Zamieszczone przez AGO
X
-
Das seit dem 1.7.2000 gültige Fernabsatzgesetz dient dem Verbraucherschutz beim Einkauf per Katalog, Telefon oder Internet. Danach kann der Käufer im Internet gekaufte Waren ohne Angabe von Gründen innerhalb von 14 Tagen nach Erhalt auf Kosten des jeweiligen Händlers zurücksenden. Hat der Anbieter nicht auf das Widerrufsrecht hingewiesen (meist in den AGB`s), kann der Käufer die Ware noch 4 Monate nach Erhalt zurücksenden. [§3 Abs. 1] Lediglich bei einem Warenwert unter EUR 40,- (DM 78,23) trägt der Käufer die Rücksendungskosten. -
OK jest 1:1.Zamieszczone przez pn_Das seit dem 1.7.2000 gültige Fernabsatzgesetz dient dem Verbraucherschutz beim Einkauf per Katalog, Telefon oder Internet. Danach kann der Käufer im Internet gekaufte Waren ohne Angabe von Gründen innerhalb von 14 Tagen nach Erhalt auf Kosten des jeweiligen Händlers zurücksenden. Hat der Anbieter nicht auf das Widerrufsrecht hingewiesen (meist in den AGB`s), kann der Käufer die Ware noch 4 Monate nach Erhalt zurücksenden. [§3 Abs. 1] Lediglich bei einem Warenwert unter EUR 40,- (DM 78,23) trägt der Käufer die Rücksendungskosten.
Koszty wysylki ponosi kupujacy 1 raz, przy zakupie powyzej 40 EUR.
Jak jest zwrot to, jesli jest tak jak napisales, a czego nie wiedzalem, sprzedajacy.
Kurcze jeszcze nic nie odsylalem
P.S. skad masz te wiadomosci ???Ostatnio edytowany przez AGO; 1578.Komentarz
-
Zamieszczone przez AGOP.S. skad masz te wiadomosci ???EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
Te info to z Verbraucherzentrale.
Natomiast wiecej i przystepniej jest tutaj napisane: http://www.stiftung-warentest.de/onl...1/1230814.html
Stoi tam miedzy innymi napisane (a propos tego, ze kazdy ma zakladke AGB):
"
Jeder Onlineshop muss über das Rückgaberecht informieren. So steht es im Gesetz."
Dwa razy juz odsylalem i dostalem z powrotem takze koszty pierwszej przesylki do mnie.Zamieszczone przez AGOKoszty wysylki ponosi kupujacy 1 raz, przy zakupie.Komentarz
-
dzieki za to info ... warto wiedziecZamieszczone przez pn_Te info to z Verbraucherzentrale.
Natomiast wiecej i przystepniej jest tutaj napisane: http://www.stiftung-warentest.de/onl...1/1230814.htmlKomentarz
-
Widze ze kupowales juz w mediaonline.de. Jakie wrazenia... warto, czy lepiej doplacic te kilka EUR u innych.. skoro 2 razy odsylales to chyba nie bardzo...Zamieszczone przez pn_Tylko przy zakupach do 40 euro. Powyzej tej sumy koszty przesylki ustawowo ponosi sprzedawca.
Oczywiscie sa nierzetelne sklepy, ktore usiluja sie od tego migac...
Ja odsylalem juz dwa razy do www.mediaonline.de i nie bylo problemu.40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!Komentarz
-
Mysle, ze raczej mediaonline jest dobry ... bo jak kolega napisal przelali koszty wysylki zwrotnej.Zamieszczone przez bartolomicWidze ze kupowales juz w mediaonline.de. Jakie wrazenia... warto, czy lepiej doplacic te kilka EUR u innych.. skoro 2 razy odsylales to chyba nie bardzo...
Towar jakim handluja to juz inna sprawa i jest taki jak wszedzie indziej: czasami lepszy a czasami gorszy.Komentarz
-
Warto jak najbardziej. Czesto sa jedni z najtanszych (foto), a odsylalem w sposob zaplanowany i z premedytacja - zamawialem, zeby wyprobowac :-)Zamieszczone przez bartolomicWidze ze kupowales juz w mediaonline.de. Jakie wrazenia... warto, czy lepiej doplacic te kilka EUR u innych.. skoro 2 razy odsylales to chyba nie bardzo...
Kupilem u nich juz wiele rzeczy i jestem zadowolony.
PS. OT: Przycisk "edytuj" zaczal u mnie dzialac, bez zadnych w tym keirunku dzialan z mojej strony. Brawo!Komentarz
-
Mediaonline jest internetowym odlamem Mediamarktu. Zajmuja sie przepychaniem pudelek od producenta do klieenta - podobnie jak wiekszosc innych internetowych sklepow. Przy MO masz pewnosc ze nie bedzie problemow z odeslaniem - sa zbyt duzi, oraz ze nie trafisz na tak zwane "szare importy", czyli urzadzenia przeznaczone n.p. na rynek tajwanski.Zamieszczone przez bartolomicWidze ze kupowales juz w mediaonline.de. Jakie wrazenia... warto, czy lepiej doplacic te kilka EUR u innych.. skoro 2 razy odsylales to chyba nie bardzo...Komentarz
-
Ok, dzieki, bo ceny maja naprawde ok - 20d body po cash backu z 2letnia gwara w UE wyjdzie mnie tam ok. 4000 wiec naprawde sie oplaca. Pozdr40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!Komentarz
-
troche odgrzeje watek - ale mam pytanie na jakiej zasadzie dziala "cash back"?350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
---
"Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst HaasKomentarz
-
Komentarz
-
chyba troche taniej bo juz idzie body za 900€ wylukac a 900*3.85=3465 PLNZamieszczone przez bartolomicOk, dzieki, bo ceny maja naprawde ok - 20d body po cash backu z 2letnia gwara w UE wyjdzie mnie tam ok. 4000 wiec naprawde sie oplaca. PozdrKomentarz
-
Polecam zdecydowanie www.guenstiger.de, pokazują rozrzut cen i gdzie można kupić najtaniej. Jeszcze jedną dobrą funkcją dostępną jest analiza trendu ceny. Owocnych zakupów.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
guenstiger to tylko jedna z wielu wyszukiwarek.
ja polecam google.de z haslem: preisvergleich jezeli juz cos
milych lowowKomentarz
Komentarz