X
-
-
Odp: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01
Jasne, że można, tyle że oferta została opublikowana na stronach sklepu aby już "pracowała" a sprzęt miał być przygotowany w międzyczasie. Nie spodziewałem się, że ktoś go praktycznie od razu kupi. Zadziałała cena, wszak 1500 zł za EIZO S2233WH-BK to dobra oferta. Istotny w całej transakcji jest fakt o którym zapomniał wspomnieć nabywca, sądzę że niechcący, że rozmawiał telefonicznie ze mną przed zamówieniem i mówiłem, że jest jeszcze nieprzygotowany do wysłania, wymaga aby serwis rzucił na wszystko fachowym okiem. Sam monitor jest na pewno ok, wszak nie jeździ się na pokazy z monitorami z defektami, ale kompletacja kabelków, papierzyska, często wymagają uzupełnienia, bo się coś zgubi. Podobnie trzeba sprawdzić czy przy wojażach nie nabył jakichś uszkodzeń na obudowie, o których mógł nie powiedzieć ten co go ostatnio pakował. Ani firma którą reprezentuję, ani EIZO nie należy do typu handlarzy, którzy wyciągają radio przed sprzedażą samochodu. Jeśli sprzęt idzie do ludzi to ma być ok. Wyznaję zasadę, że lepiej sprawdzić wszystko dwa razy a nie świecić oczami. W tym konkretnym egzemplarzu okazało się, że nie ma jednego z kabli. Częsty przypadek przy wielokrotnych pakowaniach. Niby drobiazg, a po odbiorze byłby zgrzyt. Zostało wymienione całe okablowanie na komplet fabrycznie nowego, zapakowanego, oczywiście oryginalne EIZO. Czyli sprawdzenie było potrzebne.Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: [email protected]Komentarz
-
axk Bądź pewien, że z monitorem dostaniesz wychuchane kabelki w pełnym komplecie i wyglancowaną płytę CD ze sterownikami. No i pudełko, w końcu zawsze mogło się gdzieś zapodziać
Wszystko trzeba dokładnie sprawdzić, no a to wymaga czasu...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Uwielbiam takie uszczypliwości
Najlepiej od razu zaciągnijcie kolegę w ciemny zaułek i dosadnie wytłumaczcie jak ma prowadzić swój biznes aby Wam się podobało. Nie zapomnijcie też dodać, że jeśli tego nie zrobi to...
Komentarz
-
Przeczytałem cały wątek i aż włosy (mam jeszcze)stają mi dęba na głowie.Ostatnio kupiłem Eizo 2462.Zamówienie wysłałem o 10:00,przelew 15 minut później na podstawie faktury "pro-forma", potwierdzenie wykonania przelewu wysłałem do sklepu i o 12:00 tego samego dnia miałem monitor u siebie!!!Wiem że to Warszawa ale zaskoczenie moje było kompletne!! Sklep jest na liście polecanych na stronie Eizo. ACS. Miło,prawda???Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.htmlKomentarz
-
Zgodnie z obietnica komentarz po otrzymaniu monitora:
- monitor dotarł dzisiaj
- paczka zapakowana wzorowo
- pomimo że monitor wyprzedażowy otrzymany egzemplarz jest w idealnym stanie praktycznie bez śladów użytkowania
- wyposażenie rzeczywiście odświeżone przez serwis (dodane nowe fabrycznie zapakowane kabelki)
- gratis wykonana kalibracja monitora
- kontakt ze sprzedającym wzorowy
Z mojej strony brak jakichkolwiek uwag, jestem jak najbardziej zadowolony z zakupu.Komentarz
-
Komentarz
-
Poczytaj sobie temat i poskładaj wypowiedzi do kupy, a się dowiesz.Komentarz
-
Komentarz
-
-
O. Co się stało z poprzednim postem w tym wątku? Zaglądam by sprawdzić jak się mają sprawy kłopotów zgłaszanych przez jednego z użytkowników a tu pusto.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Został usunięty na prośbę autora po wyjaśnieniach z Tom01"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Gwoli ścisłości: Nie "po wyjaśnieniach". Proszę póki co tego nie rozwijać. Szczegóły tylko na PW.Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: [email protected]Komentarz
-
Gwoli ścisłości
- powód usunięcia postu wpisany przez admina:
A co już z tym dalej nie wnikam i szczerze mówiąc mnie to zupełnie nie interesujeprosba autora postu / wyjasnienia z Tom01
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Rozumiem. I rzeczywiście, tego typu wątki zazwyczaj służą do pożalenia się na kłopoty z realizacją zamówienia a gdy wszystko przebiegnie ok to nikt nic nie pisze. Zatem może próbując jakoś pomóc zmienić tę tendencję opiszę swój zakup w Mastiff. Odbył się on ponad pół roku temu więc detali mogę nie pamiętać dokładnie ale było tak:
Zakup nie odbył się szybko ale to tylko na moje własne życzenie. Chciałem kupić EIZO 2433W, z którego dostępnością nie było najlepiej, o ile pamiętam, jego produkcja właśnie zakończyła się niedługo przedtem, a ja w dodatku chciałem jasną obudowę. O możliwym długim czasie oczekiwania i braku pewności że w ogóle będzie to możliwe byłem od razu otwarcie powiadomiony. Kontakt ze sklepem był bez zarzutu, wiedziałem co i jak. Miałem propozycje kupna egzemplarza podemonstracyjnego, z odpowiednim upustem. W końcu zdecydowałem się na model czarny, który błyskiem został dostarczony i z którego jestem zadowolony. Na każdym etapie realizacji tego zamówienia miałem wrażenie, ze sprzedającego obchodzi co się z zamówieniem dzieje i nie robi tego na odwal się. A to nie jest częste.
Swoją drogą, nie wiem na ile jest to sprawa jednego rozgarniętego kuriera czy ogólnych standardów firmy, ale byłem bardzo zadowolony z UPS, którym przesyłka została nadana przez Mastiff. Zazwyczaj kurier dostarczając przesyłkę na adres domowy nie zostawia awizo, trzeba później szukać paczki i jechać za miasto do BOK. A tu miła niespodzianka, kwadrans przed dostawą miałem telefon, mam na tyle blisko z pracy, że umówiliśmy się, że będę i załatwione.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
Komentarz