ktoś wie czy wilab w al. solidarności jest jutro otwarty? nie raczyli zamieścić godzin otwarcia na stronie
X
-
-
Co powiecie o fotobajka.com u Tomasz z forum
Z tego co wiem Vitez u niego robił troche odbitek - możecie powiedzieć jak się to przedstawia
5D +Komentarz
-
ja ostatnio za namową kolegi robiłem w www.adstudio.com.pl - rewelacja.. skalibrowane maszyny, aktualny profil, ceny bardzo dobre (robiłem od 10x15 do 25x38cm), paczka tak zapakowana że nie mogłem się do zdjęć dostać.. zdjęcia FTPem do 14, na drugi dzień paczka w domu5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Robiłem kiedyś w ankaralab.com i byłem zadowolony. Później w lab-net ze Słupska i odbitki wydawały się w porządku. Przedwczoraj odebrałem przesyłkę z fotobajka.com i potwierdzam większość opinii, które pojawiały sie na forum - rewelacja (zwłaszcza przy specjalnych cenach dla Forumowiczów
Komentarz
-
A ja polecam: http://www.labfoto.pl/
Robią naprawdę rewelacyjnie, całą wystawę robiłem z ich odbitek! Istna rewelacja i najlepsza promocja na 50x70 które jest w cenie 40x60 ;>
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Aha... i patrzcie na wielkoformatowe oni je robią w Suchym Lesie ... i właśnie ten lab który z nimi współpracuje polecam!Komentarz
-
Tylko z tego co widzę to labfoto.pl składa się z różnych laboratoriów. Jeśli wykonują odbitki laboratoria najbliższe miejsca zamieszkania to różnie może być z jakością. Skąd wysyłają Ci paczki ?5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705Komentarz
-
POLECAM! a jestem wybredny:-DCo powiecie o fotobajka.com u Tomasz z forum
Z tego co wiem Vitez u niego robił troche odbitek - możecie powiedzieć jak się to przedstawia
Komentarz
-
A ile to są bardzo dobre? Bo na stronie nie widzę...ja ostatnio za namową kolegi robiłem w www.adstudio.com.pl - rewelacja.. skalibrowane maszyny, aktualny profil, ceny bardzo dobre (robiłem od 10x15 do 25x38cm)Komentarz
-
zależy od papieru i formatu .. są 4 rodzaje papieru, formatów sporo,
zaloguj się na stronie to będziesz miał pełen cennik - w porównaniu z cenami w labach na miejscu nawet po doliczeniu przesyłki taniej wychodzi.. a i jakość nie ta co u miejscowych5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Pytanie kiedy ostatnio wywoływałeś zdjęcia u nich?
Założyłem konto we wtorek i do tej pory nie przysłali namiarów na serwer ftp.
Próbowałem się do nich dodzwonić i też z marnym skutkiem
Komentarz
-
ostatnia paczka przyszła w środę w zeszłym tygodniu o ile pamiętam (+/- 1 dzień), a kolejne wysłałem na serwer wczoraj i mam nadzieję będą jutro u mnie.. napisz na GG do Dagmara - gg:2171128 - jest dostępny i zawsze odpowiada - jakoś nigdy nie dzwoniłem tylko gg albo mail i problemów nie było..
Edit: odpisz na maila z prośbą o potwierdzenie rejestracji (powinieneś 2 maile dostać) to będziesz miał aktywowane konto
Ostatnio edytowany przez arturs; 4076.5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Dzięki za numer gg bo bym czekał do śmierci na jakiegoś maila od nich
Mail od nich w spamie wylądował a że rzadko tam zaglądam to nie zauważyłem.
Konto od ręki założyli.
Jeszcze raz dzięki Arturs.Komentarz
-
a kozystaliscie juz moze z uslug tej firmy -> http://www.fotoprint.com.pl/
jak wychodza odbitki i wogole jakie wrazenia ?Komentarz
-
Witam, ja co prawda nowy jestem, ale...
Jeżeli poprosisz Laboludka to w dobrym labie nikt nie wprowadzi żadnej korekcji w Twoje zdjęcie. czyli z tyłu zdjęcia będziesz miał NNNN , czyli zero madzenty, zero żółtego, zero cyjanu i zero gęstości.
również takie same odczyty będziesz miał jeśli Twoje zdjęcia były strzelone na automacie, jeśli, któraś z enek jest zastąpiona cyfrą lub cyfrą z minusem, znaczy, że operator starał się ratować Twoje zdjęcia.
Laby rzadko pracują na profilach, wybacz ale nie chce mi się tu rozpisywać dla czego.
Dobrym rozwiązaniem jest propozycja Viteza, ja bym ją może jeszcze powiększył o – jedną odbitkę z labu, zrobioną bez korekcji strzała do domciu i polukanie w monitor czy jet ok, w ten sposób można dojść do jakiegoś porozumienia z labem i być zadowolonym.
Pomijam jeszcze kwestie regeneracji chemii i kalibracji papieru.
zobaczcie czy na waszych zdjęciach z labu są prawidłowo oddane kontrasty i widać w cieniach to co tam powinno być.
pozdr
grześKomentarz
-
Również polecam www.fotobajka.com. Co prawda strona nie wzbudza zaufania, ale odbitki bardzo ładne. W moim mieście nie robią nigdzie ładniejszych. Soft do zdjęć również bardzo przyjazny i cena dla forumowiczów najlepsza na rynku. W niedziele wieczorem upload, wtorek zdjęcia w domu, błyskawica.C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżetyKomentarz
Komentarz