X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekk_ok
    Uzależniony
    • 2007
    • 821

Zamieszczone przez pjakusz
    Juz napisalem w tym watku, ale powtorze - w moim kartoniku zestawu 40D + 580EX II jest normalna, polskojezyczna instrukcja do lampy.

pozdrawiam
    Moze mialbys sile i ochote na skan i do pdf-a :-)
    Wielu by Ci bylo wdziecznych :-)

Komentarz

• ddarc
      Bywalec
      • 2005
      • 182

Czy jest jakaś różnica ( poza obudową ) w tej nowej 580-ce ?
      ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Komentarz

• pjakusz
        Początki nałogu
        • 2006
        • 269

Zamieszczone przez marekk_ok
        Moze mialbys sile i ochote na skan i do pdf-a :-)
        Wielu by Ci bylo wdziecznych :-)
        Zeskanowałem, przerzuciłem do worda, ale drukowanie do pdf wychodzi słabo, pdf nieczytelny. Mogę wysłać na maila plik worda, około 7MB

pozdrawiam

Komentarz

• djcargo
          Początki nałogu
          • 2007
          • 353

Zeskanowałem, przerzuciłem do worda, ale drukowanie do pdf wychodzi słabo, pdf nieczytelny. Mogę wysłać na maila plik worda, około 7MB

pozdrawiam
          Wrzuć np. na rapidshare'a
          Regulamin pkt 8.

Komentarz

• noel
            Bywalec
            • 2008
            • 177

pozdrawiam
            i jak tam postępy ?
            Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• pjakusz
              Początki nałogu
              • 2006
              • 269

Zamieszczone przez noel
              i jak tam postępy ?
              teraz zajmuje sie rozsylaniem instrukcji na maila nie bardzo wiem jak korzystac z rapidshare

pozdrawiam

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Zamieszczone przez towersivy
                Z instrukcja do 580EX MK II jest jakis problem, w zasadzie nigdzie nie można dostać "normalnie przełożonej" czyt z obrazkami itp instrukcji obsługi :/
                Dziwne bo ja mam tą instrukcję. Znalazłem w pudełku po 5d
                Przy zakupie lampy nie dostałem.

Chińczyki źle popakowali
                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Cichy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 7443

Z tą dystrybucją Canona to jakaś chora sprawa. Nie ma ogólnopolskich cen hurtowych (tzn są , ale chore jakieś) i większość i tak się ciągnie pokątnie. Zresztą Canon Polska od jakiegoś czasu zresztą chyba nie dystrubuuje sprzętu tylko ciągniemy z Canona Niemcy i Słowacji bodaj. M&J czyli dystrybutor oficjalny teraz to sam nie wiem, skąd bierze sprzęt, skoro nie ma gwarancji europejskich (w niektórych obiektywach i jak się okazuje w lampach) tylko dają własne. Nie mam pojęcia, jak wygląda serwis później.
                  O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• 1jac
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 214

Kupiłem w FJ dość dużo sprzętu. 300D i 30D lampy 420, 430, 580 trzy Tamrony. Z instrukcjami było różnie. Tylko w 30D była porządna polska. Gwarancje też jakieś dziwne bo FJ-rowe, ale... nie się nie zepsuło. Więc nieistotne jest w zasadzie jako oni to robią, ważne, że robią dobrze. Sprowadzają dobry sprzęt z pewnych źródeł i tyle. Choć bardzo podobne doświadczenia mam z warszawskiej giełdy.

Komentarz

• noel
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 177

teraz zajmuje sie rozsylaniem instrukcji na maila
                      ....
                      dzięki za instrukcje

pozdrawiam
                      Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• djcargo
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 353

teraz zajmuje sie rozsylaniem instrukcji na maila nie bardzo wiem jak korzystac z rapidshare

pozdrawiam
                        Wchodzisz na http://rapidshare.com/ klikasz na Przeglądaj... Wybierasz plik z dysku i klikasz na Upload. Gdy już się wczyta pojawi Ci się link do tego pliku, który możesz wrzucić tu na forum, a nawet podać Vitezowi, żeby wrzucił do wątku o instrukcjach.
                        Ale jak coś to już wysyłam Ci mojego maila na PW i z góry dziękuję za przesyłeczkę
                        Regulamin pkt 8.

Komentarz

• pjakusz
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 269

Zamieszczone przez djcargo
                          Wchodzisz na http://rapidshare.com/ klikasz na Przeglądaj... Wybierasz plik z dysku i klikasz na Upload. Gdy już się wczyta pojawi Ci się link do tego pliku, który możesz wrzucić tu na forum, a nawet podać Vitezowi, żeby wrzucił do wątku o instrukcjach.
                          Ale jak coś to już wysyłam Ci mojego maila na PW i z góry dziękuję za przesyłeczkę

Umiesz poniżyć człowieka.... Pojęcia nie miałem że to takie proste, byłem przekonany że trzeba mieć tam konto i nawet nie próbowałem się tam dostać Trochę się skompromitowałem, ale już naprawiam, link do pliku:
                          instrukcja

pozdrawiam

Komentarz

• Hatik
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 21

Dzwoniłem do centrali Fotojokera. Twierdzą, że na 580 EX II sprzedawane w ich sieci przysługuje cashback. W tym momencie wiedziałem, że wkrótce będę się cieszył własną lampą :-D - wieczorkiem była już moja :-D .
                            Dzięki sympatycznej pani z Fotojokera w Białymstoku (Galeria Biała) ocalała angielska, pełna instrukcja do lampy (przy okazji - dzieki Czacha za informację, że macie w sklepie taką instrukcję). Niestety inni sprzedawcy wyrzucają ją, bo "nie mieści się do pudełka" . Na szczęście mieści się lampa i stopka , bo inaczej i to by nie ocalało . Polska instrukcja jest oczywiście tylko tekstowa, a karta gwarancyjna z firmy M&J. Gwarancja jest roczna, a ponoć jeśli w ciągu pół roku od zakupu pojawi się usterka, to Fotojoker zapewnia dodatkowy rok gwarancji (czyli wychodzi 1+1).

Teraz tylko zostało skorzystać z cashbacku, bo lampa już wstępnie przetestowana!

Komentarz

• Wifot
                              • 2006
                              • 2

Ja kupiłem 580 EX II w Fotojoker w Poznaniu, Centrum Handlowe M-1. Oryginalna gwarancja europejska canona plus ksero instrukcji obsługi

Komentarz

• djcargo
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 353

Umiesz poniżyć człowieka....
                                Oj tam, bo mi się głupio zrobiło... Dobrze, że mogłem pomóc. I dzięki za instrukcję, już zasysam
                                Regulamin pkt 8.

Komentarz

Pracuję...