X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

Zamieszczone przez Vitez
    Zamieszczone przez Tytus
    o przepraszam, nikogo nie odwodzę, ja marudzę wyłącznie nad moim prywatnym aparatem
    Ktory dodatkowo jest najprawdopodobniej uszkodzony o czym dowiedlismy w watku o zmiennym naswietlaniu przez twoj model
    no właśnie wszystkie inne 300D są CUUUUdowne
    20Dset
    maj łeb...

Komentarz

• Czacha
      fotograf
      • 2004
      • 4868

co do calego tematu naswietlania - Tytus, ciesz sie, ze nie kupiles D70.. bo wtedy bys chyba podlozyl bombe pod fabryke Nikona... D70'tki praktycznie za kazdym razem daja inny pomiar swiatla przy "matrycy".. ;-) podobnie z fleshem.. ;-)
      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• konradl
        Uzależniony
        • 2004
        • 980

Zamieszczone przez Czacha
        co do calego tematu naswietlania - Tytus, ciesz sie, ze nie kupiles D70.. bo wtedy bys chyba podlozyl bombe pod fabryke Nikona... D70'tki praktycznie za kazdym razem daja inny pomiar swiatla przy "matrycy".. ;-) podobnie z fleshem.. ;-)
        D70 zle naswietla? Bo w mojej 990 wlasnie to sobie chwale najbardziej, prawie nigdy sie nie myli przy pomiarze swiatla.

Pozdr

Komentarz

• Czacha
          fotograf
          • 2004
          • 4868

to najwieksza wada D70 - skopany pomiar matrycowy.. potrafi dawac rozne naswietlenia bez zmieniania kadru .. dziwne, ale prawdziwe.. oczywiscie mozna zyc z tym i nie uzywac matrycy..

jako wade wymienia sie rowniez (to dla viteza) stratny RAW..
          https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• konradl
            Uzależniony
            • 2004
            • 980

zalicytowalem Czekam w napieciu do soboty

Pozdrawiam

Komentarz

• JaW
              Początki nałogu
              • 2004
              • 258

Zamieszczone przez konradl
              A nie lepiej dogadac sie z gosciem na priv, poza allegro, unikajac placenia prowizji? Zawsze to troche taniej i prosciej :-)
              Pozdr - JaW
              Moja galeria Fotojaw
              Moje zdjęcia na plfoto
              Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• konradl
                Uzależniony
                • 2004
                • 980

Prowizje on placi, a ja mam zawsze jakas pewnosc i slad transakcji na allegro

Pozdr

Komentarz

• tpop
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1465

Prowizje on placi, a ja mam zawsze jakas pewnosc i slad transakcji na allegro

Pozdr
                  Ty placisz prowizje
                  Gdybys sie z nim dogadal i kupil poza aukcja to moglbys jeszcze urwac z ceny kwote jaka on placi za prowizje a tak to de facto Ty ja placisz
                  photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• eternus
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 668

Ja juz mam od kilku dni i poki co jestem zadowolony (na razie jedyne o czym moglbym ponarzekac to brak drugiego pokretla, i jakby obiektyw nieco bardziej ostrzyl i byl nieco jasniejszy). A poza tym, to na razie bardzo pozytywnie.

Mam nadzieje, ze Ty tez bedziesz zadowolony.
                    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
                    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
                    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• konradl
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 980

tpop - nie bede juz krecil

[ Dodano: 03-09-2004 ]
                      eternus - tez mysle ze bedzie OK, tyle sie naczytalem o tym aparacie A instalowales juz hackowany firmware? Czy dajesz sobie czas na poznanie aparatu?

Pozdr

Komentarz

• eternus
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 668

[ Dodano: 03-09-2004 ]
                        eternus - tez mysle ze bedzie OK, tyle sie naczytalem o tym aparacie A instalowales juz hackowany firmware? Czy dajesz sobie czas na poznanie aparatu?

Pozdr
                        Ja tez przed zakupem przeczytalem wszystko co znalazlem w necie - instrukcje po angielsku ze 2 razy, po polsku przynajmniej 4.

Hacka jeszcze nie instalowalem. Planuje to zrobic, ale jak juz wspominalem nie raz, jestem strachliwy i sie poki co wstrzymuje z ta decyzja.

Komentarz

• konradl
                          Uzależniony
                          • 2004
                          • 980

Czyli da sie obejsc bez hacka? bo tez sie troche boje i niefajnie byloby zepsuc nowy aparat

Komentarz

• eternus
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 668

Czyli da sie obejsc bez hacka? bo tez sie troche boje i niefajnie byloby zepsuc nowy aparat
                            No pewnie, ze sie da. Wiesz moza tym mirror up, czy cos tam, to ja raczej nie za czesto korzystal bym z tych odhackowanych fukcji, wiec nie spiesze sie za bardzo.

Sam hack ponoc nie psuje aparatu, ale gdyby zepsul sie z innej przyczyny i nie dalo sie go uruchomic (czyli wgrac z powrotem oryginalnego firmware), to z gwarancja z pewnoscia byly by problemy.

Komentarz

• tpop
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1465

nie ma strachu! Ja wgralem po paru dniach. Operacja jest prosta jak drut.
                              photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• eternus
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 668

Zamieszczone przez tpop
                                nie ma strachu! Ja wgralem po paru dniach. Operacja jest prosta jak drut.
                                Wiem, wiem, ale w razie czego, jak mi sie (z innych przyczyn) nie da przywrocic "normalnego" firmware, to z gwarancji nici. Z za gwarancje tez sie placi i mi na niej zalezy - jak pewnie wszystkim tym, ktorzy ja maja.

Komentarz

Pracuję...