X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskarkowy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2513

Zamieszczone przez masterxpg
    Czy ktos wie jak jest z wydajnoscia baterii AA w Gripie? zeby uzywac jako zamiennika bateri. Bowiem pczy wiekszej ilosci bateri to cenowo wychodzi tak samo, a nawet lepiej.
    Miałem taki zestaw w poprzednim 5d. 6 aku dawało bezpieczne 500 klatek, ale korzystałem z tego niezbyt często, więc nawet nie wiem nawet, czy aku były w pełni naładowane. Pamiętaj też, że każdy używa aparatu inaczej, ja na przykład prawie nie korzystam z wyświetlaczy czy stabilizacji w obiektywach. A to ma spore znaczenie w zużyciu.
    Jarek

Komentarz

• woyd
      Początki nałogu
      • 2005
      • 488

Obserwuje rynek niemal co dzień w poszukiwaniu dostępnych LP-E6 i z każdym kolejnym dniem mam nieodparte wrażenie, że ktoś w Canonie uznał 5DmII za niewypał i dlatego zablokował sprzedaż jego samego i akcesoriów.

To obłęd, że baterii (że o puszce nie wspomnę) nie dość, że nie ma, to jeszcze kosztują tyle, że za równowartość kupiłbym 10 zamienników BP-511 do 40D i spółki.

Panowie z Canona - żenada, po prostu żenada.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• adam_k
        Bywalec
        • 2006
        • 235

tylko że te 10 zamienników będzie ci działało około 10 razy krócej niż oryginał. Nie lepiej jest mieć 2 porządne oryginały niż 10 podróbek ???
        Oryginalny aku do 5D2 wykona ponad 2k fotek więc z 2 masz ponad 4k zdjęć czy to nadal mało ?

Komentarz

• woyd
          Początki nałogu
          • 2005
          • 488

Zamieszczone przez adam_k
          tylko że te 10 zamienników będzie ci działało około 10 razy krócej niż oryginał. Nie lepiej jest mieć 2 porządne oryginały niż 10 podróbek ???
          Oryginalny aku do 5D2 wykona ponad 2k fotek więc z 2 masz ponad 4k zdjęć czy to nadal mało ?

Adam - nie doczytałeś mojego postu. Napisałem, że za cenę jednego oryginalnego aku do 5DmII kupiłbym 10 zamienników do 40D i spółki - baterie typu BP-511 - zamienniki kosztowały swego czasu 30 PLN sztuka i miały pojemność większą niż oryginał. I to jest tragiczne

Co do aku do 5DmII - wiem, warto mieć oryginały, ale chore jest to, ile kosztują. A winna jest temu firma, której daliśmy zarobić kilka tys. PLN kupując jej aparat. Nie wiem, w co pogrywa, ale jej durna polityka przyczynia się do takiego poziomu cen jak to dzisiaj widzimy. Liczę na to, że ktoś szybko wynajdzie odpowiednik tak współpracujący z body jak oryginalny LP-E6 i w ten sposób Canon zostanie z magazynem oryginałów, których nikt za tak chorą cenę nie kupi.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• wojkij
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1915

Bzdura - zmieniki bp511 działały lepiej niż oryginał a kosztowały 1/15 ceny oryginału - z zamiennikami do 5d mk2 tez tak będzie - kwestia czasu.
            Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
            www.kwapisz.org

Komentarz

• rodeoo
              Coś już napisał
              • 2005
              • 63

EBAY!!!
              proponuję zakupy
              LP-E6 z ladowarką

Bo u nas to za ruski rok
              Ostatnio edytowany przez rodeoo; 3433.

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

O... naprawdę? A sprawdzałeś? Mamy tu na forum kilka fajnych wątków o zamiennikach.
                Ja używam obecnie 3 par zamienników z czego najstarsze kupowałem jakoś pod koniec 2005 roku czy na początku 2006 roku - Premium Goldy w eltec.pl, potem dwie sztuki Hahnela w multifoto w grudniu 2007 i potem jakoś w kwietniu czy maju 2008 znowu Premium Goldy w Eltecu (na szczęście mają inny spód niż starsza para więc je rozróżniam). Z żadną parą nie zauważyłem żadnych problemów.

Komentarz

• My Nick
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 219

Aktualnie mam zamiennik hama ale kiedys miałem GP i byłem bardzo z niego zadowolony. Link pozwala wyszukać zamiennik tej firmy do danego urządzenia
                  EOS 400D 17-55 f2,8 IS USM 70-200 f2,8

Komentarz

• sleep
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 91

Witam

Czy ma ktoś zamiennik do nowej 5-tki. Ewentualnie ma ktoś namiary do sprawdzonego sklepu, który obecnie posiada zamiennik lub oryginalny akumulator na stanie.

Dosłownie czasy komuny coraz bliżej - mam pieniążki a nie można kupić bo towaru brak.

Pozdro
                    40D, 5D2 + dwie -ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Zamieszczone przez woyd
                      Obserwuje rynek niemal co dzień w poszukiwaniu dostępnych LP-E6 i z każdym kolejnym dniem mam nieodparte wrażenie, że ktoś w Canonie uznał 5DmII za niewypał i dlatego zablokował sprzedaż jego samego i akcesoriów.

To obłęd, że baterii (że o puszce nie wspomnę) nie dość, że nie ma, to jeszcze kosztują tyle, że za równowartość kupiłbym 10 zamienników BP-511 do 40D i spółki.

Panowie z Canona - żenada, po prostu żenada.

Hi,hi,hi..Woyd czekam z nadzieją że kupisz którąś z jedynek canona.Ciekawe jak skomentujesz cenę akumulatorków. :smile: A na serio ,to tak było jest i będzie że droższy sprzet ,to droższe dodatki,częsci i akcesoria w proporcji jak cena sprzętu tańszego do droższego .Niestety.Pozdrawiam

Komentarz

• woyd
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 488

Zamieszczone przez janmar
                        Hi,hi,hi..Woyd czekam z nadzieją że kupisz którąś z jedynek canona.Ciekawe jak skomentujesz cenę akumulatorków. :smile:

Janmar - już chrzanić cenę, ale niech te baterie będą w normalnej sprzedaży. Mogę zrozumieć błąd w 5DmII i wgrywanie nowego softu w magazynie Ale co może być nie tak z bateriami, że nie ma ich w sprzedaży ??

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Zamieszczone przez woyd
                          Janmar - już chrzanić cenę, ale niech te baterie będą w normalnej sprzedaży. Mogę zrozumieć błąd w 5DmII i wgrywanie nowego softu w magazynie Ale co może być nie tak z bateriami, że nie ma ich w sprzedaży ??
                          No cóż.Gdyby życie było logiczne miałbyś rację.Po prostu patrz na to jak na teatr :smile: Pozdrawiam

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez woyd
                            Ale co może być nie tak z bateriami, że nie ma ich w sprzedaży ??
                            Może też mają firmware do wymiany?
                            Żeby nie było jak w komórkach/laptopach gdzie baterie wybuchały .

Komentarz

• many74
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 70

Zamieszczone przez Vitez
                              Może też mają firmware do wymiany?
                              Żeby nie było jak w komórkach/laptopach gdzie baterie wybuchały .
                              Babuch...................................... i piąteczki nie ma -normalnie jak u Czesia

Komentarz

• woyd
                                Początki nałogu
                                • 2005
                                • 488

Witam

jak już ktoś wspomniał na forum - na Allegro.pl pojawiły się aukcje z zamiennikami LP-E6. Widziałem, że kilka produktów znalazło nabywców. Czy ktoś z Was jest może jednym z nich i mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami ??

Komentarz

Pracuję...