To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotoaloja
    Bywalec
    • 2007
    • 203

no to dobrze, że się również zarejestrowałam na "młodszych" i łagodniejszych stockach, bo bym chyba się zniechęciła, jakby wszędzie tak ostro oceniali

na szuter jeszcze nie wysyłam, czekam na paszport i nazbieram trochę lepszych fotek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    uf, w końcu mnie przyjęli
    Ostatnio edytowany przez fotoaloja; 11715. Powód: Automerged Doublepost
    canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• rachwal
      Bywalec
      • 2006
      • 125

Hallo, hallo, tak se czytam ... to na ShutterStocku taki przesiew jest ? Bo to moj pierwszy stock, spodobalo mi sie i wlasnie zarejestrowalem sie na iStock'u, zobaczymy jak tam jest, proces rejestracyjny troche uciazliwy, ale rozumiem to!

Gdzie jest "latwiej" niz na SS, jesli chodzi o akceptacje zjec ? Bo te 10/20% odrzutkow moglbym jeszcze komus / gdzies sprzedac :P
      obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• Hallgerd
        Coś już napisał
        • 2005
        • 67

Prawie wszędzie jest łatwiej. Tylko Istock ma podobne lub surowsze wymagania.
        canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert

Komentarz

• rachwal
          Bywalec
          • 2006
          • 125

hmmmm, zyje chyba w nieswiadomosci ;>

pewnie to pytanie juz padlo, ale zaryzykuje : gdzie jeszcze dobrze placa (w sensie duze community kupuje) ? ( rozumiem, ze Twoja stopka jest godna polecenia ? )
          obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• Hallgerd
            Coś już napisał
            • 2005
            • 67

Na shutters najlepiej. Na Istock średnio na zdjęcie wychodzi podobnie, ale tam są limity i wolniej się buduje portfolio. Reszta też OK ( Z wyjątkiem bigstock, gdzie mi wybitnie nie idzie, ale inni sobie chwalą)
            canon

dreamstime, istockphoto, shutterstock, fotolia, bigstockphoto, stockxpert

Komentarz

• rachwal
              Bywalec
              • 2006
              • 125

Hmmm ... no ciekawe, zarejestruje sie jeszcze gdzies na dniach

Takie pytanie do tych co uzywaja ShutterStocka, zauwazyliscie jakies korelacje miedzy iloscia fotek w portfolio a iloscia sprzedanych zdjec per day ? Ja jestem tam stosunkowo niedawno i cos tam zaczyna mi sie zarysowywac (generalnie tendencja wzrostowa), zastanawiam sie czy taka tendencja bedzie sie utrzymywac i jak dlugo ... Moze jest jakas "masa krytyczna" ?!

Komentarz

• Sielan
                Bywalec
                • 2006
                • 127

Właśnie przekroczyłem 100$. Niby grosze, a cieszą jak diabli. Niech no tylko kupię aparat (może już we wrześniu - nie mogę się doczekać).
                30D + szpargały

Komentarz

• fotoaloja
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 203

gratuluję
                  canon 400D+50mm /f1.8

Komentarz

• Sielan
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 127

dzięki!
                    30D + szpargały

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez rachwal
                      hmmmm, zyje chyba w nieswiadomosci ;>

pewnie to pytanie juz padlo, ale zaryzykuje : gdzie jeszcze dobrze placa (w sensie duze community kupuje) ?
                      a wysyłasz tylko fotki z opcją "na wyłączność" dla danego serwisu?

( rozumiem, ze Twoja stopka jest godna polecenia ? )
                      tak, jak najbardziej :-)

Pozdr
                      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• rachwal
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 125

Zamieszczone przez robgr85
                        a wysyłasz tylko fotki z opcją "na wyłączność" dla danego serwisu?
                        Hmm ... wydaje mi sie, ze nie, bynajmniej nie widze takiej adnotacji przy ostatnich fotach jakie zaladowalem.

Zamieszczone przez Sielan
                        Właśnie przekroczyłem 100$. Niby grosze, a cieszą jak diabli. Niech no tylko kupię aparat (może już we wrześniu - nie mogę się doczekać).
                        Gratz.

Tak z ciekawosci. Ile to "robiles" (i jakie duze folio) ?
                        Ostatnio edytowany przez rachwal; 7482. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sergi
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 413

Zamieszczone przez rachwal

pewnie to pytanie juz padlo, ale zaryzykuje : gdzie jeszcze dobrze placa (w sensie duze community kupuje) ?
                          U mnie definitywnym liderem jest SS, nastepnie Stockxpert, Dreamstime, Istock i Fotolia.
                          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                          :: Motywy wordpress

Komentarz

• Dominik
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 41

Zamieszczone przez sergi
                            U mnie definitywnym liderem jest SS, nastepnie Stockxpert
                            Czy mógłbyś coś powiedzieć o Stockxpert, posłałem dwukrotnie aplikacje i mi nie przyjęli.
                            Czy mają większe wymagania niż IS czy SS, czy też "specyficzne" wymagania?
                            Być albo nie być, oto jest pytanie.

Komentarz

• sergi
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 413

Stockxpert ma troszkę wyższe wymagania niz SS ale i tak mnie akceptują tam 90% wyslanych zdjęć. Bardzo szybko działa proces akceptacji zdjęć, wypłata już od 50$. Prowizja od sprzedanych zdjęć to bodajże 50%
                              Chyba na Stockxpert mam najwyższą średnią cenę sprzedanego zdjęcia.... zwykle za fote mam 2.5$.
                              5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                              :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                              :: Motywy wordpress

Komentarz

• Dominik
                                Dopiero zaczyna
                                • 2006
                                • 41

Dzięki Sergi. Myślę, że muszę się bardziej przyłożyć, bo w aplikacji napisałem
                                szerszy zakres tematyki zdjęć niż posłałem i być może to jest powodem odrzucenia.
                                Poza tym, gratuluję DL. Pod jakim nickiem jesteś na Stockxpert ?
                                Pozdrawiam.
                                Być albo nie być, oto jest pytanie.

Komentarz

Pracuję...