X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jago
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Czytając ten wątek (jak i inne pobieżne) dochodzę do wniosku, że cwaniaków tutaj (Giełda) nie brakuje a najzabawniej jest wtedy, jak jeden z nich wylewa swoje żale na drugiego - niewiele więcej wartego od siebie W każdym razie na czyiś błędach wyciągnąłem nauczkę - przy odbiorze sprzętu używanego preferuję odbiór osobisty i ewentualna transakcja tylko "z rączki do rączki". Chociaż z drugiej strony szkoda mi dużej rzeszy uczciwie sprzedających swój sprzęt, gdyż tylko przez niektórych takich nieuczciwych cwaniaków człowiek zraża się całościowo do tematu kupna-sprzedaży.

Prewencyjnie zacytuję też to, co napisałem w innym wątku:

Przesyłka za pobraniem: sądzę, że jest to chyba najbardziej rozsądna forma odbioru towaru i przekazania pieniędzy dla kupującego. W obecności kuriera należy rozpakować przesyłkę i wtedy będzie on naocznym świadkiem, że z towarem coś jest nie tak - będzie też podstawa do natychmiastowej reklamacji przesyłki. A na poczcie jak w przesyłce znajdziesz np cegłę, to ten fakt natychmiast zgłaszasz kierownikowi poczty. Jego zadaniem będzie wezwać Policję (może to zrobić też kupujący) - wtedy przyjeżdżają smerfy i zabezpieczają Twoją cegiełkę, jak i pieniądze kupującego wpłacone na poczcie. Można wtedy trochę odetchnąć z ulgą, że "Fred chciał nas wydymać, a to my wydymaliśmy Freda" - no i chłopaki wtedy nie płaczą

To tak w kwestii wiktymologii, jakby ktoś się pytał :cool:
    Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.
    C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• ElSor
      Uzależniony
      • 2008
      • 504

Zamieszczone przez daddylonglegs
      Do sprzedania znany wszystkim obiektyw marki tamron 28-75 f/2,8. Ostry egzemplarz, używany około 2 lat, posiada widoczną 2mm ryskę na przedniej powłoce, która nie wpływa na jakość zdjęć (niewidoczna na fotografiach). Poza tym obiektyw w stanie b.dobrym. Brak kartonika i osłony przeciwsłonecznej, najprawdopodobniej zaginęła podczas przeprowadzki. Gratisowo dorzucę nową UV-kę hamy.
      Sprzedane Conrado5.
      Takze bylbym ostrozny gdyby niebawem pojawil sie taki obiektyw w sprzedazy w lepszym stanie niz powyzej
      A490+SDK
      Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Komentarz

• banan82
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1165

ten czlowiek chyba niczego sie jeszcze nie nauczyl, no ale moze nie ma pracy i zyje z "marzy" ktora sobie dolicza jak kupuje i sprzedaje sprzet.
        5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
        Crazy Apple Fanboy
        Ex Linux User

Komentarz

• Jago
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1502

Zamieszczone przez banan82
          ten czlowiek chyba niczego sie jeszcze nie nauczyl, no ale moze nie ma pracy i zyje z "marzy" ktora sobie dolicza jak kupuje i sprzedaje sprzet.
          Ludzie tego pokroju swoje postępowanie nazywają goleniem leszczy i niczego nie chcą się w związku z tym nauczyć a każdym razie "te" nauki, o których Ty myślisz nie są im po drodze
          C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• subleo
            • 2005
            • 14

Chyba coś z obiektywem jest nie w porządku, skoro przechodzi z rąk do rąk...
            Zoom or not to zoom...

Komentarz

• Jerry_R
              Uzależniony
              • 2008
              • 722

Zamieszczone przez subleo
              Chyba coś z obiektywem jest nie w porządku, skoro przechodzi z rąk do rąk...
              Dostalem odpowiedz:

"Dlaczego z rąk do rąk??
              Nie sprzedaję tylko tego obiektywu, chcę zmienić system na nikona...wyprzedaję co mam,a sprzęt jak najbardziej jest w porządku. Zapraszam do Kielc na sprawdzenie...przekona się Pan osobiście starałem się opisać go dokładnie...
              Pozdrawiam "

Chyba najlepiej sprawdzac osobiscie. Zastanawiam sie co moze wyjsc pozniej... Albo domagac sie cos w stylu gwarancji rozruchowej... Pytanie jak z ewentualna egzekucja...
              Pozdrawiam!

