Od 2 m-cy w małym szwajcarskim miasteczku stoją dwie 5tki w cenie 1798 FR, niby używane, ale bez najmniejszej ryski, nawet na sankach od lampy. Poczekam jeszcze trochę i jak zrobią świąteczną promocję to je wezmę
X
-
-
ja dałem za swojego w grudniu ubiegłego roku 5700
nówka w sklepie w Belfaście kupiony
zrobiłem do tej pory 5 tyś fotek
nie sprzedałbym go za nawet za te 5700 teraz
wszystkie sztuki które mają 2 lata i więcej i podane przebiegi rzędu 2 tyś fotek to fikcja
za 5 tyś uważam że nie kupi się dobrej sztuki, każdy kto kupuje taki aparat używa go wiadomym celu, powodem sprzedaży jest zazwyczaj wymiana na Mark IIKomentarz
-
a koledzy znacie może jakieś adresy sklepów niemieckich ? ? mam tam rodzinkę, więc może bym znalazł w jakimś sklepie internetowego coś niedrogiego nowego... w końcu 5D musi taniec gdy na runku jest 5D II.
Znacie jakieś sklepy ?*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*Komentarz
-
Przecież nowych 5D nie ma w sprzedaży od dawna, a jeśli gdzieś się nawet ostała jakaś sztuka, to ma chorą cenę...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Drooooogo (jeśli to cena za sam korpus).Komentarz
-
Z tym tanieniem 5d to już wiemy jak jest. Tyle razy ,,taniało''....Komentarz
-
Tutaj wygląda jakby mieli na stanie 5D. A cena to już kwestia dyskusyjna. Ja osobiście uważam, że jak za nówke to niezbyt wygórowana.Komentarz
-
1-1.5k dostanie sie prawie nowe 5d2 , prawie , wiem ale jednak 5d2 to juz przy takiej roznicy wolal bym dociulacno comment...Komentarz
-
Kupienie nowego 5D nawet poza granicami PL graniczy praktycznie z cudem.
Ja 1,5 roku temu po swoijego jechalem do Berlina i przy okazji wzielem 2 szt (jeden dla znajomego fotografa).
W dziale GIEŁDA zamiescilem jakis czas temu oferte sprzedazaowa, wiec gdyby byl ktos zdecydowany to prosze pisac, wciaz aktualne
Pozdr.Komentarz
-
-
Komentarz
-
powinienem wziąć dwa, gdy kupowałem
Komentarz
-
To jest tak ze cena musi miec i nabywce - co z tego ze gość taka cene wystawil jak bedzie dlugo szukał kupca. Dla mnie optymalna cena 5D i taka mozna spotkac na allegro to 4100-4300Komentarz
-
Jesli chodzi o tego 5D z fotorimex, to zadna z niego nowka. Stal w sklepie, ponoc ma "tylko" slady od statywu. Ciekawe ile przy okazji klatek ma zaliczonych.Komentarz
-
Biorąc pod uwagę cenę ponad 9k za 5DII to połowę tego za używanego 5D nawet z przebiegiem ponad 30k to chyba niezła propozycja.
Przecież ta puszka wiele nie ustępuje nowej a wręcz jest bardzo podobna jeśli ktoś poradzi sobie z mniejszym ekranem czy bez filmów. A już na pewno wypada lepiej niż wszystkie XXD. Myślę, że 5tka jeszcze długo potrzyma swoją cenę aż całkowicie zniknie z obrotu.Komentarz
-
To już jakieś zajechane staruszki muszą być
Zauważyłem "zasadę", że puszki poniżej 20.000 klapnięć sprzedają się w cenie ok 4700zł
Ja moją 8000 klapnięć + grip kupiłem za 5400, grip od razu sprzedałem za 650 więc puszka mnie kosztowała 4750
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8Komentarz
Komentarz