X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • eternus
    Uzależniony
    • 2004
    • 668

Zamieszczone przez tpop
    No a jesli kupujesz normalnie w sklepie to tez przeciez dostajesz gwarancje wlasnie z tego sklepu. Podsteplowana i podpisana przez ten sklep.
    Dowd zakupu ze sklepu + gwarancje producenta (Canona) podbita przez ten sklep, ale realizowana przez Canona.

Bo dzwonie do goscia i sie pytam o dowod zakupu, bo Canon respektuje tylko wtedy gwarancje, a on na to: "a kto panu powiedzial, ze to gwarancja Canona, to jest gwarancja moejej firmy!". Podobnie jest u niektorych TIPow, jak zauwazylem - "moja pisemna/ustna gwarancja".

Dla mnie to taka gwarancja po prostu nie istnieje, bo nie liczylbym na wiele (a wlasciwie na nic), jesli gosciu chcialby naprawiac sprzez z lutownica i papierosem w rece

Oczywicie cos za cos - dobra cena za ryzyko. Ale ja jak juz wspominalem - jestem strachliwy
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Re: 300d + kit, dobre ceny?

Zamieszczone przez konradl
      Czesc

Sprzedaje wlasnie swoj aparat i na 90% kupie canona 300d + kit. Wielu z Was posiada ten model, wiec moze orientujecie sie, gdzie można najtaniej kupic ten aparat (tip, sklep internetowy, inne )?
      Narazie najlepsza oferte znalazlem na allegro za 3400 zl pod linkiem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30154185

Pozdrawiam
      Konrad L
      3400 zł

boszszsz, że ja trzech miesięcy nie poczekałem echhhhhh

[ Dodano: 30 Sierpień 2004 ]
      Moje zainteresowania to glownie macro (robale itp...) wiec sam rozumiesz ze w zime raczej ciezko na jakiegos kandydata do zdjec trafic.

Pozdrawiam
      to dobrze się zastanów nad zakupem, bo musisz mieć porządne szkło makro by robić zdjęcia robakom 300D
      samo szkło KITowe do tego nie nadaje się, a na obiektyw EF-s nie da się założyć pierścieni...
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

po co? 3400 za taki syf to i tak sporo..
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• konradl
          Uzależniony
          • 2004
          • 980

3400 zł

boszszsz, że ja trzech miesięcy nie poczekałem echhhhhh
          dlatego sie wlasnie boje kupic teraz aparat

to dobrze się zastanów nad zakupem, bo musisz mieć porządne szkło makro by robić zdjęcia robakom 300D
          samo szkło KITowe do tego nie nadaje się, a na obiektyw EF-s nie da się założyć pierścieni...
          Po zimie kupie jakas Cosine 100/3.4 z soczewka 1:1 bez 1:2

Pozd
          Konrad L

Komentarz

• Tytus
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1358

tak, wiem o tym, ale cos za cos...
            dokładnie, ryzyko, że sprzęt rozwali się w przeciągu dwóch lat jest astronomicznie mała,
            nigdy nie przykładałem uwagi do gwarancji, dyskont na cenie równoważy ewentualne ryzyko

Zamieszczone przez tpop
            Zamieszczone przez eternus
            Problem jest tu tylko z gwarancja, bo cena jest rzeczywiscie rewelacyjna.

Otoz to co gosciu oferuje to NIE JEST gwarancja Canona, tylko jakiejs tam jego firmy. Czyli de facto gwarancji nie ma. Ale jesli komus to nie przeszkadza, to nic tylko kupowac. Ja osobiscie bym sie nie odwazyl.
            No a jesli kupujesz normalnie w sklepie to tez przeciez dostajesz gwarancje wlasnie z tego sklepu. Podsteplowana i podpisana przez ten sklep.
            nie, realizującym gwarancję jest serwis Canon Polska, sklep nie ma z tym nic wspólnego, on tylko sprzedaje produkty Canona w porozumienia z generalnym dystrybutorem na Polskę i w związku z tym taki zakup podlega serwisowi firmowemu...
            20Dset
            maj łeb...

Komentarz

• konradl
              Uzależniony
              • 2004
              • 980

dokładnie, ryzyko, że sprzęt rozwali się w przeciągu dwóch lat jest astronomicznie mała,
              nigdy nie przykładałem uwagi do gwarancji, dyskont na cenie równoważy ewentualne ryzyko
              Podobnie mysle I za te 3400 nawet nie kupie uzywanego bez gwarancji (chociaz by i takiej), wiec w moim przypadku raczej sie oplaca.

Pozdrawiam

Komentarz

• Czacha
                fotograf
                • 2004
                • 4868

kazdy serwis wymaga przynajmniej kopii dowodu zakupu przy reklamacji - inaczej mozesz o takowej zapomniec.. mam doczynienia z seriwsami na codzien i wiem jakimi prawami sie rzadza reklamacje sprzetu foto w naszym pieknym kraju..

