X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Zamieszczone przez frikmen
    ha.. ha.. no to teraz jest taka sytuacja skoro nie można go obecnie kupić w sklepie
    Nie do końca , bo w sprzedaży już jest , a że dystrybutorzy nawalili i myśleli że Polska to nadal piracki kraj i nie będzie chętnych to inna sprawa.

Komentarz

• maci78
      Coś już napisał
      • 2007
      • 77

hmmm nie wiem... sprawdzałem wczoraj u dwóch dystrybutorów i są od ręki... jak coś to pisz na pw
      30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen

Komentarz

• oskarkowy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2513

Zamieszczone przez maci78
        hmmm nie wiem... sprawdzałem wczoraj u dwóch dystrybutorów i są od ręki... jak coś to pisz na pw
        No, to ustaliliśmy pm-owo, że od ręki są peelki (to tak dla innych czytających, którzy zasadzają się na wersję IE).

Chciał nie chciał, wziąłem co było, czyli peel. Cena 2949 z fakturą. Nie mogłem więcej czekać, bo wyrozumiałość klientów ma raczej małe granice.
        Moje pierwsze wrażenie nie da się opisać. Zęby bolą i skurcze łapią, jak się po tym porusza. Co za %&@#*&^$@ to tłumaczył i po co?
        Wiem, że kiedyś się nauczę, ale spękalina czy punktylizacja śniły mi się dziś w nocy.

Inna sprawa, że bardzo ciekawa jest polityka dystrybutora Adobe'a w Pl. Inne wersje językowe na zamówienie, 2 tygodnie czekania i cena kilkaset złotych większa. A przecież powinno być taniej, skoro nie trzeba było ponosić kosztów na dodatkowe tłumaczenia i wymyślanie kretyńskich słówek.
        Jarek

Komentarz

• nastier
          Uzależniony
          • 2005
          • 686

zawsze mozesz poszukac w necie zangielszczenia

fotoblog

Komentarz

• RafalK
            Bywalec
            • 2005
            • 104

Zamieszczone przez oskarkowy
            Inna sprawa, że bardzo ciekawa jest polityka dystrybutora Adobe'a w Pl. Inne wersje językowe na zamówienie, 2 tygodnie czekania i cena kilkaset złotych większa. A przecież powinno być taniej, skoro nie trzeba było ponosić kosztów na dodatkowe tłumaczenia i wymyślanie kretyńskich słówek.

Może mają wyższą marżę na produkty, które raczej nie wyjdą poza ich dystrybucję. A polityka ta daje niezłe efekty, które można podziwiać na fotkach szybkich samochodów z wyrazem WIMAL w rejestracji
            Ostatnio edytowany przez RafalK; 2752.
            --

pozdrawiam,
            Rafał

Komentarz

• FOTOGRAF
              Uzależniony
              • 2005
              • 762

Zamieszczone przez RafalK
              Może mają wyższą marżę na produkty, które raczej nie wyjdą poza ich dystrybucję. A polityka ta daje niezłe efekty, które można podziwiać na fotkach szybkich samochodów z wyrazem WIMAL w rejestracji
              no to niezlych pieniazkow sie facet dorobil, ale czy tylko na licencji orginalnego oprogramowania?

tych samochodzikow to ona pa pewnie wiecej?
              Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• oskarkowy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2513

Zamieszczone przez FOTOGRAF
                :
                tych samochodzikow to ona pa pewnie wiecej?
                Samochodzików może i ma, ale peesa to dla mnie nie miał
                A chciałem
                Jarek

Komentarz

• iktorn92
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 605

Zobacz na allegro! Byłem przed chwila i widziałem CS3 EN BOX za 3049zł. trochę drogo.....
                  Flickr
                  Portfolio Ślubne

Komentarz

• oskarkowy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2513

Zamieszczone przez iktorn92
                    Zobacz na allegro! Byłem przed chwila i widziałem CS3 EN BOX za 3049zł. trochę drogo.....
                    To spójrz w komentarze tego człowieka z ostatnich dwóch tygodni. Nick mam taki sam
                    Jarek

Komentarz

• focus
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 182

Zamieszczone przez Tomasz1972
                      Znajomy dzwonił do usa i tam kupił . Jest legal z tym , że w razie kontroli skarbowy się może czepić że bez cła itp zostało przywiezione.
                      Dzwoniłem w identycznej sprawie do agencji celnej z pytaniem jakie będę musiał ponieść koszty w przypadku zakupu oprogramowania w USA.
                      Wygląda na to, że do zapłacenia jest tylko VAT !!! Cło też, ale stawka = 0 % !!!
                      Wygląda na to, że mamy legalny soft po zapłaceniu wszystkich podatków, ale i tak taniej niż w kraju.
                      Nie mam tego jeszcze na piśmie niestety.
                      Czy ktoś może badał sprawę?
                      trochę nie dowierzam, że nie trzeba płacić cła....

Komentarz

• tmaciak
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 610

Normalne, kupując soft, kupujesz _prawo_ a nie towar, a _prawa_ nie podlegają ocleniu. Cło ewentualnie za nośnik, podręcznik itp.
                        Pozdrawiam, Tomek
                        Canon S-120PC II

Komentarz

• thinredline
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 136

Zamieszczone przez alx_80
                          ja wlasnie sciagam wersje EN z USA (650$), chociaz tam tez musialem czekac 2 tyg az sie pojawi w sklepie wersja na PC (na polkach lezaly same pod MAC-a) a ze sklepu internetowego nie mialem mozliwosci...
                          nie chcę cię martwić ale nawet jak kupisz w stanach to u nas traktowane bedzie jako nielegalne.
                          to przykre ale niestety....

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez thinredline
                            nie chcę cię martwić ale nawet jak kupisz w stanach to u nas traktowane bedzie jako nielegalne.
                            Ale... masz jakies wsparcie?
                            Ja mam np BreezeBrowsera zakupionego w USA. To znaczy sciagniety trial, licencja kupiona regsoftem, doliczone odpowiednie podatki, oplata paypalem (cena mogla byc podana w euro ale sprzedajacym jest firma w USA).
                            Z jakiej racji taki soft mialby byc nielegalny?

Albo inaczej - od kiedy soft musi byc sprzedany przez polska firme/kupiony w Polsce by byl legalny w Polsce?
                            Jesli tak jest to czemu Policja automatycznie nie zamyka wszystkich turystow z laptopami za nielegalne uzywanie software w Polsce?

Komentarz

• alx_80
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 192

Zamieszczone przez thinredline
                              1. .....a czy w Polsce nie mozna kupic wersji EN ??
                              2. .....czy wersja EN kupiona w PL i US czym sie rozni ??
                              3. .....czy jak kupilem na osobe prywatna to musze miec paragon by program byl legalny???

Komentarz

• marekb
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2273

pozwolę sobie odświeżyć. Mam dość elements'a i chce kupić CS3 PL (tak PL ). Czy ktoś może wie gdzie najtaniej...??

Komentarz

Pracuję...