X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Zamieszczone przez Jarbas
    Ale... jak zrobić aby miał menu PL nie wydaje mi się aby ten sprzedawany w USA miał do wyboru język PL standardowo (chodzi mi o to czy jest możliwość zmiany softu, wizyta w serwisie czy i te pe...)
    Sprawa dwa... zasilacz czy można bezpośrednio w nasze gniazdko wtyczkę pchać 220V czy jakieś przeróbki potrzebne
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich bo bardzo dawno tu nie zaglądałem
    Język PL ma od razu (nie wiem po co) - kupiony w zeszłym roku w B&H.
    Do zasilacza potrzebujesz przejściówkę (zwykłą - bez transformatora) - jest dwunapięciowy - ja kupiłem w MM za 15 pln (leżą przy kasach) i jest bardzo dobra.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• lokowaty
      Bywalec
      • 2006
      • 139

Witam!

Ja mam body z Hong Kongu za ok 2200 PLN, kosztem gwarancji...Miałem już dwa body z tej stajni i nic się nie padło, więc w tym zaufaniu mam kolejne.
      Co do kabla to poszukaj starego np: od radiomagnetofonu Kasprzak i ładowarka będzie gadać...
      7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
      fotki

Komentarz

• Krzychu
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3611

Zamieszczone przez lokowaty
        Co do kabla to poszukaj starego np: od radiomagnetofonu Kasprzak i ładowarka będzie gadać...
        Nie będzie - ładowarka z US jest bez kabla, wtyczka jest rozkładana bezpośrednio z korpusu ładowarki...
        Pozdrowienia,
        KZ
        KZ Aviation Photography

Komentarz

• asdfasfd
          Zablokowany
          • 2007
          • 341

Zamieszczone przez lokowaty
          Masz pewnie ładowarkę "międzynarodową". Ładowarki z USA potrzebują przejściówek bo nie da się w nich zmienić kabla. Z kolej te "międzynarodowe" mają standardowe wejście do którego wchodzi np. kabel od radia. Ja w opakowaniu miałem dwa kable z różnymi wyjściami, ale taki kabelek można kupić za kilka złotych.

EDIT - "Krzychu" pisaliśmy w tym samym czasie

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Miałem 20d z USA.Ładowarka była bez przewodu,bezpośredno "wtykana" do gniazda,tak jak pisze Krzychu.Przejsciówka byla w komplecie.Zero problemów.Pozdrawiam

Komentarz

• Jarbas
              Coś już napisał
              • 2004
              • 71

Dzięki...
              Więc pozostaje mi czekać do lipca...
              Do tego czasu będę (później chyba też nie wyrzucę ) wierny "ambitnej matrycy w obudowie trabanta"
              Canon EOS 300D

Komentarz

• credance

40D z USA?

Witam,
                przeglądałem ostatnio ebay w poszukiwaniu obiektywu i trafiłem przypadkiem na kilka podejrzanych aukcji z EOS'em 40D w różnych zestawach za pół darmo. Doszukiwałem się haczyków, sprawdzałem sprzedawców na resellerratings.com, wnikliwie czytałem feedback na ebayu.. i nic, wszystko wygląda nieprawdopodobnie dobrze.
                Rzućcie okiem np na:

albo

Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć osohosi?

Komentarz

• Krzychu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 3611

Jak dla mnie to o to że to co dodają do tego zestawu jest mniej więcej warte różnicy w cenie pomiędzy samym korpusem a tym zestawem, czyli prawie nic...

50/1.8 kosztuje jakieś ~$70, te Tamrony to pewnie niewiele więcej albo i mniej, jakieś bezsensowne konwertery i tanie chińskie akcesoria też wiele nie kosztują...
                  Pozdrowienia,
                  KZ
                  KZ Aviation Photography

Komentarz

• pan.kolega
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2817

Zamieszczone przez credance
                    Witam,
                    przeglądałem ostatnio ebay w poszukiwaniu obiektywu i trafiłem przypadkiem na kilka podejrzanych aukcji z EOS'em 40D w różnych zestawach za pół darmo. Doszukiwałem się haczyków, sprawdzałem sprzedawców na resellerratings.com, wnikliwie czytałem feedback na ebayu.. i nic, wszystko wygląda nieprawdopodobnie dobrze.
                    Rzućcie okiem np na:

albo

Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć osohosi?
                    Jezeli masz nadzieje dostac cos za nic, to zamawiaj.

