Widać że gość jest silnie zmotywowany
X
-
-
uuuuuuuuuu....no to mamy chyba o jednego TIPa mniej -
Gosc mogl inne konto zalozyc w tym celu, co do TIP ... tanio i pewnie, tu nie ma pewnie wiec to nie byl nigdy TIP.
Co do calosci to kazdy kombinuje jak moze. Swoja droga kto kupuje minolte
Komentarz
-
Jeśli to co pisze gość jest prawdą, to goście z FotoIt są kombinatorami jakich na Allegro wielu. Wysłali zły aparat, a potem wycofali się z transakcji bo cena wzrosła i chciali więcej zarobić sprzedając innym klientom po nowej cenie.
A ten numer z aukcjami prywatnymi jest stary jak świat. Wiele "firm" używa Allegro jako formy promocji, bo przy braku prowizji koszty aukcji są minimalne.
Minolciarze na forum zaczeli doradzać gościowi żeby zakończył aukcję i widzę że koleś właśnie to zrobił. Wg mnie chyba niepotrzebnie spanikował bo standardowa taktyka handlarzy to po prostu przeczekać, przecież wiadomo że klient się w końcu zmęczy...
Mnie zdarzyło się już dwa razy pojechać w komentarzu od OSZUSTÓW sprzedającemu ale jak najbardziej słusznie. Jeden ma zablokowane konto i sprawę na Policji, drugi zasłużył sobie u ludzi na statystykę prawie 25% negatywów
Komentarz
-
Ja zamawiałem 70-200/4 u nich i żadnych problemow
Może to wypadek przy pracy ...
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Komentarz
-
heh, mój Tamron też z tego źródła
Było OK, mogłem se sprawdzić itd. Co prawda też mieli niby sporo sztuk, ale na drugi dzień jak przyszedłem z laptokiem to tylko zostały dwie
Po drugie gripa BG-E2 wciskali mi z tej felernej serii. Ale jednak nie wcisnęli
Tak się teraz zastanawiam co z gwarancją w sytuacji jak nie daj Boże coś się z firmą nie ten teges?Komentarz
-
Jak co z gwarancją ?? Nic
ja na kartę mam 10 lat gwarancji...kto wie czy jeszcze firma będzie istniała...
Komentarz
-
Ja dostałem gwarancje PL - wiec nie przewiduje problemów
Jeszcze tylko czekam na fakturke bo mieli mi dosłać (fotoit : "dystrybutor canona jescze nie przeslal nam faktur - czy mozemy wystawic na inny towar o tej samej wartosci?"... ja : "NIE" ... -> Czekam
)
Komentarz
-
Masz gwarancję bez dowodu zakupu????Zamieszczone przez ripekJa dostałem gwarancje PL - wiec nie przewiduje problemów
Jeszcze tylko czekam na fakturke bo mieli mi dosłać (fotoit : "dystrybutor canona jescze nie przeslal nam faktur - czy mozemy wystawic na inny towar o tej samej wartosci?"... ja : "NIE" ... -> Czekam
)
Znaczy nie masz gwarancjji.
Za te faktury to tak na oko 3 lata w zawiasach
WiniKomentarz
-
Dowód zakupu mam - paragon
Komentarz
-
A ja nie wiem co mam :-D
Musze sprawdzić....
BTW, zawsze tak jakoś wychodzi, że czegoś nie wiem
Że człowiek nie doinformowany
EDIT: mam karte gwarancyjną tylko. Z przypiętym świstkiem z obiektywu tj nr serii etc. Ale pisze na niej: "Karta gwarancyjna jest dokumentem wymaganym do uznania gwarancji sprzętu".
Nic o paragonie nie pisze.
Więc luzzz....
BTW2, chyba się nic nie spierdzieli...
I hope...Komentarz
-
Wg mnie ten gośc to lekki pieniacz i oszołom i nie za bardzo rozumie słowo "strata"
Straciłby gdyby zapłacił za paczke 2700 a dostałby z powrotem 2400
a to ze nie kupił tak tanio na ile się napalił ? cast la vie, gospodarka rynkowaKomentarz
-
A ja jestem z tego sklepu bardzo zadowolony. Moje argumenty:
Kupiłem
- Sigmę 70-300mm APO DG Super Macro
- Sigma 18-200mm
- Lampę 430EX
- Tamrona 28-75mm (używanego w bardzo dobrym stanie z roczną gwarancją)
- pamięć 1gb Sandiska Ultra II
W każdym wypadku było to naprawdę udany zakup.
Jedyny problem był z obiektywem Sigmą 18-200mm, ponieważ zakupiłem z malutkim farfoclem między szkiełkami. Zorientowałem się w trakcie testowania tego samego dnia. Pojechałem do nich na Czerniakowską w celu wymiany na inny egzemplarz. Ponieważ nie mieli już więcej na stanie, przedłużyli mi rękojmę o pół tygodnia.
Fakt - mają tam niezłe zamieszanie zwłaszcza w sobotę, kiedy dyżuruje jeden gość, który musi obsłużyć masę klientów. Faktem jest również to, że sprzedają bardzo dużo towaru, stąd też czasem trzeba zadzwonić wcześniej i zarezerwować produkt (najlepiej na nazwisko).
Myślę, że wspomniany tu przykład to kwestia bałaganu, bo goście są wg. mnie naprawdę w porządku. Wielokrotnie rozmawiałem z nimi w ich sklepie i nawet w sobotę wystawiłem gościa na cierpliwość testując dwa egzemplarze Tamrona + swoją 50mm w celu wybrania tego lepszego. Okazał się nim używany egzemplarz, więc i ten kupiłem.Komentarz
-
Myslę że gość trochę spanikował. Ja kupowałem sprzęt u gościa z prywatnej aukcji. Kupiłem korpus i .... nie sprawdziłem go od razu. Wpadłem do domku podpinam szkło a ten mi głupoty pokazuje, erory , z flashem nie działa. Na drugi dzień telefon do sprzedajacego. Człowiek przeprosił, poprosił abym przywiózł go na drugi dzień to go wymieni. Pojechałem - wymieniłem, spokojnie sprawdziłem, człowiek nie marudził że popsułem czy coś. Normalnie. Myslę że czasem wystarczy odrobina cierpliwości i normalności. Co do ceny? Też tak bywa. Ale to wolny rynek.MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!Komentarz
-
kupilem u nich 5d i 24-105L - macalem kilka godzin, mila atmosfera, dobre rady (czyt: kup pan wiecej
) - konkretni goscie - bardzo polecam ten sklep. odbieralem osobiscie w wawie
Komentarz
Komentarz