To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
-
-
nie uzywajcie polskich keywords... to tylko komplikuje caly proces....
Naprawde wszystkim bardzo polecam strone : http://photokeywords.com/
Rob no wlasnie... ja tez nie widze nie mgoe znalec... mimo wszystko dzieki
Komentarz
-
ustawiłem j.polski dla całej strony, skąd miałem wiedzieć ze będzie w idiotyczny sposób tłumaczyć keywords, wróciłem do angielskiego i teraz jest ok,sigpic
Komentarz
-
fotolia a fotki z działu free?
Witam
Mam pytanko odnośnie banku Fotoli, czy gdy wystawiamy fotki free to czy na nich zarabiamy? gdzieś wyczytałem że niby czerpiemy korzyści z reklam ale w jaki sposób i czy dostajemy za to kredyty tak jak za normalne fotki ???Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 II; Canon 70-200 2.8 ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzejKomentarz
-
Oczywiście, na zdjęciach wystawionych jako free nie zarabiamy bezpośrednio w żaden sposób. Jedynie może to pełnić rolę reklamy, tzn osoby przeglądające zdjęcia darmowe mogą wejść do naszego portfolio i pobrać zdjęcia za $$$. Innych zalet nie widzę.5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
-
Ja już u siebie zgromadziłem dość przyzwoitą kwotę, a jak widzę że dolar idzie w dół to coraz bardziej chcę je wypłacić. Czy może ktoś tutaj w jednym poście napisać dokładnie jak wygląda droga jego zarobionych $ z konta na stocku do konta w banku (+wszystko po drodze).
Chciałbym usłyszeć, co prócz zlecenia wypłaty trzeba zrobić. Generalnie chodzi o kwestię rozliczenia ze skarbówką. Ściśle i zwięźle. Z tego co wyczytałem to trzeba zrobić jakiś przelew do US, a potem uwzględnić w rozliczeniu rocznym... ale co, jak, ile, kiedy i dlaczego akurat tak? Proszę napisz jak TY rozliczasz się z US z fotografii stockowej.
Pozdrawiam,Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
różnie, czasami to jest 3-5 dni, a czasami kilka godzin.
no składasz zlecenie wypłaty w danym stocku i czekasz aż system będzie rozsyłał kase. Tak jak pisałem różnie to jest w różnych stockach. Czekasz od kilku godzin do tygodnia i kasa pojawia się na paypalu lub moneybookers bez żadnych potrąceń. Następnie składasz polecenie przelewu do swojego banku i po 4-5 dniach kasa jest na koncie.
ja wrzucam przychody ze stocków na firme także nie wiem jak to robić dla osób fizycznych. Ale chyba było już to poruszane na forum (ale kto to znajdzie...)Chciałbym usłyszeć, co prócz zlecenia wypłaty trzeba zrobić. Generalnie chodzi o kwestię rozliczenia ze skarbówką. Ściśle i zwięźle. Z tego co wyczytałem to trzeba zrobić jakiś przelew do US, a potem uwzględnić w rozliczeniu rocznym... ale co, jak, ile, kiedy i dlaczego akurat tak? Proszę napisz jak TY rozliczasz się z US z fotografii stockowej.5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
-
-
no właśnie :/ mnie obchodzi jak rozliczają się szarzy śmiertelnicy (osoby fizyczne). Fajnie by było wiedzieć co jak i kiedy dokładnie zrobić/policzyć etc. Myślę że nie warto korzystać z postów napisanych ponad rok temu, chociażby dlatego że u nas prawo się chyba dość często zmienia... (a drugi bardziej trafiający argument: trzeba ten post znaleźć pośród 1900 innych w temacie :/)ja wrzucam przychody ze stocków na firme także nie wiem jak to robić dla osób fizycznych. Ale chyba było już to poruszane na forum (ale kto to znajdzie...)Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz
-
tu są konkretne informacje
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
-
dzięki! Trochę rozjaśniła się sytuacja, mam jeszcze kilka pytań.tu są konkretne informacje
http://forum.fotografia-studyjna.inf...kowe-t-81.html
cytat z tematu który podałeś:
rozumiem że muszę wypełnić PIT53. Czy muszę go przesłać szybko do us, czy może to poczekać do rozliczenia rocznego?Służę więc Smile
Zaliczkę na podatek dochodowy wpłacamy do 20'stego dnia kolejnego miesiaca po tym w którym nastąpiły wpływy środków na konto w Polsce. Dochód obliczany jest na podstawie wartości waluty obcej wg oficjalnego kursu NBP, a podatek od dochodu wg wysokości progu podatkowego obowiązującego podatnika. Zaliczki uwzględniamy w formularzu PIT-53 z zawartą kwotą dochodu w PLN w rubryce "dochody z zagranicy" / "inne dochody".
Zgodnie z aktualną ustawą , nie zdajemy formularzy PIT-53 w miesiącach wpłaty podatku do Urzędu Skarbowego, tylko uwzględniamy je łącznie w zestawieniu rocznym.
Reasumując - podatki płacimy w Polsce, bo nikt w świecie, za nas ich nie zapłaci !!!
Prowadząc działalność gospodarczą korzystamy z tej samej metody, inaczej musielibyśmy
wystawić rachunek/fakturę, tylko komu (?) Nasze dokumenty nie mają mocy prawnej we wszystkich państwach.
Powyższa metoda gwarantuje możliwość udokumentowania dochodów (wyciągi bankowe) i
zapłaconych podatków ( PIT-53 ), Bez domysłów i niedomówień.
I można spać spokojnie Smile
Zakładając że na paypal wpłynęło mi 1500USD. Ile dokładnie podatku muszę z tego odprowadzić/przelać na us do 20go dnia następnego miesiąca?
kurs usd biorę z przed dnia w którym kasa znalazła się na paypal?Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...Komentarz

Komentarz