Naprawde myslisz, ze to Sw. Mikolaje? Ten sklep dziala tak: placisz, zamawiasz i musisz zadzwonic, zeby wogle zaczac. Jak zadzwonisz, to dostajesz propozycje nie do odrzucenia zakupienia wiekszej ilosci szmelcu. Kiedy juz wytarguja od Ciebie ok. 1.5 ceny gdziekolwiek indziej, to Ci nawet wysla z podziekowaniem. Jesli sie uprzesz nic wiecej nie kupowac, to nic nie dostaniesz (powiedza , ze akurat brak) i w koncu moze zwroca pieniadze, ale zabierze to troche czasu, bo bedziesz czekal miesiacami na "dostawe" i czekal przy telefonie zeby pogadac z tym samym gosciem co raz sie nazywa Jason, raz Kevin. Jak sie bedziesz klocil zostaniesz zwyzywany. Albo dostaniesz nie to co zamowiles i bedziesz sie wyklocal miesiacami o zwroty.

Niby podejrzane, jak sam piszesz, ale jednak korci...
                    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• credance

W cuda nie wierzę, dlatego pomimo pozytywnego feedbacku i oceny na resellerratings doszukiwałem się jakiegoś wałka. Po głębszym przeszukaniu forum i internetu w ogóle, chyba jednak zrezygnuję z zakupu w USA. Wychodzi na to, że lepiej się wstrzymać, dozbierać parę groszy, kupić puszkę w kraju niewiele (bo zaledwie jakieś 200zł w stosunku do ceny z B&H) drożej i spać spokojnie.

Komentarz

• RAdoCanon
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 116

Ja kupilem Canona 40D +kit z statywem w zestawie za 1260$ w tym wliczone jest tax i przesylka do domu(obecnie jestem w usa)
                        zajzyj na www.newegg.com
                        Co do tych niskich cen na stronkach to nie jest sciema. Sa takie, ale trzeba zobaczyc co jest w zestawie. za 600$ mozna kupic same body, czyli bez szkielka, ladowarki i kabli. Trzeba uwaznie czytac co jest tam napisane
                        W sklepie np BestBuy kusztuje 1300$ + TAX to bedzie z 1400$ takze zaoszczedzilem 140$ do tego dostalem statyw.
                        5dm2

Komentarz

• pan.kolega
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2817

Zamieszczone przez credance
                          W cuda nie wierzę, dlatego pomimo pozytywnego feedbacku i oceny na resellerratings doszukiwałem się jakiegoś wałka. Po głębszym przeszukaniu forum i internetu w ogóle, chyba jednak zrezygnuję z zakupu w USA. Wychodzi na to, że lepiej się wstrzymać, dozbierać parę groszy, kupić puszkę w kraju niewiele (bo zaledwie jakieś 200zł w stosunku do ceny z B&H) drożej i spać spokojnie.
                          Pozytywny feedback bierze sie stad, ze oni biora wielkie sumy za przesylke (bez wzgledu na to , co bylo w ogloszeniu) i strasza dodatkowymi oplatami za zwrot. Potem biora to co wyslali z powrotem i zwracaja pieniadze bez wielkich potracen albo sie ukladaja z niezadowolonymi tylko pod warunkiem pozytywnego feedbacku, ktory dyktuja. Prawie kazdy daje sie przekupic, bo przeciez ich klientela to raczej nie sa ludzie gotowi poswiecic pare $ dla sprawy.

