sztuk 15x21 i dzis dostałem poczta paczke ze zdjeciami (a zamowilem w poniedzialek, wiec wszystko bardzo sprawnie)

Co jakosci to nie mam sie do czego przyczepic, cenowo wydaje mi sie bardzo korzystnie wiec docelowo bede zdaje sie stalym klientem
        (kilka z zamowionych odbitek zrobilem juz wczesniej w 2 labach w poznaniu placac sporo wiecej i mam subiektywne wrazenie ze odbitki od Tomka sa zrobione nawet lepiej)

System "pakietow" jest calkiem sensowny - w przypadku mniejszych ilosci koszty wysylki moga nieco przedrozyc sprawe i generalnie najbardziej oplaca sie zamawiac wlasnie pakiety
        Generalnie polecam
        Plastikowa puszka i kilka tanich szkiełek

Komentarz

• Bonku5
          Początki nałogu
          • 2006
          • 280

Zamieszczone przez lukasz_p
          Ja właśnie postanowilem wyprobowac ofertę Tomasza1972 (link do oferty), zamawiałem parę sztuk 15x21 i dzis dostałem poczta paczke ze zdjeciami (a zamowilem w poniedzialek, wiec wszystko bardzo sprawnie)

Co jakosci to nie mam sie do czego przyczepic, cenowo wydaje mi sie bardzo korzystnie wiec docelowo bede zdaje sie stalym klientem
          (kilka z zamowionych odbitek zrobilem juz wczesniej w 2 labach w poznaniu placac sporo wiecej i mam subiektywne wrazenie ze odbitki od Tomka sa zrobione nawet lepiej)

System "pakietow" jest calkiem sensowny - w przypadku mniejszych ilosci koszty wysylki moga nieco przedrozyc sprawe i generalnie najbardziej oplaca sie zamawiac wlasnie pakiety
          Generalnie polecam
          Ja też wysłałbym do Tomasza tyle że tym razem miałem bardzo mało tzn nie całe 20 sztuk więc nie było sensu ale nastepnym razem zapewne sprobuje

Komentarz

• jac+
            Uzależniony
            • 2006
            • 842

Może w tej chwili nie ma niczego wystawionego, ale sprawdź jej konto i jak coś skontaktuj się z nią przez maila. Dość szybko odpowiada.
            Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• Bonku5
              Początki nałogu
              • 2006
              • 280

Zamieszczone przez jac+
              Może w tej chwili nie ma niczego wystawionego, ale sprawdź jej konto i jak coś skontaktuj się z nią przez maila. Dość szybko odpowiada.
              Ale o co chodzi??

Komentarz

• Zielony
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2928

Zamieszczone przez jac+
                Ale o co chodzi??
                Ona jakoś wystawia tą usługę...? bo zerknąłem to użytkownik nie ma w tej chwili wystawionych przedmiotów

O to ;-)
                sigpic

Komentarz

• Bonku5
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 280

A tak nie skojarzyłem z drugą stroną
                  Dzięki Zielony za przypomnienie bo zakręciłem się jak.. heh

Komentarz

• Pitek
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 68

www.fotoiris.pl z Gostynia GORĄCO POLECAM ! ! ! tam wywołuję zdjęcia , rewelacja
                    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Komentarz

• jac+
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 842

Dzięki Zielony za prawidłowe naświetlenie sprawy .
                      Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Komentarz

• darnok
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 204

jak korzystam z http://www.fotook.pl/
                        sciagasz programik i poneijz za jego pomoca wysylasz foty, robia bardzo przyzwoiscie.
                        PuFFa + eLegancki pLecak|
                        GALERIA CB [portrety] GALERIA CB [reporterka] GALERIA CB [CB-VIDEO]

Komentarz

• perqsista
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 429

Pierwszy raz "zgrzeszyłem" z odbitkami u Tomasza1972 i muszę bardzo pochwalić. Bardzo porzadnie. Dobry papier o przyzwoitej gramaturze (nie mierzyłem/ważyłem) ale dobrze leżą w ręce. Robiłem na papierze pólmatowym w formatach 21x15 i 21x30. O kolorach nie mogę nic napisac bo otrzymałem dokładnie takie jakie sobie zaplanowałem podczas postprocessu. Po tym co zobaczyłem mogę napisać: Tomasz1972 to profesjonalista i rzeczywiscie rzetelnie wykonuje kalibrację labu po każdej wymianie chemii. Zdecydowanie polecam!
                          www.blog.mielcarek.net

Komentarz

• tcyprian
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 58

Zamieszczone przez Pitek
                            www.fotoiris.pl z Gostynia GORĄCO POLECAM ! ! ! tam wywołuję zdjęcia , rewelacja
                            dzieki za opinie

i oczywiscie zapraszam na http://lab.fotoiris.pl
                            5D+BG-E4; 24-105 4 IS ; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 ;
                            Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Komentarz

• Thunder
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 307

Wywolywalem w vertis.pl i jestem bardzo zadowolony. Polecam tez empikfoto.pl
                              Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

• maci78
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 77

wygodny jest empikfoto.pl i jakosć też całkiem całkiem. szczególnie dobry jest odbiór w fotolabe rano wysyłka wieczorem spacerkiem po dobiór
                                30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen

Komentarz

Pracuję...