Witajcie Panowie i jak się sprawy mają robicie na zamiennikach oryginałach ? Jakieś wieści o dostępności E6 i cenie?
X
-
-
-
David - ale problem nie jest z ceną tylko z dystrybucją. Ja od chyba 4 tygodni czekam cierpliwie na aku z cyfrowe.pl za 289zł i wszystko wskazuje na to, że się doczekam. Ale ten sklep też jest zdany na łaskę Canona....
Ceny na allegro to wynik popytu kilkakrotnie większego niż podaż. Kilka hien biznesowych dorwało gdzieś kilka baterii i wykorzystując kompletny blamaż logistyczny Canona podbija ceny jak im się podoba. Bo nie widzę innego wytłumaczenia na to, że jedni mogą oferować LPE6 za 289zł choć z długim terminem, podczas gdy inni (np. Balta) sięgają szczytów bezczelności podwyższając ceny do ponad 400zł.Komentarz
-
Wiem, wiem, widziałem tą ofertę w cyfrowe.pl. To najniższa oferta w kraju (przynajmniej w polskim internecie). Też się zapiszę w kolejce, bo nic innego nie pozostaje, no chyba, że ktoś musi mieć od zaraz i kupi za prawie 4 stówki.
Z drugiej strony wybrać się na ważne zdjęcia (choćby i ślub) z jednym aku, to trochę duże ryzyko.
Komentarz
-
Z akumulatorami jest nieciekawie. Dzwoniłem juz do kilku sklepów i nikt nie ma na stanie. Niektórzy obiecują że w ciągu tygodnia do dwóch będą mieć, a inni w ogóle nie są w stanie podać terminu.
Generalnie kicha. Jakieś embargo na produkty z Japonii, czy co?
Komentarz
-
Komentarz
-
Jeszcze dodaj, że trzeba takich zamykać do więzień. Towar jest tyle warty, ile ktoś chce za niego zapłacić. Ceny są kształtowane przez podaż i popyt - to są podstawowe prawa ekonomii.5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 ISKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
A tak z ciekawości, to próbował ktoś pracować na akumulatorkach paluszkach za pomocą gripa z koszyczkiem? Może to jest alternatywa na czas niedostępności akumulatorków?
Komentarz
-
Tak to wyglądało w dziewiętnastowiecznym kapitaliźmie . Teraz to zaraz różne urzędy dopatrują się wykorzystywania pozycji na rynku o praktykach monopolistycznych już nie wspomnę.Ostatnio edytowany przez Sławek; 16575.Komentarz
-
Najpierw nie było aparatu teraz nie ma akumulatorów
Co za paranoja :]
Powoli się wyprzedaję...aktualnie tylko 5d MKII | 24-105 f4,0 |Komentarz
-
Komentarz
-
Witaj ja próbowałem ale jakoś czarno to widzę. Aku świeżo naładowane 2600mah po 5 zdjęciach poziom spadł o połowę a potem strasznie szybko się skończył.Więc chyba że masz 5 kompletów AKU to jakoś można robić na jednym komplecie to raczej jako "ostatnia deska ratunku".Komentarz
-
ale na akumulatorkach "paluszkach" tak było zawsze - już w 350D tak się działo że po paru zdjęciach zasilanie padało - koszyczek jest na baterie "paluszki" a nie akumulatorki.. dlaczego - ano dlatego że akumulatorek ma 1.2 V a bateria 1.5V co przy sześciu bateriach daje 1.8V różnicy.. jak masz gripa i chce ci się parę złotych wydać na baterie to sprawdź na porządnych alkalicznych "paluszkach"5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
Komentarz