X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mamiyka
    Początki nałogu
    • 2009
    • 289

Najlepszefoto.pl ma najgorszy kontakt.
    Nie można do nich się dodzwonić.
    Po 20 minutach w słuchawce telefonu ciągle : " jesteś 3 w kolejce, jesteś 1 w kolejce, jesteś 4 w kolejce ,jesteś 2 w kolejce, jesteś 3 w kolejce,...".
    Za taki kontakt to ja dziękuję !

DUŻY MINUS !

Komentarz

• Bart3k
      Początki nałogu
      • 2008
      • 316

Zamieszczone przez mamiyka
      Po 20 minutach w słuchawce telefonu ciągle : " jesteś 3 w kolejce, jesteś 1 w kolejce, jesteś 4 w kolejce ,jesteś 2 w kolejce, jesteś 3 w kolejce,...".
      wiesz.. może akurat tak trafiłęś... ja tam dzwoniłem kilka razy i jakoś nie miałem problemów... spróbuj dodzwonić się do CEWE... to będzie wyczyn
      Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• mamiyka
        Początki nałogu
        • 2009
        • 289

Zamieszczone przez Bart3k
        wiesz.. może akurat tak trafiłęś... ja tam dzwoniłem kilka razy i jakoś nie miałem problemów... spróbuj dodzwonić się do CEWE... to będzie wyczyn
        Chwyć teraz telefon do ręki i dzwoń, a przekonasz się.

Komentarz

• Bart3k
          Początki nałogu
          • 2008
          • 316

Chwyć teraz telefon do ręki i dzwoń, a przekonasz się.
          wiesz... ja ich bronić nie chcę.. ale skoro kolejka do dzwonienia... to znaczy ze mają dużo zleceń... a to może oznaczać że warto czekac... troche ironizuję ale mi firma nie podpadła jeszcze
          Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Komentarz

• mamiyka
            Początki nałogu
            • 2009
            • 289

Zamieszczone przez Bart3k
            wiesz... ja ich bronić nie chcę.. ale skoro kolejka do dzwonienia... to znaczy ze mają dużo zleceń... a to może oznaczać że warto czekac... troche ironizuję ale mi firma nie podpadła jeszcze
            Nie narzekam na jakość ich produktu, choć są jeszcze lepsze rowiązania, jedynie mam problem z dodzwonieniem się, a czekanie 20 minut i wysłuchiwanie zapętlającej się muzyczki jest delikatnie mówiąc - z lekka irytujące.

Mogliby chociaż zrobić porządną obsługę kolejki na linii, a nie, jak teraz, że jestem 1 w kolejce i nagle jestem 4 w kolejce.
            I tak w kółko.

Komentarz

• pawelxx
              Coś już napisał
              • 2007
              • 96

Witam.
              Jesli chodzi o fotoksiazki czy tez jak niektorzy zwa fotoalbumy to ja polecam www.labpolska.pl
              Robie tam fotoksiazki od ponad roku i jestem bardzo zadowolony:
              - super jakosc
              - rewelacyjna kolorystyka - bez zadnych zafarbow (co zdarza sie w wielu labach)
              - duza oferta - od fotoksiazek robionych na papierach fotograficznych po fotoksiazki drukowane na ploterze
              - szybka realizacja (najczesciej jak wysle pliki na FTPa w poniedzialek to w piatek mam juz produkt w domu) i dobry kontakt
              - wszystko w jednym miejscu: fotoksiazki, nadruk na plyty, okladki na CD, odbitki i wydruki wielkoformatowe - a wszystko przy naprawde profesjonalnej kontroli koloru i bardzo dobrych cenach.

Jesli chodzi o najlepszefoto.pl to robilem tam 1 raz fotoksiazke i 2 razy odbitki - i nigdy wiecej - jak zobaczylem odbitki to malo mnie z butow nie wyrwalo - zafarby, a kolorystyka skory wyszla.... trupia - oczywiscie zrobili poprawke i bylo wtedy juz w miare ale bez rewelacji i w sumie to wszystko trwalo okolo 2 tygodni - a ja nie mam zamiaru tracic czasu i miec opoznien w stosunku do klientow.
              Potwierdzam ze kontakt bardzo slaby - jak sie czlowiek dodzwoni to przelaczaja jedni do drugich.

Komentarz

• Jaca9
                Bywalec
                • 2007
                • 241

Witam, znacie może stronkę www.e-agfa.pl mają tam osobny dział dla profesjonalistów, zamawiał ktoś od nich fotoksiążke? Jak wychodzą, lepiej niż w najlepszefoto?