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez Jerry_R
                Dostalem odpowiedz:

"Dlaczego z rąk do rąk??
                Nie sprzedaję tylko tego obiektywu, chcę zmienić system na nikona...wyprzedaję co mam,a sprzęt jak najbardziej jest w porządku. Zapraszam do Kielc na sprawdzenie...przekona się Pan osobiście starałem się opisać go dokładnie...
                Pozdrawiam "

Chyba najlepiej sprawdzac osobiscie. Zastanawiam sie co moze wyjsc pozniej... Albo domagac sie cos w stylu gwarancji rozruchowej... Pytanie jak z ewentualna egzekucja...
                Hmm.. ciekawe - dodałem do obserwowanych - zobaczę do jakiej ceny dojdzie i jak będzie atrakcyjna to się umówię i obejrzę - może by się opłacało kupić? pękniętą szybką zdjęć się nie robi a potencjalnych kupujących straszy - jeśli poszedł wcześniej za 3550 to cena jest naprawdę dobra..

Edit:
                przecież to jest ten sam obiektyw co u nas w giełdzie:
                http://www.canon-board.info/showthread.php?t=47544 za 5200.. hmmm..
                skojarzyłem po mailu podanym na allegro z użytkownikiem z naszego forum..
                no cóż - zobaczymy jak się rozwinie sytuacja
                Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez arturs
                  Edit:
                  przecież to jest ten sam obiektyw co u nas w giełdzie:
                  http://www.canon-board.info/showthread.php?t=47544 za 5200.. hmmm..
                  skojarzyłem po mailu podanym na allegro z użytkownikiem z naszego forum..
                  no cóż - zobaczymy jak się rozwinie sytuacja
                  Właśnie osoba sprzedającego jest doskonałym powodem by tą aukcją się nie interesować. Już tu jakieś smrodki były, o ile mnie pamięć nie myli.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Merde
                    Właśnie osoba sprzedającego jest doskonałym powodem by tą aukcją się nie interesować. Już tu jakieś smrodki były, o ile mnie pamięć nie myli.
                    Przeniosłem do właściwego wątku. Dopisałem się sprzedającemu zapraszając go tutaj...

Komentarz

• luft
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 111

to czemu od razu nie mozna takiego kanciarza wywalić z forum?

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

Bo to ze kombinuje i chce na kazdym szkielku zarobic to nie jest powod chyba ... chociaz za to co zrobil bylem przekonany ze juz go tu nie ma , ot tak na wszelki wypadek.

Tak czy owak miejmy nadzieje ze "losia" na to szklo za taka cene nie znajdzie ;]
                        no comment...

Komentarz

• HuleLam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1641

Zamieszczone przez MM-architekci
                          Bo to ze kombinuje i chce na kazdym szkielku zarobic to nie jest powod chyba ... chociaz za to co zrobil bylem przekonany ze juz go tu nie ma , ot tak na wszelki wypadek.
                          Jest i sprzedaje ;-)
                          Fotograf platoniczny

Komentarz

• MM-architekci
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2227

i co tydzien "wyprzedaje" wlasny sprzet , nie ma to jak miec cala komorke sprzetu ;]
                            no comment...

Komentarz

• Husky
                              Zablokowany
                              • 2009
                              • 409

Sprzęt nie ma, żadnych śladów użytkowania, poza mikroskopijną ryską ok 1.5mm na skraju przedniej soczewki, spokojnie mógłbym o tym nie pisać ale, chcę być w 100% fair wobec kupujących. powstała ona poprzez złe założenie dekielka...Jest ona tak mała, że nie potrafiłem jej pokazać na zdjęciach...
                              NIE MA ONA WPŁYWU NA JAKOŚĆ ZDJĘĆ!!
                              Aż strach pomyśleć jaka jest ta "prawie niewidoczna" rysa... Może sprzedający jest ślepy?

Komentarz

• zmaku
                                Dopiero zaczyna
                                • 2008
                                • 24

Wydaje mi się, że obiektyw z aukcji kilka dni temu znajdował się na giełdzie w dość atrakcyjnej cenie, ale wystawiony przez innego forumowicza
                                Pozdrawiam, Zmaku.
                                Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Komentarz

Pracuję...