X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nosferat
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 41

Tez jestem juz w posiadaniu 580EX II, szedlem na koncert po drodze wszedlem do FJ i okazalo sie ze nie mosze zamawiac z netu bo juz maja promocje ze 1300, wiec kupilem lampeczke i zestaw baterii. Gwarancja M&J, instrukcja PL bezobrazkowa, i tak nie miesci sie w pudelku, ale dostalem jeszcze oryginalna ENG.
    pudelko z dziura

Komentarz

• Fotogal
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 21

Witam po długiej przerwie. Ja też wczoraj zakupiłem 508-tkę w FJ i dostałem tą beznadziejną instrukcję w języku polskim, w j. angielskim nie dostałem ale możliwe, że ją wyrzucili (wyżej ktoś o tym wspominał). Dzisiaj pójdę do FJ i zapytam czy mają po angielsku. Napisałem też do Canona Polska w sprawie instrukcji. Zobaczymy jaki będzie efekt. Będzie dobrze jak odpiszą :-)
      Pozdrawiam
      40D + C 24-105/4 IS + C 100-400/4.5-5.6 + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Komentarz

• Fotogal
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 21

Angielską instrukcję już mam - byłem w FJ i po prostu zapomnieli jej włożyć do pudełka. Co do polskiej dostałem odpowiedz o takiej treści:

"Witam,

Instrukcja do tego modelu lampy kosztuj 80zł i niestety nie posiadamy jej w
        tej chwili na magazynie. Czas oczekiwania to około 1 miesiąca.

*PROMOCJA - KARTA SD/1GB KINGSTON - 50zł

Pozdrawiam
        Dorota Parzuchowska

C.S.I Foto i Video
        ul. Żytnia 15
        01-014 Warszawa
        022 862 41 38
        www.e-csi.pl "
        40D + C 24-105/4 IS + C 100-400/4.5-5.6 + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Komentarz

• mate00sh
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1312

Zamieszczone przez Hatik
          Mam nadzieję, że na 580 EX II z Fotojokera przysługuje Cashback.
          Ja kupiłem aparat u pana Fototaniej na giełdzie w Stodole. Dostałem tylko gwarancję (z wypisanym ręcznie modelem aparatu, datą zakupu i ceną), bez paragonu. Zeskanowałem, wysłałem do Canona i dostałem cashback, więc raczej nie powinieneś mieć problemy jeżeli masz paragon (wydaje mi się, że traktują to i tak jako potwierdzenie zakupu).

Komentarz

• misiak42
            • 2007
            • 11

Zamieszczone przez Hatik
            Polska instrukcja jest oczywiście tylko tekstowa, a karta gwarancyjna z firmy M&J. Gwarancja jest roczna, a ponoć jeśli w ciągu pół roku od zakupu pojawi się usterka, to Fotojoker zapewnia dodatkowy rok gwarancji (czyli wychodzi 1+1).
            Ciekawe dlaczego wszyscy dostaliśmy tylko 1 rok gwarancji skoro prawo unijne mówi, że na każdy zakupiony sprzęt w krajach UE okres gwarancji nie może być krótszy niż 2 lata.
            Link do informacji

Zastanawia mnie też dlaczego gwarancja realizowana jest przez firmę M&J a nie Canon Polska czy coś w tym rodzaju. Czy to znaczy, że jak coś się popsuje to będę musiał wysłać lampę do firmy której nie znam?

Komentarz

• djcargo
              Początki nałogu
              • 2007
              • 353

Słuchajcie, wreszcie dotarła dziś do mnie POLSKA i NORMALNA instrukcja do 580EX II Proponuję każdemu zadzwonić do AB Foto i poprosić o taką instrukcję. Wysyłają za darmo i bezproblemowo

Zamieszczone przez misiak42
              Ciekawe dlaczego wszyscy dostaliśmy tylko 1 rok gwarancji skoro prawo unijne mówi, że na każdy zakupiony sprzęt w krajach UE okres gwarancji nie może być krótszy niż 2 lata.
              Coś Ci się pomyliło. Gwarancji na towar producent udziela dobrowolnie. Dwa lata trwa rękojmia.
              Regulamin pkt 8.