Komentarz

• agkf
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 29

Witam,
                  nigdy nie zamawiałem ale robię tam odbitki, czasem na nie czekam na miejscu i dla zabicia czasu przeglądam fotoksiążki czy fotoalbumy i są rewelacyjne. Ja jestem bardziej tradycyjny i wybieram zwykły album ale im dłużej tam siedzę tym bardziej się przekonuję..

A i podobno dobre ceny mają, bo rabaty dla profi, ale nie porownywałem, jakość jednak pewna.
                  2 x body, 3 x szkło, 3 x lampa, itd, itp..

Komentarz

• RoboD
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 100

Zamieszczone przez sprocket73
                    Mój problem polegał na tym, że projektowanie swojej miałem już prawie na ukończeniu, a nie robiłem jej kreatorem w 3 minuty (jak mówi reklama), tylko pieczołowicie strona po stronie, tworzyłem fotopamiętnik wycieczkowy z ostatnich pięciu lat - 649 zdjęć, 130 stron, opisy wycieczek, średnio licząc jakieś 130 godzin pracy/przyjemności.
                    Jestem w podobnej sytuacji ;-) Właśnie zacząłem czytać ten wątek... ale trochę mnie uspokoiłeś. Zaryzykuję :-)

Technicznie, jak / jakie pliki ładowałeś do ksiażki. Skalowałeś je wcześniej, wyostrzyłeś? Bo rozumiem, że normalny proces obróbki został zastosowany i nie zdałeś się na automat CEWE. Tam myślę, czy aby nie podostrzyć dodatkowo zdjęć, może to jest przyczyną, że gotowy produkt odbiegał u Ciebie w tej materii od albumu.
                    Pozdrawiam Robert
                    sigpic

Komentarz

• dariuszsankowski
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 119

www.e-agfa.pl we Wrocławiu rewelacja polecam!
                      C1D3-S35mm1.4

Komentarz

• tomekde
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 159

ja zauważyłem w cewe że kiepskie kolory mają pliki w sRGB - miałem takich kilka jeszcze ze starych sesji i wrzuciłem je do fotoksiążki razem z nowymi AdobeRGB - różnica kolosalna, warto polegać więc na własnej konwersji do AdobeRGB (oczywiście jeśli pracuje się w innej przestrzeni) - w moim przypadku te z Adobe na prawdę niewiele odbiegały od tego co widzę na (skalibrowanym) monitorze

RoboD - obrabiaj wszystko sam, proponuję nie korzystać z żadnych cewe automatów - ja przygotowywałem sobie wszystko w PSie i tylko wrzucałem gotowce do szablonu cewe, poza opisanym przypadkiem z sRGB wszystko u mnie było OK, może dla ślubnych to za mało ale do własnych celów (na rodzinne fotki) w/g mnie spokojnie wystarcza
                        pozdrawiam
                        Tomek

Komentarz

• VomitroN
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 516

DUŻY MINUS !
                          Faktycznie, sam się przekonałem jak trudno się z nimi skontaktować, gdy mi wydrukowali fotoksiążkę stronami od końca.

Co prawda, muszę uczciwie przyznać, że samo zamówienie zrealizowali expresowo. Ale i tak już tam więcej nic nie zamówię z obawy, że następną fotoksiążkę mogliby mi na przykład wydrukować do góry nogami ;-)
                          "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• RoboD
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 100

Zamieszczone przez tomekde
                            RoboD - obrabiaj wszystko sam, proponuję nie korzystać z żadnych cewe automatów - ja przygotowywałem sobie wszystko w PSie i tylko wrzucałem gotowce do szablonu cewe, poza opisanym przypadkiem z sRGB wszystko u mnie było OK
                            Tak też robię, ale zastanawiam się czy aby fotek nie wyostrzyć jeszcze trochę. Kiedy robiłem próbę w lokalnym labie, fotki przeostrzone (celowo oczywiście), na papierze wyglądały lepiej pod względem ostrości w stosunku do wyostrzonych 'pod monitor'.
                            Pozdrawiam Robert
                            sigpic

Komentarz

• ripek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1486

Zamieszczone przez root
                              polecam - najlepszefoto.pl. raczej lepszej nie znajdziesz
                              Nie widziałeś moich albumów
                              Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• blackninja
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 378

Zamieszczone przez ripek
                                Nie widziałeś moich albumów
                                Tylko Ty nic zdradzić nie chcesz samochwało Ja widziałem jedną Twoją fotoksiażkę, zacna...
                                Marki trzy.

Komentarz

Pracuję...