X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nowart
    Uzależniony
    • 2007
    • 809

Opcja kalibracji szkła w korpusie jak najbardziej nie jest "kulawa"... Działa świetnie, mam na 2 korpusach skalibrowanych kilka jasnych stałek trafiających co do milimetra. Pomagam też - i zawsze sugeruję przynajmniej spróbować z niej skorzystać - wielu ludziom i nie zauważyłem , aby ktoś narzekał... no chyba, że dostajemy do rąk już rozjechane szkło lub Sigmę

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

Nie musi to być Sigma - może być "rewelacyjny" 50/1.4 Canona. Pisałem kilka razy - z małej odległości ostrzył dobrze, powyżej 3m - wielki FF. I w jaki sposób chcesz to skalibrować w korpusie??
      Z resztą nie ja jeden maiłem taki przypadek ze szkłem Canona.
      Ostatnio edytowany przez Czacha; 4.

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

Panowie, przywołuję do porządku.
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• nowart
          Uzależniony
          • 2007
          • 809

Zamieszczone przez MC_
          Nie musi to być Sigma - może być "rewelacyjny" 50/1.4 Canona. Pisałem kilka razy - z małej odległości ostrzył dobrze, powyżej 3m - wielki FF. I w jaki sposób chcesz to skalibrować w korpusie??.
          Czacha - przepraszam, czasem człek daje się podpuścić...
          Co do szkła - powtórzę wyciętą odpowiedź. Jak pisałem powyżej nie da się skaliborać w body szkła tak rozjustowanego, mającego inny zakres wady na różnych odległościach ostrzenia. Może i nie tylko Ty miałeś taki problem ale zapewniam uczciwie, że przerobiłem masę pięćdziesiątek i na palcach jednej ręki zliczyłbym egz. rozjustowane tak, że nie dałoby się ich skalibrować, astygmatyczne lub mydlane.
          Popytaj zresztą ludzi wokół, czy ktoś dostał ode mnie mydlaną 50/1.4...
          Biorąc pod uwagę nieistniejącą już "polemikę", żegnam i EOT.

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Problem w tym, że moja 50/1.4 nie była mydlana. Była bardzo ostra. Przy użyciu LV.
            Dopiero 3 egzemplarz działał bardzo dobrze.
            Żegnam również i mam na dzieję, że dodasz mnie do ignorowanych.

Komentarz

• szogun
              Dopiero zaczyna
              • 2009
              • 18

Wracam do tematu. Czy ktoś z Was już korzystał z tej usługi? Jak to w praktyce wygląda? Przede wszystkim jak z jakością?

Komentarz

• Propi
                Początki nałogu
                • 2005
                • 329

Aparat można też dostarczyć do dowolnego z ich sklepów, unikając kosztów przesyłki. Z racji na kolejki, czas oczekiwania może się wydłużyć do ok. tygodnia-dwóch. Matryca wraca czyściutka i ładniutka
                www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

Pracuję...