tylko, z tego co się orientuję - osoba sprzedająca winna zapłacić do allegro prowizję tytułem sfinalizowanej transakcji
i powiedzmy się wymigała. I co? Wstawia ponownie - jak myślisz ile razy taki machloj przejdzie? Allegro nie lubi jak się ich wali w rogi na kasę :-D
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Pewnie skorzystają ze zwrotu prowizji :-D
Mam nadzieję że się mylę i nie jest to "brzydko" pachnąca sprawa , bo parę obiektywów w/w allegrowicza już się dzisiaj sprzedało .
Właśnie wyczytałem że można odebrać osobiście...lokalizacja allegro
Komentarz
-
Kurczę, ktoś jednak powinien się tym zainteresować, śmierdzi na odległość:
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Komentarz
-
-
-
Cholera! A ja swoja piątkę sprzedałem za chyba 3.200zł. Gdybym pomyślał, dokupiłbym nowy 24-105 IS i byłbym 'co nieco' do przodu...Komentarz
-
Komentarz
-
-
Trochę spekuluję, ale moim zdaniem wygląda to tak:
1. Sprzedający wystawia aparat za cenę kilkukrotnie zawyżoną w stosunku do rynkowej. Cel: znalezienie kupca zainteresowanego sfinalizowaniem transakcji poza Allegro (już w urealnionej cenie, bez płacenia prowizji)
2. Kupujący rejestruje konto na Allegro tylko po to, żeby pokrzyżować plany sprzedającego. Klika "kup teraz", ale z zamiarem niewywiązania się z umowy. Konto z zerowym dorobkiem, pewnie "na słupa".
Efekt: sprzedający musi zapłacić prowizję (ile to będzie -z 800 zł?). Pieniądze oczywiście odzyska, ale po kilku tygodniach użerania się z "botami" z centrum obsługi sporów Allegro.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
nie sugeruję, że coś w tym podejrzanego, ale ciekawostka, bo nie często trafia na rynek
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)Komentarz
-
-
-
ostatnio był w prywatnej aukcji i to dosyć długo stał na alle za w sumie nie wielką kasę (coś między 5-7tys. jeżeli dobrze kojarzę??)
Może to ten? kupili, trochę przeczekali i chcą zarobić? :-)5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Przede wszystkim - najpierw musiałby zapłacić tą prowizję, bo allegro samo z konta nie ściągnie, a z tego, co pamiętam, to opłaty naliczane są raz na miesiąc i masz czas do 14. dnia danego miesiąca na opłatę.
A jak nie to blokada konta. Także, sprzedający może spać spokojnie.Komentarz
-
Ciekawe czy znajdzie się kolekcjoner, który spełni ich oczekiwania finansowe :-?Komentarz
Komentarz