X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vorph
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 24

Problem-gdzie kupić-pewnie było :)

Witam
    Wiem, że pewnie już o tym gdzieś było, ale już spać nie mogę
    Mam problem chciałem kupić Canona 30D z Tamronem 28-75 f2.8. Problem polega na tym, że boję się kupować sprzęt na allegro :-(
    Mam do Was pytanie: Czy rzeczywiście jest się czego obawiać (chciałbym kupić w fotoit)? Czy dają w takich sklepach paragony? Pytam bo różnica w cenie jest spora (w fotojokerze w Arkadii 30D kosztuje 5500zł) czy warto przepłacać i spać spokojnie (z paragonem i pol. gwarancją w ręku)?
    Dla mnie to sporo kasy i nie stać mnie na pomyłki...
    Czy też kupowaliście u TiP-ów?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi
    pozdrawiam
    40D| 17-40| 35ZE|100ZE
    ======================
    www.sekcyjny.deviantart.com
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vorph
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 24

No tak ale większość tego wątku jest o kupowaniu za granicą. Chciałbym, żeby ktoś mi powiedział, czy lepiej jest kupować u TiPa czy w sklepie? Na allegro nie dają paragonu (prawda?) więc jak się aparat zepsuje to trzeba tego tipa szukać u niego załatwiać, tyle, że już go może nie być, albo nie będzie chciał wymienić sprzętu. Może się mylę, ale tak to rozumiem.
      40D| 17-40| 35ZE|100ZE
      ======================

Komentarz

• emisiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 548

-skapiec.pl szukasz, znajdujesz, kupujesz w sklepie z fv
        -na allegro tez znajdziesz firmy ktore sa zarejestrowane maja regon/nip
        -z tamronem to wal do grupowicza Cichego sprawdzi ci slawne 2.8

jak cos Ci sie zepsuje to i tak Zytnia

Komentarz

• MMM
          Pełne uzależnienie
          PREMIUM member
          • 2006
          • 4250

Zamieszczone przez Vorph
          No tak ale większość tego wątku jest o kupowaniu za granicą. Chciałbym, żeby ktoś mi powiedział, czy lepiej jest kupować u TiPa czy w sklepie? Na allegro nie dają paragonu (prawda?) więc jak się aparat zepsuje to trzeba tego tipa szukać u niego załatwiać, tyle, że już go może nie być, albo nie będzie chciał wymienić sprzętu.
          Niektórzy dają paragony ze sklepów w których kupili np. w Niemczech. O FJ i podobnych to zapomnij bo tam zawsze jest drogo.
          Poszukaj na: http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/79418 będziesz mieć paragon albo f.VAT
          Digart

Komentarz

• Vorph
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 24

Dzięki za odpowiedzi. :grin:
            W niedzielę mam wolne to wybiorę się do Stodoły i sobie pogadam i pooglądam.
            40D| 17-40| 35ZE|100ZE
            ======================

Komentarz

• Robert31-R1
              Bywalec
              • 2005
              • 119

http://www.robertmaj.pl

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

ponadto teraz takie czasy , że nawet w sklepie możesz się targować. Niektórzy się wstydzą lecz nie ma czego.kupowałem szkło i lampe i stargowałem prawie do cen allegro , a jeśli wziąc jeszcze koszt przesyłki..No i miałem sztuki i możliwość wstępnego sprawdzenia w swoim body i możliwośc wymiany do 5dni. Ponadto w razie awarii na gwarancji nie muszę wysyłać.
                Ale to tylko moje teorie o kupowaniu

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

FOTOPANORAMA - Sklep fotograficzny w Krakowie. Aparaty cyfrowe - lustrzanki, lampy błyskowe, statywy, obiektywy. Komis

Komentarz

• Vorph
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 24

Dzięki, ale w grę wchodzą sklepy z wawy, ponieważ sprzęt chciałbym odebrać osobiście.
                    40D| 17-40| 35ZE|100ZE
                    ======================

Komentarz

• marekb
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2273

ten sklep też znalazłem w necie potem zadzwoniłem zapytałem za ile to za ile to.. podjechałem i kupiłem. To jesli w Krakowie to tymbardziej w Wa-wie, czyż nie??:smile:

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Vorph
                        Dzięki, ale w grę wchodzą sklepy z wawy, ponieważ sprzęt chciałbym odebrać osobiście.
                        Sklep fotograficzny i komis. Aparaty i obiektywy fotograficzne marki Canon, Nikon, Sony, Leica, Pentax, Olympus, FujiFilm.

Komentarz

• szycho
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 350

Zamieszczone przez emisiaczek
                          -na allegro tez znajdziesz firmy ktore sa zarejestrowane maja regon/nip
                          -z tamronem to wal do grupowicza Cichego sprawdzi ci slawne 2.8
                          Tamron to od Cichego (odobiście polecam) i 30D też się znajdzie

Brałem od niego aparat, później obiektyw i wszysciutko jest ok.
                          pozdro!
                          EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
                          www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Costus
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 145

Zamieszczone przez Vorph
                            Mam do Was pytanie: Czy rzeczywiście jest się czego obawiać (chciałbym kupić w fotoit)?
                            Nie masz się czego obawiać - fotoit to pewna i sprawdzona firma (sam u nich juz kupowałem wiele razy). Jak dobrze poszukasz w starszych wątkach na grupie to tez ta firma przewijała się wiele razy.
                            ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
                            że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Komentarz

• Wats0n
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 996

Zamieszczone przez szycho
                              Tamron to od Cichego (odobiście polecam) i 30D też się znajdzie

Brałem od niego aparat, później obiektyw i wszysciutko jest ok.
                              pozdro!
                              Potwierdzam, kupiłem od niego aparat i jeden obiektyw, do tego po moich rekomendacjach znajomi kupili u niego łącznie 4 aparaty i jednego Tamrona - wszyscy zadowoleni
                              Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

Pracuję...