ja od marca odłożyłem z shutterstocka 279$ jeszcze z rok półtora i na puszkę będzie
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
na microstockach mozna zarobic niezla kase
sama zarabiam i powiem, ze to wciaga i niezle motywuje do dzialania.
matka
((((()))))Komentarz
-
Z mojego skromnego doswiadczenia wynika, ze jezeli chcemy mowic o zarabianiu na zdjeciach, czy utrzymywaniu sie z tego. Jesli podsumujemy czas poswiecony na zdjecia, edycje, obrobke itp. to minimalna kwota od ktorej sie to oplaca to 50zl za godzine pracyKomentarz
-
nie pracuje, robie zdjecia na stocki kiedy mam na to ochote /a mam czesto
/ sytuacja komfortowa, zarabiam spokojnie 3 razy wiecej niz pracujac na etacie w ksiegowosci.
matka
((((()))))Komentarz
-
Ostatnimi czasy dorabiam sobie nieco pstrykając fotki z różnych konferencji, kongresów medycznych itd. Robię to niejako przy okazji - na tego typu imprezy jeżdżę jako tzw. "obsługa techniczna". W trakcie samej konferencji zwykle ne mam nic do roboty (bo wszystko musi być gotowe dzień wcześniej) tak więc mogę robić zdjęcia. I zwykle dodatkowo pare stówek wpadnie. Nie są to duże pieniądze, no ale sprzęt zwrócił mi się przynajmniej w 40 procentach.
EDIT: W sumie to było optymalne rozwiązanie w czasie studiów, teraz prawdopodobnie pożegnam się z tą robotą za jakiś miesiąc - przy odrobinie szczęścia śmignę na doktorat do Krainy Kangurów
, tak więc zwolni się miejsce dla jakiegoś poznańskiego bezrobotnego
Ostatnio edytowany przez Wats0n; 5282.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
To ile mozna na tym zarobic miesiecznie?? To ile ten etat??
Jakos nie do konca chce mi sie w to wierzyc, moze mam za malo wyobrazni. Z grubsza wycodzi mi ze zarabiasz na tym 5-6 tysiecy, pracujac kiedy masz ochote. ZazdroszczeKomentarz
-
ile mozna zarobic zalezy od Ciebie - chec pracy
chcesz wierz, nie chcesz nie wierz - ostatni miesiac to 1620$.
nie ma co zazdroscic, wystarczy popracowac
matka
((((()))))Komentarz
-
skoro juz o zarabianiu na fotkach rozmawiamy to ja polecam www.istockphoto.com Tam placa roznie w zaleznosci od rozmiaru sciagnietego zdjecia i swoistego "zaangazowania" w istnienie serwisu
Ja nie chwalac sie od lipca $300 wyciagnalem. Wszystko oczywiscie zalezy od ilosci swoich fotek w serwisie i ich "popularnosci". Ja ostatnio nie mialem czasu nic uploadowac ale zarobic mozna spokojnie. Jak dla mnie to najlepszy serwis tego typu.
pzdr,Ostatnio edytowany przez chyrek; 1808.Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.plKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
No cóż, jesteś uzdolniona i pracowita, co wynika z twojej galerii. Ależ znakomita odtrutka na onanizmy sprzętowe, z których niewiele wynika. A tu mamy panowie niewiastę, która udowadnia w naszej szarej RP że jak się chce to nie ma przeszkód. Życzę sobie takiego zapału
Pozdrawiam matko_Wariatka (czy matko_Wariatko?
)
Komentarz
-
-
Paproch chyba bardziej pracowita
dzieki za Twojego posta i rowniez pozdrawiam zyczac nieslabnacego zapalu!
mario co lepsze - Istock jest bardziej "wybredny" i "czepliwy" ale moj ulubiony, od 2-3 miesiecy Shutters pod wzgledem zarobkow dorownuje Istockowi, zdarzaja sie bonusy, zainwestowali w promocje i sa tego wymierne efekty.
kazdy stock ma swoje + i -, wiadomo.
najwazniejsze - nie zniechecac sie, dzialac i robic swoje
matka
((((()))))Komentarz
-
Komentarz
Komentarz