X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olek.tbg
    Początki nałogu
    • 2011
    • 309

FotoRimex - opinie

Witam !
    Jak oceniacie ten sklep?
    Przymierzam się do kupna i nich aparatu, i z racji,że kwota nie jest dla mnie mała, ciekaw jestem opinii o ich sklepie.
    Z opinii na allegro/opineo wynika,że sklep zaufany, ale chciałbym usłyszeć jeszcze Wasze zdanie
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L
  • Heilsberg
    Początki nałogu
    • 2009
    • 274

Odp: FotoRimex - opinie

Raz jeden tam kupowałem. Robiłem jeszcze fotki analogiem i miałem niepowtarzalny wyjazd zagraniczny. Padła decyzja - kupię lustro cyfrowe, po drodze się nauczę obsługiwać i będzie git. I trzeba było od razu komplet typu body, szkło, karta, torba, bateria itd., na dodatek na jutro bo decyzja padła w ostatniej chwili. Długa rozmowa telefoniczna załatwiła wszystko. Odbiór chciałem osobisty bo na drugi dzień rano bo i tak miałem przez Warszawę przejechać.
    Na drugi dzień rano wszystko czekało spakowane, gotowe, bez najmniejszych problemów. Jeszcze szybki kurs obsługi w locie mi Pan zafundował za co jestem wdzięczny niezmiernie. To parę lat temu było (400D to wtedy nowość była) ale nie widzę powodów, by się miało coś zmienić.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Komentarz

• Jasper
      Bywalec
      • 2008
      • 152

Dawno już wprawdzie tam nie kupowałem ale wszystkie poprzednie moje zakupy załatwiane były rzeczowo, szybko i bezproblemowo. Nawet pamiętam jakąś kwestie dotyczącą zamiany sprzętu i też bez najmniejszych problemów. Moim zdaniem to solidny sklep.

Komentarz

• kosdkp
        Początki nałogu
        • 2010
        • 374

W 2010 kupiłem 5d2. Telefonicznie umówiłem się na odbiór osobisty. Wizyta w sklepie (notabene daleko od centrum) zajęła kilka chwil, no może z 10 minut, bo Pan się pomylił w liczeniu gotówki. Rzeczowo i w dobrej cenie.
        Jedyny minus to problemy z dodzwonieniem się, nie wiem jak teraz.
        Ze swojej strony polecam.
        http://maciejko.net/cbsearch/

Komentarz

• Mardok737
          • 2011
          • 11

sporo rzeczy tam kupiłem, bardzo dobra obsługa. Pojechałem tam kiedyś osobiście po body i parę szpargałów i akurat nie mieli na stanie gripa ( miał być), został wysłany do mnie kurierem na ich koszt, z czystym sercem polecam.

Komentarz

• Mamrot
            Bywalec
            • 2012
            • 206

Kupiłem połowę swoich grarów w tym sklepie, bo mam blisko. Nigdy nie miałem problemów.
            Właściciel od wielu lat miał stałe stanowisko na giełdzie w Stodole.
            Towar można przetestować na miejscu.

Komentarz

• Max_im
              Uzależniony
              • 2006
              • 668

też trochę kupiłem nie ma problemu
              na uwagę zasługuje jeszcze interfoto.eu
              ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Kuba1
                Uzależniony
                • 2010
                • 960

Polecam - wszystkie szkła u nich kupowałem osobiście. Można spokojnie przetestować przed zakupem, nawet użyczają tablice testowe. To sklep dla fotografów..

Komentarz

• jasiorzaca
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 54

Kupowałem u nich kiedyś 85 f/1.8 oczywiście przed zakupem mogłem sobie potestować - obsługa dobra. Ogólnie i ja polecam

Komentarz

• VomitroN
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 516

Fajny sklep, dobre ceny, wiedzą jak sobie zaskarbić klienta.
                    Przy okazji, pamiętam, jak wpadłem do nich pomacać jakieś szkło od Tamrona. Podpiąłem do body, zostawiłem chyba dowód jako zastaw i poszedłem na drugą stronę ulicy do pobliskiego zagajnika, żeby potestować ostrość na drzewkach, kwiatkach i owadach. Po chwili zauważyłem, że po zagajniku kręcą się prawie na kuckach jakieś podejrzane typki. Patrze, a tam tacy sami klienci jak ja, testują szkła z Fotorimexu na drzewkach, kwiatkach i owadach
                    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• mareqm
                      Coś już napisał
                      • 2009
                      • 75

Też kupowałem u nich kilka razy.Zawsze było przyjaźnie i rzeczowo.Jak koledzy pisali masz tam możliwość sprawdzenia sprzętu przed zakupem co u innych sprzedawców bywa czasami problemem.

Komentarz

• Mr_Black
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 186

Zdecydowanie polecam, kupiłem u nich 5dmk2 i 50 1,4, zawsze osobiście mogłem przetestować sprzęt. Miła i konkretna obsługa.

Komentarz

• Czacha
                          fotograf
                          • 2004
                          • 4868

Bardzo fajny sklep z mila obsluga - kupowalem tam dwa obiektywy osobiscie, zostalem profesjonalnie obsluzony a za nie skomlenie o znizke dostalem znizke
                          https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• winiarro
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 156

Również polecam. Bardzo fajna obsługa. Zostawiłem pod zastaw jedno szkło i poszedłem na ulicę testować drugie przed zakupem. Bez problemu udostępniają też kartę testową, na której można nietrafianie Tamronów sprawdzać.
                            R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
                            https://500px.com/pwiniars/galleries

Komentarz

• Max_im
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 668

Tak obsługa jest fajna i rzeczowa można dogadać, ale chyba raz trafiłem na właściciela lub kogoś ważnego bo był bardzo nadęty i gburowaty Jak wyszedłem pomyślałem że w jego interesie jest nie mieć kontaktu z klientami
                              ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

Pracuję...