X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • centur
    Uzależniony
    • 2011
    • 766

Odp: GRIP - czy warto przepłacać??

Zamieszczone przez Kuba1
    Looz, po prostu patrząc na Twoje zdjęcia pomyślałem, że jesteś z tych co im to cholernie robi .
    ????
    a tak przy okazji mojego gripa (jeśli to kogoś interesuje), dziś dostałem telefon z serwisu że grip jest nienaprawialny i zostanie wymieniony na nowy z nowej serii którą dostaną za ok 2 tygodnie, a tak zachwalaliście tego Meike'a :-? co do eneloopów - po prostu pożycze od zaprzyjaźnionego ślubniaka 6 sztuk i sam przetestuje, z wynikiem się podziele .....
    Ostatnio edytowany przez centur; 43228.
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• Kuba1
      Uzależniony
      • 2010
      • 960

Zamieszczone przez centur
      Zamieszczone przez kuba1
      Looz, po prostu patrząc na Twoje zdjęcia pomyślałem, że jesteś z tych co im to cholernie robi .
      ????
      []...
      Noo, że brak prądu w aparacie powoduje, że czują się nieswojo - ja np. tak mam .

Komentarz

• set21
        Coś już napisał
        • 2009
        • 91

W instrukcji 5d3 jest napisane ,LP E6 ok.950 zdjec ,grip +2 LP E6 dwa razy wiecej fotek.
        grip z 6 bteriami AA ok 270 zdjec.
        Pewnie z enelopami bedzie troche wiecej .

Komentarz

• Kuba1
          Uzależniony
          • 2010
          • 960

Zamieszczone przez set21
          W instrukcji 5d3 jest napisane ,LP E6 ok.950 zdjec ,grip +2 LP E6 dwa razy wiecej fotek.
          A, no to nawet jak by było 3x więcej to i tak bez sensu. BTW, w którym miejscu instrukcji to jest napisane, bo nie mogę znaleźć?

Komentarz

• centur
            Uzależniony
            • 2011
            • 766

Zamieszczone przez set21
            to do d**y z takim rozwiązaniem
            Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Komentarz

• set21
              Coś już napisał
              • 2009
              • 91

Pdf , 35 strona,Czas pracy akumulatora

Komentarz

• Kuba1
                Uzależniony
                • 2010
                • 960

Zamieszczone przez set21
                Pdf , 35 strona,Czas pracy akumulatora
                No jest, w drukowanej też str. 35. Dzięki.

Komentarz

• Merauder
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1092

Nie znalazłem odpowiedniego wątku, a nie chcę zakładać nowego. Mam tylko jedno pytanie; zakupiłem używkę oryginał gripa BG-E5 do 450D, wcześniej używany z 1000D. Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka. Wcześniej nigdy nie miałem gripa i zastanawiam się czy mogłem coś spieprzyć czy coś z tym gripem jest nie tak, bo wygląda to na jakiś problem z komunikacją. Stan zew. wygląda jak nowy. Zanim odeślę go sprzedającemu chciałbym poznać inne opinie.

Dodam jeszcze, że biega to na dwóch oryginalnych bateriach.
                  7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• centur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 766

trudno tak zawyrokować na odległość ale generalnie wszelkie przyciski i pokrętło na gripie powinno działać tak samo jak analogiczne na body. Grip to niby prosta konstrukcja ale też może być walnięty, nawet od nowości o czym przekonałęm się na własnej skórze... lepiej uderz do sprzedawcy i jemu opisz problem...

Komentarz

• Kuba1
                      Uzależniony
                      • 2010
                      • 960

Zamieszczone przez Merauder
                      Nie znalazłem odpowiedniego wątku, a nie chcę zakładać nowego. Mam tylko jedno pytanie; zakupiłem używkę oryginał gripa BG-E5 do 450D, wcześniej używany z 1000D. Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka. Wcześniej nigdy nie miałem gripa i zastanawiam się czy mogłem coś spieprzyć czy coś z tym gripem jest nie tak, bo wygląda to na jakiś problem z komunikacją. Stan zew. wygląda jak nowy. Zanim odeślę go sprzedającemu chciałbym poznać inne opinie.

Dodam jeszcze, że biega to na dwóch oryginalnych bateriach.
                      Czy posiada jakiś włącznik Twój grip? Bo objawy pracy kółka zadziwiająco podobne do ..wyłączonego gripa. Jeśli włączony tak działa, to jest zepsuty.

Komentarz

• tlustyx
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1304

Problem polega na tym, że nie działają wszystkie przyciski, a właściwie działa tylko jeden, ten odpowiedzialny za zmianę trybu AFa. Reszta nie reaguje po za kółkiem, które też trochę dziwnie działa, bo zmiana parametru odbywa się dopiero za 2-3 przeskokiem kółka.
                        A próbowałeś przeczyścić styki gripa i wewnątrz aparatu?
                        6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
                        Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

• Merauder
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1092

Zamieszczone przez Kuba1
                          Czy posiada jakiś włącznik Twój grip? Bo objawy pracy kółka zadziwiająco podobne do ..wyłączonego gripa. Jeśli włączony tak działa, to jest zepsuty.
                          Jeśli włącznik jest na offf nie działa nic jeśli na on to objawy są właśnie jakie opisuję.

Zamieszczone przez tlustyx
                          A próbowałeś przeczyścić styki gripa i wewnątrz aparatu?
                          Przyznam szczerze, że w gripie tak, w aparacie nie. A więc dzisiaj jeszcze spróbuję.
                          7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

• Merauder
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1092

Na drugim body jest to samo. PRzecieranie styków nic nie daje. Natomiast mam jeszcze jeden trop. Pudełko ma naklejkę Amazona, a więc prawodpodobnie jest to zakupione w USA. W związku z powyższym mogą być jakieś problemy z kompatybilnością (jakiś wenętrzny frirmware gripa) wersji USA z aparatami z EU?

Komentarz

• Kuba1
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 960

Na drugim body jest to samo. PRzecieranie styków nic nie daje. Natomiast mam jeszcze jeden trop. Pudełko ma naklejkę Amazona, a więc prawodpodobnie jest to zakupione w USA. W związku z powyższym mogą być jakieś problemy z kompatybilnością (jakiś wenętrzny frirmware gripa) wersji USA z aparatami z EU?
                              Eee, nie - to ma działać. Gdzie to kupiłeś, jeśli wolno spytać? Ktoś (sprzedawca) ma niezły tupet..

Komentarz

• Bolek02
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 3225

Miejsce zakupu gripa nie ma znaczenia i nie ma wpływu na poprawność działania.
                                Z zamiennikami już tak jest, że nie zawsze działają. Jak sprawdziłes na różnych puszkach z tym samym efektem to sprawa jest jasna - wymiana !
                                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

Pracuję...