X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Koper_092
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 16

Zakupy w UK...?

Mam m do was pytanko...
    Jestem nowym użytkownikiem lustrzanek i rozglądam się nad sensowną ceną Canon 100-400 L EF IS USM niestety w naszym kochanym kraju nie widzę takiej możliwości:neutral:
    Mam znajomego w Londynie który zaoferował mi pomoc... Jeżeli był bym chętny..?

Tutaj moje pytanie.
    1. Czy znacie może jakiś sprawdzony sklep w Londynie którego stronkę można zobaczyć?
    2. Jeżeli już dojdzie do zakupu to czy jest możliwość wykupienia gwarancji w serwisie np. na Żytniej...?
    3. Czy nie lepiej poszukać czegoś w Niemczech...?
    4. I czy gra jest warta świeczki..?

Pozdrawiam.
    Strona Stowarzyszenia Przyjaciół 23 Bazy Lotnictwa Taktycznego
    50D + 17-85 IS USM... w planach 100-400
  • jacek-ie
    Bywalec
    • 2009
    • 132

Hej,

w DE tu masz w tej chwili najtaniej : http://maxxa-gmbh.plenty-market.de/a.../?ReferrerID=3

Co do UK, to raczej będzie drożej, sieciowy sklep ma to : http://www.simplyelectronics.net/mai...etcurrency=eur

choć może da sie znaleźć taniej ...

Pozdrawiam,

Jacek

ps. jak masz pytania, to na PW lub GG

Komentarz

• banan82
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1165

simply electronics to dosc podejzana sprawa, ja bym u nich bal sie czegokolwiek kupowac

sprawdz na www.keaphoto.com - kiedys mial najnizsze ceny, to sprawdzony sklep, znajduje sie w hongkongu ale do UK przesylka idzie 3 dni i nie placi sie cła. 80% rzeczy w mojej stopce kupilem wlasnie tam. W tym momencie ceny nie sa tak atrakcyjne ale ciagle nizsze jak w UK
      5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
      Crazy Apple Fanboy
      Ex Linux User

Komentarz

• trothlik
        Uzależniony
        • 2004
        • 782

Ja kupowałem stąd:

Czy najtaniej to nie wiem, ale szybko, i dobry kontakt ze sprzedawcą.
        trothlik
        "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• jacek-ie
          Bywalec
          • 2009
          • 132

Witam,

a ja się zawiodłem na Camerabox wspomnianym powyżej w maju tego roku, zamówiłem u nich obiektyw Canon 15-85 mm, zapłaciłem, w poniedziałek po południu miał byc wysłany i ...

Przez dwa tygodnie cisza, po tygodniu lakoniczna odpowiedź na maila, zę nie mają na stoku ( a na stronie ciągle był i stany się zmieniały), w końcu zażądałem od Paypala zwrotu pieniędzy i po 48 h całe szczęście je odzyskałem.

Cała ta historia jest opisana w poście pt : linki do TiPów i sklepów internetowych, można sobie przejrzeć.

Na tę chwilę najtaniej kupowane w sklepie wyjdzie Ci z DE. I jak pokazało życie przesyłki są stamtąd najszybsze. Zamawiam trochę sprzętu z Europy i to nie tylko foto, z DE potrafi paczka dojść w 3 dni do IE, z UK potrafi iść 7-10 dni.

Pozdrawiam,

J.

Komentarz

• mor_feusz
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1370

Porownywarka cen sprzetu w UK http://www.camerapricebuster.co.uk/

Komentarz

• Mondragor
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 39

simply electronics to dość kiepskawa firma. Kupiłem kiedyś u nich Tamrona 17-50. Po tygodniu odezwali się że podczas pakowania okazał się uszkodzony, a kolejne 2 tygodnie zajęła mi walka o odzyskanie kasy. Kupuje potem tego obiektywu w Cameraking zajeło tylko 2 dni.
              Canon 7D, T17-50 f2,8EF 50 mm f/1.8 II, EF 70-200 F/4 L, 430 EXII

Komentarz

• jkl8
                Początki nałogu
                • 2008
                • 274

A ja proponuję skorzystać z jakiejś porównywarki cenowej polskich sklepów i rozważyć możliwość zakupu w Polsce. Sprawdziłem cenę w tej brytyjskiej porównywarce i na polskim ceneo http://www.ceneo.pl/330653 i tak z ciekawości spytam: a czemu nie widzisz możliwości kupna obiektywu w Polsce?

