X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Zamieszczone przez bigmaras
    Również polecam www.fotobajka.com. Co prawda strona nie wzbudza zaufania, ale odbitki bardzo ładne. W moim mieście nie robią nigdzie ładniejszych. Soft do zdjęć również bardzo przyjazny i cena dla forumowiczów najlepsza na rynku. W niedziele wieczorem upload, wtorek zdjęcia w domu, błyskawica.
    no przecież to nasz forumowy Tomasz1972 już polecany
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• bartmika
      Coś już napisał
      • 2007
      • 59

Kiedys odbitki robilem w Wilabie, ale odkad zdjecia wychodzily strasznie zolte - przestalem. Ostatnio sprobowalem w vertis.pl zrobic odbitki 30x40cm czarno biale... Powiem krotko. Rewelacja - dlatego szczerze polecam. Wysylka bardzo dobrze zabiezpieczona przed zgnieceniem.

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

W vertis.pl cena za metr^2 wydruku to 180 PLN. To dużo czy mało?
        Przymierzam się do wydruku kilku zdjęć w formacie metr na metr i szukam rozsądnej oferty.
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• djaras
          Coś już napisał
          • 2008
          • 87

"Przypadkiem" na tym wątku kliknąłem reklame wujka googla http://www.fotogrosik.pl/ co o tym sądzicie? Papier Fuji, chemia Fuji? Ceny atrakcyjne, tymbardziej że mam do wywołania ponad 600 odbitek. Chyba zrobie sobie pakiet 50 za 17zl na próbe.
          450D.

Komentarz

• h4ry
            Bywalec
            • 2009
            • 155

Dzisiaj odebrałem odbitki z http://ankaralab.com (30x30), czarno-białe. Ogólnie sądzę że dobrze wykonane. Szybka realizacja i paczka pancernie zapakowana.

Wywołałem też na dniach odbitki w empiku (130szt. 9x13 - 39gr/szt). Kolorowe przyznam, że kiepsko - skóra jak po solarium. Za to czarno-białe wyglądają bardzo dobrze (bez jakiś plam, problemów z gradientem itp.). Ogólnie można polecić do budżetowego wywoływania sporej ilości zdjęć czarno-białych.
            5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• iREM
              Uzależniony
              • 2005
              • 951

Zamieszczone przez h4ry
              Dzisiaj odebrałem odbitki z http://ankaralab.com (30x30), czarno-białe. Ogólnie sądzę że dobrze wykonane. Szybka realizacja i paczka pancernie zapakowana.

Wywołałem też na dniach odbitki w empiku (130szt. 9x13 - 39gr/szt). Kolorowe przyznam, że kiepsko - skóra jak po solarium. Za to czarno-białe wyglądają bardzo dobrze (bez jakiś plam, problemów z gradientem itp.). Ogólnie można polecić do budżetowego wywoływania sporej ilości zdjęć czarno-białych.
              A jak robiłeś te cz.-b.? Mnie ankara wali zielonym zafarbem, że aż boli.
              Wszystko można zrobić lepiej.
              www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• h4ry
                Bywalec
                • 2009
                • 155

Przyznam, że fotki poszły do ankary zaraz jak otrzymałem od innego fotografa, który zajął się reportażem z mojego ślubu. Z tego co widziałem, to fotki obrabiał na jakimś Eizo Flexscan więc jako-tako kolory miał dobrze odwzorowane (tak mogę przypuszczać). Ja osobiście nie mogę nic mówić o jakości wyświetlanych fotek bo przeglądam puki co wszystko na laptopie. Odbitki w moim odczuciu bez przebarwień itp. zafarbów.
                5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• iREM
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 951

Zamieszczone przez h4ry
                  Przyznam, że fotki poszły do ankary zaraz jak otrzymałem od innego fotografa, który zajął się reportażem z mojego ślubu. Z tego co widziałem, to fotki obrabiał na jakimś Eizo Flexscan więc jako-tako kolory miał dobrze odwzorowane (tak mogę przypuszczać). Ja osobiście nie mogę nic mówić o jakości wyświetlanych fotek bo przeglądam puki co wszystko na laptopie. Odbitki w moim odczuciu bez przebarwień itp. zafarbów.
                  Ale zlecał bez korekty/z korektą? Cz.-białe – kazał zdejmować saturację?
                  Wszystko można zrobić lepiej.
                  www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• h4ry
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 155

Ja dostałem od niego zdjęcia na płytce obrobione. Sam zlecałem w ankarze wywołanie, bez-korekty (i bez żadnych dodatkowych uwag). Brałem odbitkę 30x30 więc sam sobie cropowałem do kwadratu (starczyło mi rozdzielczości pod 200dpi). W sumie tyle. Odbitki były tylko 3, bo do ramek, ale przyszły w bardzo sztywnej papierowej tubie, pancernie owinięte firmową folią i papierem.

Komentarz

• MarcinekP
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 114

Zamieszczone przez arturs
                      no przecież to nasz forumowy Tomasz1972 już polecany
                      Polecam i fotobajka.pl i vertis.pl

pozdrawiam
                      ___
                      Canon

Komentarz

• fristajlor
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 244

Szukam punktu w Warszawie gdzie wydrukują mi zdjęcia o wymiarze krótszego boku minimum 24cm (może być więcej nawet do 30cm). Zależy mi na krótkim terminie realizacji - z jednego na drugi dzień.

Niestety wszędzie gdzie dzwonię terminy wynoszą od 3 do 7 dni... Będę wdzięczny za polecenie dobrego i szybkiego zakładu, który drukuje powyższe wielkości.
                        macrozone - forum o makrofotografii | flickr.com/maciejnielubowicz/

Pozdrawiam
                        MAck

Komentarz

• SebaWolf
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 324

Zamieszczone przez fristajlor
                          Szukam punktu w Warszawie gdzie wydrukują mi zdjęcia o wymiarze krótszego boku minimum 24cm (może być więcej nawet do 30cm). Zależy mi na krótkim terminie realizacji - z jednego na drugi dzień.

Niestety wszędzie gdzie dzwonię terminy wynoszą od 3 do 7 dni... Będę wdzięczny za polecenie dobrego i szybkiego zakładu, który drukuje powyższe wielkości.
                          a do Profilabu /Pl. Mirowski/ kolega dzwonił ?

Komentarz

• czerwiniak
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 196

Zamieszczone przez SebaWolf
                            a do Profilabu /Pl. Mirowski/ kolega dzwonił ?
                            tel. na Pl.Mirowski
                            509 068 729
                            5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                            ---------------------------------------

Komentarz

• KrzysK
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 203

Zamieszczone przez h4ry
                              Co do Ankaralab to robię tam odbitki w formatach 30x40 i 30x45 i jeszcze nigdy nie miałem problemu z kolorem.
                              Monitor mam z tych pozaklasowych, tyle że możliwie jak najlepiej skalibrowany. Pliki przygotowuję sam, oprofilowuję i oczywiście porszę o wykonanie bez korekcji.
                              Zdjęcia przysyłają porządnie zapakowane w tuby. Lab warty polecenia

Komentarz

• model
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 346

Ja ostatnio robiłem w ankarze 30x45 - obrabiałem w sRGB, odbitkę robili bez korekcji i wyszło OK - tak jak mam na monitorze.
                                Podpisy kłamią

Komentarz

Pracuję...