Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • myu.fokeshi
    Coś już napisał
    • 2007
    • 62

tylko, ze czajnik to nie sprzet za kilka tysiecy zlotych tak? nie podaja adresu firmy, tylko kontakt telefoniczny i mailowy...Ostatnio mialem okazje byc poszkodowanym przez wymienianego w tym watku Grzegorza Wisniewskiego. Gosc przez telefon mnie zapewnial, ze nie jest oszustem i oczywiscie sprzet dostane...Oszust nigdy nie powie, ze chce Cie naciagnac na kase tyle mnie to nauczylo. Choc zwrot kasy dostalem to niesmak pozostal. Moim zdaniem to smierdzi i nie ma napalajcie sie tylko realnie oceniajcie ta sytuacje, bez emocji. Mowi, ze powstanie sklep? poczekamy, zobaczymy...

Komentarz

• Merde
      Grzeczny i układny podpis
      • 2008
      • 7756

Zamieszczone przez micles
      To zależy. Do wydawania towaru trzeba mieć przynajmniej jakiś salonik, trzeba być tam o jakiejś określonej porze. A tak to zamawiasz kuriera (chyba, bo jak do jednej paczki idzie zamówić, to i do miliarda też ), przyjeżdża dajesz mu sprzęcicho i z głowy.
      Faktycznie, w przypadku zamawiania kuriera nie trzeba być o określonej porze. Trzeba być cały czas, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjedzie ;-)
      I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Możesz sobie wybrać nawet półgodzinny przedział czasowy, w którym ma przyjechać. Jak mu nie pasuje (jest akurat koło twojego domu, wcześniej albo później) , to dzwoni i się pyta, czy ci pasuje. Jak nie, to przyjeżdża o umówionej godzinie.

Dobra, można nie zamawiać kuriera, można raz dziennie wybierać się do oddziału kurierskiego, whatever.

Od dawna już wiadomo, że okazja czyni złodzieja. Odbiór osobisty to bardzo duże pole do popisu dla fachowca.

Komentarz

• myu.fokeshi
          Coś już napisał
          • 2007
          • 62

Micles, dziwny masz tok myslenia. Kupuje dosyc duzo przez internet. ZAWSZE! kiedy ktos odmawial odbioru osobistego wychodzilo jakies oszustwo...Byc moze nie jest to regula, ale to daje duzo do myslenia i lepiej wstrzymac sie jakis czas z zakupem, tak po prostu, z ostroznosci. Jezeli chcesz zaryzykowac, to sprobuj. taka jest moja opinia

Komentarz

• szymekgd
            Początki nałogu
            • 2008
            • 292

Zamieszczone przez myu.fokeshi
            Micles, dziwny masz tok myslenia. Kupuje dosyc duzo przez internet. ZAWSZE! kiedy ktos odmawial odbioru osobistego wychodzilo jakies oszustwo...Byc moze nie jest to regula, ale to daje duzo do myslenia i lepiej wstrzymac sie jakis czas z zakupem, tak po prostu, z ostroznosci. Jezeli chcesz zaryzykowac, to sprobuj. taka jest moja opinia
            Tez kupuje duzo przez internet/alledrogo i brak odbioru nigdy nie byl problemem gdy byla atrakcyjna cena zakupu, przeciez przestrzen magazynowa w dobrej lokalizacji jest droga i ma wplyw na cene towaru, dlatego tez duzo firm wysyla towar z innych lokalizacji niz siedziba..Najciekawiej bylo jak kupilem wozek dla dziecka w firmie na poludniu Polski, a paczka zostala nadana z polnocy
            CANON EOS 40D z dodatkami

Komentarz

• trolluch
              Bywalec
              • 2009
              • 100

Zamieszczone przez Lukaasz
              Nie jestem sprzedawcą i się nie znam, ale wydaje mi się, że łatwiej jest wydać produkty na miejscu niż, pakować i wysyłać. Nie mam racji? :P
              Zamieszczone przez dinderi
              Masz absolutną rację.
              Micles, nie teoretyzuj.
              Zamieszczone przez Merde
              Faktycznie, w przypadku zamawiania kuriera nie trzeba być o określonej porze. Trzeba być cały czas, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjedzie ;-)

Panowie, kiedyś pracowałem w dużej hurtowni, byłem odpowiedzialny za spedycję oraz wydawanie towaru klientom, którzy przyszli po odbiór osobiście.
              Zapewniam Was, że wysyłka była o wiele mniej kłopotliwa.
              Jeśli chodzi o kurierów, to z jednej firmy cały dzień podstawiona była przyczepa - kierowca z ciągnikiem siodłowym podjeżdżał o 22:00 (fakt że zabierał jakieś 1500 przesyłek, kilka ton wagi). Inny kurier (zabierał ok 10-20 przesyłek) codziennie podjeżdżał między 18:30-19:00.
              Przedstawiam Wam tylko, jak to wygląda w hurtowni, w żadnym przypadku nie usprawiedliwiam sprzedawcy, bo nie znam skali jego działalności.
              coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Komentarz

