Ja też byłem z Meike (alpha) do 5dII zadowolony ale do czasu aż okazało się że nie za każdym razem widzi w sobie dwie baterie. Kiedy widzę w body że zaskoczył tylko jeden akumulator muszę odkręcić grip, wyciągnąć go tyle żeby styki nie stykały i z powrotem wkręcić, no i wtedy działa. Tanio ale z niedogodnościami. Coś za coś, kolejny raz kupie oryginał.
X
-
-
odpukać jak na razie żadnych problemów czy to technicznych, czy to elektronicznych nie mam
Komentarz
-
Miałem swego czasu grip Meike do 1000D i faktycznie guma zaczęła się odklejać i to już po kilku miesiącach użytkowania. Kropelka załatwiła sprawę.Komentarz
-
-
Oryginał jest zawsze lepszy, jak kogoś stać to czemu nie. Ja do 50D kupiłem zamiennik i do tego używany (Delta). Zapłaciłem 100zł, więc ok 50%ceny nowego zamiennika i 25% oryginału. Jak na razie sprawdza się, jak padnie nie będzie tak szkoda, za zaoszczędzone pieniądze można dokupić jakieś inne fanty, np dołożyć do zapasu akumulatorków, kupić zapasową kartę.Komentarz
-
Czy ktoś z was używa tego gripa z 30D ? Chodzi mi o to czy grip nie powoduje zawieszania się lustra itp?PozdrawiamKomentarz
-
To nie jest tak, że zamiennik powoduje zawieszenie zawsze i z każdym body. Nie dowiesz się jak nie przetestujesz konkretnego egzemplarza.http://allegro.pl/grip-bg-e2-pilot-c...821205642.html
Czy ktoś z was używa tego gripa z 30D ? Chodzi mi o to czy grip nie powoduje zawieszania się lustra itp?Pozdrawiam
Jak nie chcesz mieć takiego problemu, to kup używany oryginał
Teraz duzo więcej nie zapłacisz za BG-E2N.Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
-
WARTO! sam kupiłem org i jest rewelacyjny a miałem okazje widzieć zamiennika i szit...Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|Komentarz
-
Nie wiem czy warto, ponieważ nie używałam jak dotąd oryginalnego, ale w mojej 30d nie spotkałam się z takim problemem. Może inaczej. Przez dwa tygodnie miałam pożyczony od kolegi identyczny grip i narobiłam ze 200 fotek. Nie zauważyłam żadnego problemu.http://allegro.pl/grip-bg-e2-pilot-c...821205642.html
Czy ktoś z was używa tego gripa z 30D ? Chodzi mi o to czy grip nie powoduje zawieszania się lustra itp?Pozdrawiampozdrawiam
natali
canon 30d+ Tamron 17-50 2.8 + kit + spro chęci...Komentarz
-
Witam,
Ja mam pytanie odnośnie zamiennika BG-E7 firmy APUTURE z aukcji poniżej:
Czy ktoś miał styczność z tym gripem i może napisać kilka słów??
Jeśli było, to proszę o info. Szukajki użyłem, ale nic nie znalazłem.
PozdrawiamOstatnio edytowany przez lucas_g; 17685.Komentarz
-
Wygląda tak samo jak inne zamienniki BG-E7 prócz profilowania pod palec na gumie (co mnie osobiście troche denerwuje w moim gripie). W tej cenie różnic raczej nie będzie zbyt znaczących.Komentarz
-
Szukałem czytałem ale jakoś mało info znalazłem.
Potrzebuje porównanie zamiennika bg-e2 firmy Newell i Aputure.
Newell kusi niższą ceną i dodatkowym akumulatorem, Aputure 15zł droższy i bez dodatkowego aku. Pytanie jak z jakością ? Czy lepiej dołożyć do aputure czy lepiej newella.
Grip raczej do dociążenia i poprawienia chwytu. Poza tym sprzęt hobbystyczny więc nie czuję potrzeby dokładania do oryginału.Komentarz
-
Potrzebę zakupu oryginalnego gripa czujemy dopiero wtedy, gdy już inne rozwiązania zawiodły
Szkoda tylko, że uczymy się na własnych błędach.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
chyba lepiej zainwestować w coś innego
Do tej pory używałem tylko zamienników, tylko przy jednym (z 400D) sporadycznie, raz na miesiąc występowała zawiecha pokrętła w body, ale wystarczył reset gripa i kolejny miesiąc z głowy.
Teraz mam zamiennik do 50D firmy Delta, raczej rzadko używam, ze względu na wagę całości. Używałem z akumulatorkami AA, waga na całodniowe wycieczki zniechęcająca. Używam czasami i nie mam problemów.
Lepiej zaoszczędzić i te 300zł wydać na jakiś fajny weekend w górach. Takie jest moje zdanie/Komentarz
Komentarz