Komentarz

• noel
                Bywalec
                • 2008
                • 177

Zamieszczone przez djcargo
                Słuchajcie, wreszcie dotarła dziś do mnie POLSKA i NORMALNA instrukcja do 580EX II Proponuję każdemu zadzwonić do AB Foto i poprosić o taką instrukcję. Wysyłają za darmo i bezproblemowo
                każdemu .....czy tylko temu który u nich dokonał zakupu lampy
                Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• djcargo
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 353

Zamieszczone przez noel
                  każdemu .....czy tylko temu który u nich dokonał zakupu lampy
                  Ja kupiłem lampę w Foto Jokerze, a AB Foto jest dystrybutorem.
                  Gdy do nich zadzwoniłem z pretensjami, że instrukcja, którą dostałem to śmieć, bez problemu pan przyjął moje dane do wysyłki i instrukcja przyszła.

Nie pytał gdzie kupiłem itd., z tego wnioskuję, że wyślą każdemu.
                  Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Hatik
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 21

Gratuluję djcargo zdobycia instrukcji!
                    Wkrótce zadzwonię do dystrybutora, bo też powinienem otrzymać porządną instrukcję do lampy.

Komentarz

• djcargo
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 353

Zamieszczone przez Hatik
                      Gratuluję djcargo zdobycia instrukcji!
                      Wkrótce zadzwonię do dystrybutora, bo też powinienem otrzymać porządną instrukcję do lampy.
                      Nie ma czego Po prostu dostałem to co mi się należało
                      A swoją drogą, nawet jeśli dali jakieś ksero instrukcji, bez rysunków, to chociaż mogli dodać oznaczenia przycisków, bo z tekstu np. "naciśnij ... a pojawi się ..." niewiele wynika
                      Ale to już moje osobiste zdanie na podejście do klienta :\ Ciekawe co by było jakby samoloty z takimi instrukcjami sprzedawali
                      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• BuRton
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 675

W FJ (w Cieszynie) w sobotę mieli ostatnią 580 EX II. Poprosiłem o odłożenie lampy do poniedziałku. Speedlite czekała na mnie i razem z 4 aku Eneloop zakupiłem bez problemowo. Instrukcje: po polsku (śmiech) i oryginał w 3 obcych językach . Czyli norma rodem z PL .
                        Zadzwonię do dystrybutora. I pomyśleć, że został bym przy 430 EX gdyby nie upadek, zniszczenie (złamanie) jej i wycena naprawy na Żytniej na kwotę 910 zł. . "Oczyszczenie" na plus .

Pozdrawiam
                        Ostatnio edytowany przez BuRton; 14923.
                        Leica MP, Ultron 28/2 asph. II, Nokton 35/1.5 asph. ll, Ultron 75/1.9 MC

Komentarz

• Krzys_ek

Zamieszczone przez Fotos
                          M&J Foto jest dalej dystrybutorem Canona, a gwarancje wlasna daja chyba tylko na lampy, ale moze sie myle. Zreszta ten serwis to chyba tylko punkt przyjec. Nie slyszalem, aby MJ serwisowalo samodzielnie sprzet Canona. Byc moze niektore produkty ciagna poza Canon Polska, stad inna gwarancja.
                          Na warancji m&j widnieje ich adres lecz sprzet i tak trafia na zytnia.
                          Znajac zycie przez posrednika okres naprawy sie wydluza i liczac sie z faktem ze sam serwis ma opoznienia.

Szybciej bedzie jak kazdy dostarczy osobiscie sprzet do serwisu o ile mieszka sie w wawie lub w okolicach
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Zamieszczone przez Fotos
                          M&J Foto jest dalej dystrybutorem Canona, a gwarancje wlasna daja chyba tylko na lampy, ale moze sie myle. Zreszta ten serwis to chyba tylko punkt przyjec. Nie slyszalem, aby MJ serwisowalo samodzielnie sprzet Canona. Byc moze niektore produkty ciagna poza Canon Polska, stad inna gwarancja.
                          m&j daje swoje gwarancje prawie na caly sprzet canona ktory sprzedaja.
                          Pamietajcie ze to jest TYLKO POLSKA gwarancja a nie europejska jaka daje CANON. I tu jest jeden wielki minus
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 13125. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• s..
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 99

Ja kupowalem w fotojokerze 2 ex-y, w odstepie ok 3 miesiecy. Za pierwszym razem dostalem wszystko lacznie z instrukcja polska w wersji ksiazeczkowej oraz cashbackiem z canona, za drugim razem kupowalem ostatnia sztuke, ktora byla dostepna w salonie, wiec zestaw ograniczyl sie jedynie do instrukcji angielskiej. Oczywsicie rowniez w obydwu przypadkach gwarancja M&J.
                            2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
                            moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Komentarz

Pracuję...