Komentarz

• mor_feusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1370

Ja zazwyczj (dla ziebie i znajomych) kupuje w Kea-Photo. w PL czasmi ceny porownywalne do UK i jeszcze masz forumowych TIPow gdzie ceny konkurencyjne.

Komentarz

• kaqkaba
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 115

Ja zazwyczj (dla ziebie i znajomych) kupuje w Kea-Photo. w PL czasmi ceny porownywalne do UK i jeszcze masz forumowych TIPow gdzie ceny konkurencyjne.
                    Top ja się podepnę. Kupuję EF-S 55-250 IS. W PL na ceneo ceny od 950-1000. W wspomnianym Kea-photo równowartosć 700PLN.
                    I teraz:
                    1. Wysyłali Ci cos do Polski? Nie było problemów z cłem itp?
                    2. Jak wygląda ta gwarancja międzynarodowa. Uznają ją na Żytniej?
                    C500d; C15-85; C50/1,4; T70-300VC; C10-22, KIT z IS (poszedł do dobrego człowieka)

Komentarz

• chri55tof
                      • 2010
                      • 6

Do kaqkaba :

Mieszkam w UK juz ponad 4 lata i troszke sie w klepach rozeznalem. Kilka dni temu rowniez stanalem przed wyborem sklepu, w ktorym kupie moj 55-250 IS. Stanelo na BestBuy - 219 funtow. Taka sama cena jest w jessops.co.uk (bardzo znana siec sklepow z art fot w UK). Najtaniej znalazlem na brytyjskim ebayu tutaj Cena jest bardzo zadowalajaca (a i ilosc osob, ktore do tej pory kupily ten obiektyw przemawia zdecydowanie na plus). Ja jednak pracuje w firmie logistycznej i wiem jak czasem ludzie obchodza sie z przesylkami i w zwiazku z tym jestem do wszelkiego rodzaju uslug kurierskich uprzedzony - ot takie zboczenie zawodowe Poza tym w razie jakichs gwarancji wsiadam w auto, 10 minut i jestem w sklepie i jade do sklepu.
                      Co do gwarancji miedzynarodowej :
                      " ... Service of your Canon product will be provided at any of the listet authorized facilities... "
                      Dla polski jest napisane :
                      Canon Polska SP.Z.O.O. (www.canon.pl) (0048) 022-572-30-00
                      CSI Photo Video (www.e-csi.pl) (0048) 022-862-41-38

Z dodatkowych informacji jakie moge znalezc na karcie gwarancyjnej to :
                      - Gwarancja bedzie uznana tylko gdy przedstawisz 2 papiery : poprawnie wypelniona karte gwarancyjna (na karcie jest miejsce na twoje dane osobowe i na pieczatke dilera/sklepu, wiec kolega z londynu bedzie musial wszystkiego dopilnowac) + datowany dowod zakupu
                      - jest to gwarancja na 1 rok

Mam nadzieje ze to troche rozjasnilo sytuacje w UK,

Pozdr.

Kris
                      500D|18-55|55-250IS|Sigma120-400|HoyaUV77mm|LoweproPrimusMinimus|LoweproRezo180 |DuzoZapalu!!

Komentarz

• Koper_092
                        Dopiero zaczyna
                        • 2010
                        • 16

Zamieszczone przez jkl8
                        \ i tak z ciekawości spytam: a czemu nie widzisz możliwości kupna obiektywu w Polsce?
                        Nie że nie widzę tylko że rozpatruję wszelkie możliwe opcje...
                        Strona Stowarzyszenia Przyjaciół 23 Bazy Lotnictwa Taktycznego
                        50D + 17-85 IS USM... w planach 100-400

Komentarz

• oszy
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 46

Kupowałem i w Jacobs i w Jessops, sklepy typowo fotograficzne. Mają masę sprzętu na półce, można przymierzyć, jest profesjonalnie i tanio.
                          40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
                          Amatora pstryczki

Komentarz

• Bartek_902
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 690

Witam.
                            Moze koledzy znaja jakiś dobry sklep w uk albo zrodło gdzie w dobrej cenie można kupic lampe 580 exII ? na ebay srednia cena to 300 funtów w tej chwili,moze ktoś zna tańsze zrodło?
                            EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• oszy
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 46

porównywarki cenowe, tam wpisz "canon speedlite 580-ex ii"
                              40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
                              Amatora pstryczki

Komentarz

Pracuję...