X
-
-
Odp: Fotojoker i Canon ?
Z tym "zionie jadem" to chyba jednak przesada :-) , z "skrzywdzeniem mocno personalnie" również
i nie chodzi tylko o jednego sprzedawcę-w okolicy mam 2 FJ i jak już wspominałem, parokrotnie w nich "mimo wszystko" kupowałem-wiosną br. nawet zaciągnąłem tam znajomego, który miał awersję do zakupów w necie i kupił tam jeszcze wtedy dostępnego 60D.
Ostatnio edytowany przez Sunders; 27139.Komentarz
-
Problem o ktorym piszesz maja 3 osoby na forum (doslownie trzy!) ... faktycznie to powod zeby nie kupowac jakiegos modelu
U mnie nalot na 5D3 wynosi ponad 40tys. Ale nie robmy offtopa, to nie watek o 5D3
Komentarz
-
O.K.Dzięki za info. A co do FJ, to na tle "konkurencji" takiej jak MM czy EuroRTV nie wygląda aż tak źle, ale IMO brakuje sklepów stacjonarnych gdzie warto by było zapłacić trochę więcej uzyskując w zamian fachową poradę i możliwość wypróbowania sprzętu-szczególnie sprzętu marki Canon.
Z mojej strony EOT.
Komentarz
-
Ja już pisałem w innym wątku ,że w FJ (Bydgoszcz) tłumaczy się brakami Canona w magazynach z dopiskiem ,że "nie wiedza kiedy coś będzie". Tak czy siak w Krakowie na starym rynku w sklepie z wielkim napisem CANON jak byłem jakiś czas temu za dużego wyboru nie było a Pani poleciła mi Sony :smile:. Ja czekam na 6D i będę chciał go spiąć z sigmą 50mm 1,4. I tu moje pytanie. Jak nie FJ czy AB to gdzie by to zakupić tak aby sprawdzili i spięli sprzęty (kalibracja)? Pozostaje kupić na necie i jak by co wysłać do Sigmy ? W sklepach typu Saturn to o fotografii dużo nie wiedzą i są raczej nastawieni na "wciskanie to co jest" niż sprzedawanie i doradzanie.Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
na Studenckiej dużo sprzętu, tylko obsługa... brrrr
kupowałem tam niedawno, wyszedłem jak od dentystyKomentarz
-
Teraz zmiana miejsca zamieszkania z Krakowa na Bydgoszcz więc Bydgoszcz wchodzi tylko w grę..Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Nie nie trzeba za łapkę bo sklep znam ale chodzi o coś z polecenia. Bo wiadomo ,że jest wiele sklepów-wpychaczy.Komentarz
-
Byłem dziś w Fotojoker z zamiarem przetestowania nowej Sigmy 35mm F1.4, niestety jeszcze nie mają, lecz ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem z 5 sztuk body od Canona
Czyli Canon powrócił
5D II | 33 | 35/1.4 | 85/1.8 | 70-200/4 IS | EX 430 II |Komentarz
-
-
Ja również potwierdzam - Fotojoker w moim mieście przeprosił się chyba z systemem Canon'a i pojawiły się korpusy i szkiełka
.... wiele życzeń natomiast pozostawia reklama CANON'a w sklepie Fotojoker - nadal dominuje SONY i NIKON (brak jakiejkolwiek broszury na temat C
) .... ale najważniejsze - liczy się że już coś znowu jest i można "pomacać"
C5D, S35/1.4A, S85/1.4A, YN565exKomentarz
-
Pewnie im obrót spadł o kilkadziesiąt procent i nie mieli wyjścia. Nie ma co ukrywać Ale Canon jest liderem w tej branży - nawet patrząc na fora amerykańskie to najwięcej jest właśnie dotyczących Canona . Ostatnio jak odwiedzałem salony Fotojokera to ludzie nic nie kupowali w ogóle.Komentarz
Komentarz