X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RadiB
    Bywalec
    • 2005
    • 176

Zamieszczone przez AGO
    guenstiger to tylko jedna z wielu wyszukiwarek.
    I do tego stosunkowo uboga. Dobre rezultaty daje www.geizhals.at

Zamiast googla wpisujac samo "preisvergleich" w googlu dostajesz niestety mase szmelcu.

Komentarz

• AGO
      Początki nałogu
      • 2005
      • 351

"problem" z tym ze koncowka AT swiadczy o tym, ze serwis w austrii stoi i nie wiem czy deutsch-strony tez wywala.

Komentarz

• RadiB
        Bywalec
        • 2005
        • 176

Zamieszczone przez AGO
        nie wiem czy deutsch-strony tez wywala.
        Skoro nie wiesz, to po co piszesz zamiast sprawdzic? Uwazasz ze nie wiem co pisze?

Servis jest hostowany w austrii, mozna wybrac czy ma szukac w Austrii, Niemczech lub na terenie calej europy.

Komentarz

• AGO
          Początki nałogu
          • 2005
          • 351

no fakt lenistwo nic dobrego .. sprawdzilem i niemcy tez sa.
          JEDNAK w googlu wywali sie takich serwisikow wiecej (np. idealo i 10 innych).
          W kazdym trzeba szukac bo nie jest tak ze kazdy ma wszystkie sklepy a najtansze sa te male, niszowe ... niestety.

Komentarz

• net
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 31

Canon z Niemiec

znalazłem na podanych stronach dobre ceny na 20D . Czy jeśli kupię i podam dane do wystawienia FV to oni automatycznie odejmą od ceny te 16% podatku ?? Jeśli tego nie zrobią to jak można to będzie odzyskać ?

Sebastian

Komentarz

• AGO
              Początki nałogu
              • 2005
              • 351

Zamieszczone przez net
              znalazłem na podanych stronach dobre ceny na 20D . Czy jeśli kupię i podam dane do wystawienia FV to oni automatycznie odejmą od ceny te 16% podatku ?? Jeśli tego nie zrobią to jak można to będzie odzyskać ?
              Sebastian
              Nie zaplacisz 16 ale 22 w polsce + wieksze koszty wysylki.
              Musisz sie skontaktowac i powiedziec, ze chodzi o wsylke do PL bez VAT niemieckiego

Komentarz

• net
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 31

wielkie dzięki

Komentarz

• Oculus
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 18

Odświeżę temat.
                  Czy znacie koledzy jakiś miejsce w Berlinie, w którym można kupić obiektywy, lampy i drobniejszy osprzęt do canona i nie przepłacić. W piątek się tam wybieram, a noszę się z zamiarem zakupu lampy błyskowej.

Komentarz

• bondziorno
                    • 2008
                    • 5

Kupując sprzęt foto w Niemczech i biorąc go na firmę, mogę odliczyć podatek ? jeżeli tak to w jaki sposób to się odbywa. Z góry dzięki info.

Komentarz

• bartolomic
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 164

Musisz podać niemieckiemu kontrahentowi swój europejski numer NIP czyli NIP z PL na początku... on ma go obowiązek sprawdzić pod względem aktywności... następnie wystawia Ci FV WNT (Wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów). Ty w księgowości wykazujesz od tej FV podatek należny i naliczony (te 2 wartości się sumują do zera) w związku z tym nie płacisz podatku, jeżeli sprzęt masz kupiony na firmę.
                      40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Komentarz

• amata
                        • 2010
                        • 3

Odgrzebuję...

Planuję bezwatowe zakupy w Niemczech. Myślałam o okolicach: Chemnitz, Stuttgart, Nuernberg... Tak naprawdę gdzieś, gdzie nie będzie bardzo daleko - ok. 600 km od Krakowa. Mogą też być okolice Berlina. Jadę specjalnie.

Zależy mi na sprawdzonym/bezpiecznym/polecanym miejscu (niekoniecznie najtańszym), w którym będę mieć pewność co do jakości sprzętu. Kupuję nowszą piątkę, kilka eLek, lampy plus kilka drobiazgów...

Myślałam o sklepach internetowych ale wolę sama sprawdzić i nie ryzykować przesyłek. Miał ktoś doświadczenia ze sprowadzaniem sprzętu z zagranicy? Moja paczka ostatnio zaginęła, później się okazało, że kuriera okradli, czekania chyba ze 2 miesiące... Po stosownych interwencjach udało się.

Będę wdzięczna za pomoc.

Komentarz

• janko_1001
                          • 2010
                          • 3

Tak naprawdę zakupy u naszych zachodnich sąsiadów to strata czasu i pieniędzy. Choć faktycznie wybór towaru na sklepowych półkach jest znacznie większy niż u nas. To niestety ceny w rzeczywistości są bardzo zbliżone do naszych cen a gdy doliczy się dojazd lub koszty przesyłki to cała frajda z zakupów znika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Jeśli interesują was tanie zakupy i chcecie wspomagać rozwój polskiej gospodarki to zapraszam na:

www.allegro.pl [/COLOR]

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Kolega Janko_1001 napisał ten post chyba tylko po to, zeby zareklamowac serwis sprzedający sprzet BHP Żadnego innego uzasadnienia nie widzę.
                            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• janko_1001
                              • 2010
                              • 3

widać, że nie bez kozery nazywają cię forumowy mądrala

Komentarz

• dinderi
                                Pełne uzależnienie
                                • 2009
                                • 3028

Zamieszczone przez janko_1001
                                widać, że nie bez kozery nazywają cię forumowy mądrala
                                Oczywiście
                                Podaj jeden, inny, logiczny powód, dla którego "jednopostowiec", na forum fotograficznym nagle odnajduje sie w watku cenowym i wkleja link do sklepu z gumofilcami, rękawicami i ubraniami roboczymi. Nie uwierze, że to przypadek.
                                Wydaje Ci się, że jesteś sprytny i jeśli ubierzesz post w odpowiednią filozofię nikt nie zauważy, ze jesteś obdarzonym świadomością spambotem.
                                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...