X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

No właśnie! To jest przeca oczywiste, że ile klientów tyle opinii - tak samo jak z serwisem na Żytniej
    sigpic

Komentarz

• Robson01
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1574

Zamieszczone przez Zielony
      No właśnie! To jest przeca oczywiste, że ile klientów tyle opinii - tak samo jak z serwisem na Żytniej
      W przypadku Żytniej to opinie są raczej w większości zgodne (czyt. negatywne :-))
      Canon
      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7443

Fakt, że ile klientów tyle opinii i nie sugerowałbym się kroplą w morzu. No ale numer z wysłaniem innego modelu, jeśli celowy, to wart potępienia
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• p13ka
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1013

Ja tam w sumie do chłopaków z FOTOiT nic nie mam. Kupiłem u nich trochę sprzętu (ostatnio gripa do 5D) i wszystko OK. Tylko żeby byli mniej roztrzepani bo zdarzyło mi się zasuwać do nich 2 razy przez ich gapiostwo.
          Ilekroć tam byłem to zawsze mieli młyn, albo się telefony urywały, albo tłumek klientów macał sprzęt w ich małym pomieszczeniu, albo znowu kurier dowoził nowy sprzęt.

Wysyłka do klienta innego modelu puszki niż zamówiony może mieć bardzo trywialny powód i być wynikiem tego co napisałem wyżej.

Ten poszkodowany tak naprawdę nie poniósł żadnej szkody materialnej, pomyłki zdarzają się każdemu, cholera wie jak wyglądały ustalenia telefoniczne, a aukcje prywatne może wystawić każdy zgodnie z regulaminem Allegro.

Chyba człowiek przesadził.

Komentarz

• Broncobilly
            Bywalec
            • 2005
            • 214

ja też wole zapłacic taniej na aukcji prywatnej niż na normalnej doplacać krwiopijcom z Allegro. A jak ktoś chce naprawde tanio to niech do... ERY idzie. Ale ktoś tu kiedyś pisał że te KM 7d z firmowym kitem po 3200 były - ciekaw jestem gdzie ?

Komentarz

• MMM
              Pełne uzależnienie
              PREMIUM member
              • 2006
              • 4250

Zamieszczone przez p13ka
              Wysyłka do klienta innego modelu puszki niż zamówiony może mieć bardzo trywialny powód i być wynikiem tego co napisałem wyżej.
              Gostkowi nie chodzi głównie o to że wysłano zły model, ale o to że wcześniej powiedzieli że mają 30 sztuk na stanie, a jak się okazało że cena wzrosła to nagle magazyn zrobił się dla niego pusty i po starej cenie już dla niego zabrakło, chociaż powinni grzecznie wymienić i jeszcze przeprosić za problemy.
              Digart

Komentarz

• Driver
                Zablokowany
                • 2005
                • 786

Zamieszczone przez MMM
                chociaż powinni grzecznie wymienić
                a jak nie mieli juz na co , bo za te 2 dni wędrówki paczki "wyczyścilo te 30 szt

wiesz ile to jest 30 szt w skali kraju i to jeszcze w dobrej cenie ? 2-3 h sprzedaży

Komentarz

• p13ka
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1013

Zamieszczone przez MMM
                  Gostkowi nie chodzi głównie o to że wysłano zły model, ale o to że wcześniej powiedzieli że mają 30 sztuk na stanie, a jak się okazało że cena wzrosła to nagle magazyn zrobił się dla niego pusty i po starej cenie już dla niego zabrakło, chociaż powinni grzecznie wymienić i jeszcze przeprosić za problemy.
                  To nie przeczy mojej teorii o przyczynie incydentu. Przecież gdyby zapakowano mu od razu 7D to sprawy by nie było, a tak... może faktycznie przez nieuwagę dostał 5D, a pozostałe 7D w międzyczasie wyszły do ludzi. Może mieli pule puszek w promocyjnej cenie ?
                  Nie wiem jak wyglądały ustalenia telefoniczne między stronami, ale jeżeli tak jak w tej jednostronnej relacji, to fakt, zabrakło im kultury i honoru.
                  Jedno jest pewne... ten koleś nic już więcej od nich nie kupi.

Komentarz

• pantomas
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 117

Zamieszczone przez Driver
                    a jak nie mieli juz na co , bo za te 2 dni wędrówki paczki "wyczyścilo te 30 szt

wiesz ile to jest 30 szt w skali kraju i to jeszcze w dobrej cenie ? 2-3 h sprzedaży
                    Ale zaraz , zaraz ... przecież dzwonił do nich ( tak napisał ) i obiecali mu wymianę w momencie POSIADANIA tych 30 sztuk 7D na stanie. A jeżeli mają taki bajzel , że to im umknęło , powinni jakoś tą pomyłkę mu zrekompensować. Tak to jest z tymi okazjami .

Komentarz

• zanussi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1696

A ja od nich kupiłem 17-40L i obyło się "bez ofiar". Zadzwoniłem, przelałem kasę i następnego dnia obiektyw zapukał do mych drzwi. Mam zamiar kupić u nich 5D w najbliższym czasie i chcę od nich FV... ale po to to ja się osobiście wybiorę do Wawy. Według mnie chłopaki spoko, ale pier...nik to oni tam mają taki, ze im nie zazdroszczę....
                      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• zanussi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1696

apoza tym ten gościu na 90 komentarzy ma 3 neutrale i 2 negatywy... to trochę sporo... wg mnie
                        Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Rootsman
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 61

Ja kupiłem u nich 350D. Sprzęcik przyszedł szybko, wszystko ok tyle że bez faktury o której była mowa. Tłumaczyli się że zapomnieli, przepraszali itp.
                          Za trzecim upomnieniem telefonicznym twierdzili że cena była promocyjna i to była sprzedaż "bez faktury". Dopiero postraszenie ich urzędem podatkowym poskutkowało.
                          Bałagan to może mają, ale łamać podstawowych praw konsumenta im nie wolno.

Teraz pozostaje mieć nadzieje że firma nie padnie bo gwarancje szlak trafi.

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Rootsman
                            Teraz pozostaje mieć nadzieje że firma nie padnie bo gwarancje szlak trafi.
                            A ja mam od nich szkielko na eurogwarancji (z paragonem) i sie nie boje 8)

Komentarz

• KMV10
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2320

Zamieszczone przez zanussi
                              A ja od nich kupiłem 17-40L i obyło się "bez ofiar". Zadzwoniłem, przelałem kasę i następnego dnia obiektyw zapukał do mych drzwi. Mam zamiar kupić u nich 5D w najbliższym czasie i chcę od nich FV... ale po to to ja się osobiście wybiorę do Wawy. Według mnie chłopaki spoko, ale pier...nik to oni tam mają taki, ze im nie zazdroszczę....
                              tak właśnie wygląda polski raczkujący kapitalizm wspierany bałaganiarstwem.

Komentarz

Pracuję...