X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TOKIN
    Początki nałogu
    • 2005
    • 353

Sklepy foto - rzeczywiste

Witajcie wszyscy!

Czy ktoś może mi podać namiary na sklepy foto w Katowicach lub Krakowie. Chcę kupić obiektyw do mojego 350d ale najpierw chciałabym pomacać, podpiąć do body, pstryknąć parę fotek itp itd. Wiem, że w sklepach internetowych jest taniej ale tam nie mam możliwości kontaktu organoleptycznego z tymże obiektywem. Najlepiej by było gdyby taki sklep prowadził różne marki (Canon, sigma, Tamron) no ale pewnie takiego nie ma?
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!
  • gr86
    Początki nałogu
    • 2005
    • 328

zaglądnij do fotojokera http://www.fotojoker.pl/sub.php?kid=677 mają obiektywy napewno

Komentarz

• TOKIN
      Początki nałogu
      • 2005
      • 353

W FJ byłam ale niestety mają tam tylko Tamrony i to niestety bez modelu, który mnie ewentualnie interesuje
      MM może jest ciut lepiej ale teżraczej na stanie nie mają wielkiego asortymentu?
      Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• gr86
        Początki nałogu
        • 2005
        • 328

to prawda, byłem ostatnio w MM i FJ przy okazji chciałem "pomacać" pare ciekawych skieł ale niebyło tych co chciałem oblukać ale i tak pare spróbowałem

Komentarz

• CYNIG
          Uzależniony
          • 2005
          • 694

zobacz tam http://www.sklepfotograficzny.pl/
          https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• TOKIN
            Początki nałogu
            • 2005
            • 353

Dzięki CYNIG!
            Ten adres to jest coś! Masz jakieś swoje doświadczenia z tym sklepem? Czy oferowane tam obiektywy są z polskiej sieci dystrybucji?

Komentarz

• CYNIG
              Uzależniony
              • 2005
              • 694

bralem od nich troche filtrow (dzisiaj polarka BW 77mm) i macalem pare razy obiektywy. Troche sprzetu maja, ale lepiej upewnic sie telefonicznie czy interesujace Cie szklo jest na stanie. Nie mam pojecia gdzie sie zaopatruja.
              https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• rysiaczek
                Uzależniony
                • 2005
                • 897

Trzy sklepy, które polecam, bo pracują w nich znajomi:
                1. www.sklepfotograficzny.pl - ul. Pomorska
                2. www.fotopanorama.pl - Wielopole, budynek Dziennika
                3. m-j foto - ul. Sławkowska - dystrybutor, droogo.
                Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Pietro
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 132

Zamieszczone przez rysiaczek
                  Trzy sklepy, które polecam, bo pracują w nich znajomi:
                  1. www.sklepfotograficzny.pl - ul. Pomorska
                  2. www.fotopanorama.pl - Wielopole, budynek Dziennika
                  3. m-j foto - ul. Sławkowska - dystrybutor, droogo.
                  1. Kupowalem u nich mojego 350D. Jest OK.
                  3. Jak nie chcesz kupowac (maja ceny z kosmosu) i wiesz dokladnie co chcesz ogladac (bylem tam swiadkiem kuriozalnego oglupiania klienta) to idz.
                  Ale wyboru "wielkiego" jezeli chodzi o szkla to nie ma. - Podstawowe modele z niskiej polki + 18-85 IS + 10-22 to to co ostatnio u nich widzialem.
                  Idzie Panie nowe....

Komentarz

• TOKIN
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 353

Dzięki Wam wszystkim. Przed wyjazdem podzwonię, żeby sprawdzić co mają a czego nie mają na stanie. sklepfotograficzny na Pomorskiej wydaje się mieć największy wybór, a ponieważ interesują mnie różne modele (Tamron 28-75mm 2,8; sigma 70-300mm APO; Canon 100-300mm; Canon 50mm 1,8 a może jeszcze coś..?) więc im więcej w ofercie tym lepiej.
                    A może ktoś jeszcze zna jakiś namiar na takie sklepy w Katowicach - bedę tam na pewno na początku listopada więc przy okazji mogłabym zajrzeć tu czu ówdzie...
                    Pozdrawiam TOKIN(ka)

Komentarz

• krupcio
                      • 2005
                      • 4

w FJ mają ceny wzięte z kosmosu <wow>
                      Canon 450D + 18-55mm, 50mm f/1.8 II, Semi Fisheye 0.42x

Komentarz

• vpGregP

Bede sie jednak upieral przy Katowicach lub Sosnowcu... Czy ktos z forumowiczow zna jakis sklep fotograficzny z prawdziwego zdarzenia w tych miastach lub w okolicy?
                        Interesuja mnie obiektywy Canona, Sigmy lub Tamrona.

Z gory wykluczam sklepy w stylu MediaMarkt lub FotoJoker gdzie wystawione sa dwa obiektywy, z czego jeden lezy na boku
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 8344.

Komentarz

• ecki74
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 289

Zamieszczone przez vpGregP
                          Bede sie jednak upieral przy Katowicach lub Sosnowcu... Czy ktos z forumowiczow zna jakis sklep fotograficzny z prawdziwego zdarzenia w tych miastach lub w okolicy?
                          Interesuja mnie obiektywy Canona, Sigmy lub Tamrona.

Z gory wykluczam sklepy w stylu MediaMarkt lub FotoJoker gdzie wystawione sa dwa obiektywy, z czego jeden lezy na boku
                          Tarnowskie Góry http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/info
                          -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• vpGregP

Do ecki74: dzieki za informacje, fotozakupy.pl wyglada interesujaco, mysle ze wybiore sie tam niebawem.
                            Marzy mi sie bowiem taki sklep w ktorym mozna sobie poogladac, podotykac, zapiac taki obiektyw do korpusu i pstryknac i powiedziec do sprzedawcy "a czy moze mi Pan pokazac tamten?"... Wiem, wiem to sa drogie zabawki, ale to wlasnie mam na mysli mowiac dobry sklep fotograficzny

A czy ktos ma jeszcze jakies inne propozycje?

Pozdrawiam
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 8344.

Komentarz

• ecki74
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 289

Zamieszczone przez vpGregP
                              Do ecki74: dzieki za informacje, fotozakupy.pl wyglada interesujaco, mysle ze wybiore sie tam niebawem.
                              Marzy mi sie bowiem taki sklep w ktorym mozna sobie poogladac, podotykac, zapiac taki obiektyw do korpusu i pstryknac i powiedziec do sprzedawcy "a czy moze mi Pan pokazac tamten?"... Wiem, wiem to sa drogie zabawki, ale to wlasnie mam na mysli mowiac dobry sklep fotograficzny

A czy ktos ma jeszcze jakies inne propozycje?

Pozdrawiam
                              Jest jeszcze jeden sklep tylko ,że w Pszczynie - jedna tylko wada optyka Canona. Właściciel jest fotografem zawodowym , bardzo miły, konkretny i wie co mówi. Dla przetestowania obiektówów wyciągnąl swoje aparatu - notabene jak dobrze pamietam 5D. Dodatkowo jeszcze, swój obiektyw 70-200 2,8L , aby pokazac różnicę standard a 'L-ka itd.

Sklep znajduje się przy ul. Pisatowskiej (chyba nr 9) parę domów od Rynku.
                              A nazywa się "u Michała"
                              -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

Pracuję...