Komentarz

• Tytus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez Czacha
                  kazdy serwis wymaga przynajmniej kopii dowodu zakupu przy reklamacji - inaczej mozesz o takowej zapomniec.. mam doczynienia z seriwsami na codzien i wiem jakimi prawami sie rzadza reklamacje sprzetu foto w naszym pieknym kraju..
                  ja tam mam, z Fotojokera w Kolonii...

po co? 3400 za taki syf to i tak sporo..
                  wiesz, są ludzie, którzy ciągle wierzą w ten aparat ...
                  20Dset
                  maj łeb...

Komentarz

• eternus
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 668

Zamieszczone przez Tytus
                    Czytalem nieco na forum Twoja krytyke 300d. I rozumiem, ze dla bardzo wymagajacych uzytkownikow (do ktorych, jak mi sie wydaje, Ty nalezysz) ten aparat jest za slaby. Jednak glosy krytykujace go sa w zdecydowanej mniejszosci. I w tej grupie uzytkownikow, do ktorej jest adresowany sprawdza sie dobrze.

Dlatego glosy o tym, ze jest on calkowicie do niczego wydaja mi sie byc mocno przesadzone. Ale sam w najblizszych dniach sprawdze to empirycznie. Poza tym nie rozumiem, tego dlaczego tak usilnie pelnisz misje "nawracania" ludzi ze zlej drogi 300D...

Komentarz

• Czacha
                      fotograf
                      • 2004
                      • 4868

tytus.. to byla ironia.. :P

Komentarz

• eternus
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 668

Zamieszczone przez Tytus
                        nie, realizującym gwarancję jest serwis Canon Polska, sklep nie ma z tym nic wspólnego, on tylko sprzedaje produkty Canona w porozumienia z generalnym dystrybutorem na Polskę i w związku z tym taki zakup podlega serwisowi firmowemu...
                        Tak - w normalnych warunkach. Ale tutaj gosciu sprzedaje aparat bez rzeczywistej gwarancji (czyli dla Canona gwarancja na ten aparat nie istnieje), tylko on deklaruje, ze jego firma swiadczyc bedzie serwis gwarancyjny. Bo oczywiscie kupujac "normalnie" w sklepie X czy Y i tak gwarancje realizowac bedzie Canon Polska.

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez eternus
                          Zamieszczone przez Tytus
                          Czytalem nieco na forum Twoja krytyke 300d. I rozumiem, ze dla bardzo wymagajacych uzytkownikow (do ktorych, jak mi sie wydaje, Ty nalezysz) ten aparat jest za slaby. Jednak glosy krytykujace go sa w zdecydowanej mniejszosci. I w tej grupie uzytkownikow, do ktorej jest adresowany sprawdza sie dobrze.

Dlatego glosy o tym, ze jest on calkowicie do niczego wydaja mi sie byc mocno przesadzone. Ale sam w najblizszych dniach sprawdze to empirycznie. Poza tym nie rozumiem, tego dlaczego tak usilnie pelnisz misje "nawracania" ludzi ze zlej drogi 300D...
                          o przepraszam, nikogo nie odwodzę, ja marudzę wyłącznie nad moim prywatnym aparatem

tytus.. to byla ironia.. :P
                          dobra dobra, nie wykręcaj się teraz Shrek...
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

• eternus
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 668

Zamieszczone przez Tytus
                            o przepraszam, nikogo nie odwodzę, ja marudzę wyłącznie nad moim prywatnym aparatem
                            Hmmm... powiedzmy, ze ja odnioslem nieco inne wrazenie. Ale w sumie od tego sa fora dyskusyjne, aby... dyskutowac Jedni beda piac z zachwytu nad 300d inni wieszac na nim psy, a prawda... a prawda, tak jak zwykle, pewnie lezy gdzies po srodku.

Komentarz

• santiblue
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 322

Czesc

Sprzedaje wlasnie swoj aparat i na 90% kupie canona 300d + kit. Wielu z Was posiada ten model, wiec moze orientujecie sie, gdzie można najtaniej kupic ten aparat (tip, sklep internetowy, inne )?
                              Narazie najlepsza oferte znalazlem na allegro za 3400 zl pod linkiem: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30154185

Pozdrawiam
                              Konrad L
                              Ten sprzedawca to ok gosc. Cene mozna ugadac. Mialem od niego 300D a potem kupilem u niego 10d. Ja go polecam. jest ok. a za 3400 to i ja Ci moge 300D sprzedac takiego jak on z roczna gwarancja Ryski minimalne od spodu a reszta jak fabryczny. Obiektyw funkiel nie uzywany.
                              dSLR + coś tam...

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                                Ktory dodatkowo jest najprawdopodobniej uszkodzony o czym dowiedlismy w watku o zmiennym naswietlaniu przez twoj model

Komentarz

Pracuję...