• MM-architekci
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2227

Zamieszczone przez myu.fokeshi
                tylko, ze czajnik to nie sprzet za kilka tysiecy zlotych tak? nie podaja adresu firmy, tylko kontakt telefoniczny i mailowy...Ostatnio mialem okazje byc poszkodowanym przez wymienianego w tym watku Grzegorza Wisniewskiego. Gosc przez telefon mnie zapewnial, ze nie jest oszustem i oczywiscie sprzet dostane...Oszust nigdy nie powie, ze chce Cie naciagnac na kase tyle mnie to nauczylo. Choc zwrot kasy dostalem to niesmak pozostal. Moim zdaniem to smierdzi i nie ma napalajcie sie tylko realnie oceniajcie ta sytuacje, bez emocji. Mowi, ze powstanie sklep? poczekamy, zobaczymy...
                Jesli osoba prywatna odmawia odbioru , to wtedy mi sie zapala lampka , jesli firma , to po prostu zdaje sobie sprawe ze technicznie czasem nie maja takiej opcji bo np dzierzawia magazyn i nie ma mowy zeby robic z tego pkt odbioru dla klientow , generalnie rozne sa powody.
                no comment...

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Zamieszczone przez szymekgd
                  dlatego tez duzo firm wysyla towar z innych lokalizacji niz siedziba.
                  I w tych innych lokalizacjach nie będą zatrudniali dodatkowych ludzi, którzy będą się znali/specjalizowali/zajmowali wydawaniem towaru przyjezdnym.

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

14:41 zadałem pytanie sprzedawcy przez e-mail, czy mógłby wysyłkę zaadresować na siebie, a ja odbiorę sprzet w Poznaniu. Ze względów organizacyjno-kosztowych to to samo, jakby wysłali mi do Raszyna. Ciagle czekam na odpowiedź.
                    Na pytanie dot. faktury dostałem odpowiedź juz po 10 minutach.
                    Ja wiem, "nie przeczytał maila jeszcze, etc. etc." Poczekamy do jutra.
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• psychol
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 19

Zamieszczone przez micles
                      Możesz sobie wybrać nawet półgodzinny przedział czasowy, w którym ma przyjechać. Jak mu nie pasuje (jest akurat koło twojego domu, wcześniej albo później) , to dzwoni i się pyta, czy ci pasuje. Jak nie, to przyjeżdża o umówionej godzinie.

Dobra, można nie zamawiać kuriera, można raz dziennie wybierać się do oddziału kurierskiego, whatever.

Od dawna już wiadomo, że okazja czyni złodzieja. Odbiór osobisty to bardzo duże pole do popisu dla fachowca.
                      zależy jeszcze od lokalizacji i firmy kurierskiej

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

czy mógłby wysyłkę zaadresować na siebie
                        No ale co ci to da, że ją odbierzesz u niego, jak i tak musisz wtopić kasę na jakiś czas, bo płatność tylko przelewem. Chyba że dogadasz się, że on zapłaci przelewem i kupi na siebie, a ty gotówkowo kupisz od niego w Poznaniu

Komentarz

• MM-architekci
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2227

Kombinujecie na siłę ;]
                          no comment...

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Odbiór miał być połączony z wpłatą gotówkową.
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Mnie generalnie ciekawi, czy ten sprzedawca jest rzeczywiscie wirygodny. Traktuję to bardziej jako rozrywkę, niż chęć kupna "na siłę". Dla mnie akurat wszytsko jedno, czy zapłace za body 6500, czy 7200 PLN. To tylko cca. 10% różnicy.
                            Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost
                            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Zamieszczone przez MM-architekci
                              Kombinujecie na siłę ;]
                              Wolę pokombinować i jednak się rozmyślić, niż wpłacić, a później szukać wiatru w polu
                              Odpisze pewnie, że system komputerowy musi mieć zaksięgowaną wpłatę na konto bla bla bla ;P

Komentarz

• Lukaasz
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 75

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Mnie generalnie ciekawi, czy ten sprzedawca jest rzeczywiscie wirygodny. Traktuję to bardziej jako rozrywkę, niż chęć kupna "na siłę". Dla mnie akurat wszytsko jedno, czy zapłace za body 6500, czy 7200 PLN. To tylko cca. 10% różnicy.
                                Dokładnie, zapomniałem o tym napisać, pytałem o możliwość płatności i odbioru na miejscu. Pan odpowiedział, że prawdopodobnie tak.

btw nie wiem jak Ci sprzedawcy, ale ja bym się bał trzymać tyle sprzętu w magazynie poza miastem bez żadnej opieki.. :-P
                                www.blueveil.eu

Komentarz

Pracuję...