Natomiast kupowac w USA mozna, tylko niekoniecznie od takich cwaniakow z Brooklyn, NY , ktorych przeciez latwo rozpoznac (ten sam sklep wystepuje pod wieloma nazwami np. shopsunshine). Sprawdz ceny na B&H, Adorama, Amazon.com, newegg.com. Jezeli jest to popularny, nowy towar SLR nigdzie go znaczaco taniej nie kupisz, kropka. A na ebay to raczej uzywane od prywatnych osob ktore pozbywaja czesto nowego sprzetu zeby kupic inny.
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Zamieszczone przez RAdoCanon
                          Ja kupilem Canona 40D +kit z statywem w zestawie za 1260$ w tym wliczone jest tax i przesylka do domu(obecnie jestem w usa)
                          zajzyj na www.newegg.com
                          Co do tych niskich cen na stronkach to nie jest sciema. Sa takie, ale trzeba zobaczyc co jest w zestawie. za 600$ mozna kupic same body, czyli bez szkielka, ladowarki i kabli. Trzeba uwaznie czytac co jest tam napisane
                          W sklepie np BestBuy kusztuje 1300$ + TAX to bedzie z 1400$ takze zaoszczedzilem 140$ do tego dostalem statyw.

Kupiles za $600 tam gdzie jest bez baterii i ladowarki? Niestety nie da sie. Zdaje sie, ze kupiles w newegg, wiec chyba wprowadzasz w blad. Sprzedawcow "bez ladowarki" radze omijac bardzo szerokim lukiem, bowiem sa to oszusci. Bez ladowarki w tej cenie nikomu nic nie sprzedadza.
                          Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861. Powód: Automerged Doublepost
                          I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• RAdoCanon
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 116

Zamieszczone przez pan.kolega
                            Kupiles za $600 tam gdzie jest bez baterii i ladowarki? Niestety nie da sie. Zdaje sie, ze kupiles w newegg, wiec chyba wprowadzasz w blad. Sprzedawcow "bez ladowarki" radze omijac bardzo szerokim lukiem, bowiem sa to oszusci. Bez ladowarki w tej cenie nikomu nic nie sprzedadza.
                            Zle mnie zrozumiales. Tam gdzie ja kupowalem cena jest jednoznaczna do tego co jest w pudelku. Co do tego body za 600$ to znajomy juz sie spotkal z taka oferta. Myslal ze jest tanio wiec zamowil. Za kilka dni zadzwonili i pytali sie czy chce dokupic do niego baterie, kable no i obiektyw co by go kosztowalo drugie 600$ + tax i przesylka. Wiem ze to jego blad bo nie przeczytal uwaznie co dokladnie jest w tej cenie. Spojzmy na to z innej strony. Ile moze byc takich jak on??
                            5dm2

Komentarz

• efish
                              Zablokowany
                              • 2008
                              • 78

Jak kupiłem w USA trabanta i 30D i kilka szkieł. Teraz przymierzam się do kupna 5d też w USA na EBAYu. Kilka godzin wertowania i zawsze coś ciekawego znajdę. Mam przyjaciół w stanach, towar idzie do nich. Oni go pakują i wysyłają Polamerem. Nigdy nie zapłaciłem żadnego cła czy vatu. Osobiście polecam tam zakupy jeżeli ktoś ma taką możliwość.

Komentarz

• RAdoCanon
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 116

Zamieszczone przez efish
                                Jak kupiłem w USA trabanta i 30D i kilka szkieł. Teraz przymierzam się do kupna 5d też w USA na EBAYu. Kilka godzin wertowania i zawsze coś ciekawego znajdę. Mam przyjaciół w stanach, towar idzie do nich. Oni go pakują i wysyłają Polamerem. Nigdy nie zapłaciłem żadnego cła czy vatu. Osobiście polecam tam zakupy jeżeli ktoś ma taką możliwość.
                                a jak ci wysylaja paczke, po przez transport morski czy lotniczy? Z tego co wiem to lotniczym jest duze ryzyko zaplacenia cla poniewaz skanuja wszystkie paczki. Jesli wysylales transportem morskim to ile czekales na paczke ?
                                5dm2

Komentarz

Pracuję...