Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Em Es
    Zablokowany
    • 2011
    • 394

pro dealer takiej zaniżonej faktury nie wystawi...

Komentarz

• KOKO74
      Bywalec
      • 2005
      • 226

strasznie dziwne te 70-200mm f/2.8 L IS II
      na zdjęciu chyba Canon 300mm f:4 L IS USM
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      wszystkie 70 -200 jadą tym samym zdjęciem
      Ostatnio edytowany przez KOKO74; 4034. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez Bolek02
        Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
        1. JEŚLI kupujesz w sklepie. To nie jest jedyna metoda wejścia w posiadanie sprzętu foto.
        2. Nawet jeśli pkt. 1 = true, to należy zadać następne pytanie - czy przechowujesz w mieszkaniu *naście zbędnych pudeł po każdym sprzęcie elektronicznym?
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Niektórzy posiadają piwnicę

A tak na poważnie - brak pudełka nie dyskwalifikuje, ale papierów i osprzętu już tak...

Komentarz

• EZOGHUL
            Coś już napisał
            • 2008
            • 54

Parę stron temu napisałem o zabawie ze sprzedawca, który sprzedał mi uszkodzony przedmiot.
            Wczoraj stanowczo za zaznaczyłem, że pieniądze do czwartku albo sprawę zgłaszam Policji /akurat moj komisariat działa skutecznie i w miare sprawnie/.
            Otrzymałem dziś ciekawą odpowiedź:

"Witaj ŚMIECIU !
            Nie wiem jaką grupę stworów reprezentujesz ale na pewno nie należysz do
            grupy ludzkiej .
            Mój wnuk poinformował że jestem na obserwacji w szpitalu,więc wystarczy
            poczekać i po sprawie . Tak by postąpił człowiek rozumny ale kompletne
            O które nie ma szacunku dla osób starszych i chorych NIE. Żyję już 65
            lat ale z takim czym nie miałem styczności .
            Ten ostatni email kazano mi zostawić na wszelki wypadek ?
            Masz O-rowy iloraz inteligencji i cofasz się w rozwoju . Nazwałem "cię"
            śmieciem bo tak wyglądasz w oczach innych .
            Pieniądze wysłałem bo w banku mówili że śmierdzą ,,,,,,,,,,,,fe
            Dam dobrą radę nie kupuj na allegro bo spotkasz dużo problemów ? Nie
            odpisuj !"

Pragnę zaznaczyć, że "dziadek raz był ciężko chory i sprzedaż na allegro była sposobem na zarobek na leki, potem nagle ozdrowiał bo był tylko na obserwacji itd.
            Można się pośmiać.

Ogólnie poziom zachowania niektórych osób na allegro to jakaś porażka. Ja zawsze staram się wysłać w dzień w którym otrzymałem pieniądze, nie liczę za przesyłkę ale takich co raz mniej .

Rafalk informuj na bieżąco jak Twoja sprawa się rozwija.
            Ostatnio edytowany przez EZOGHUL; 20663.
            Canon

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Ale cham.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

Bardzo chętnie bym poznał nicka sprzedawcy, by wiedzieć kogo unikać.

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                  Ale cham.
                  Fakt.
                  Ja bym jednak chętnie przeczytał całą korespondencję, zanim jednego wybielił, a drugiego oczernił.
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• EZOGHUL
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 54

Zamieszczone przez dinderi
                    Fakt.
                    Ja bym jednak chętnie przeczytał całą korespondencję, zanim jednego wybielił, a drugiego oczernił.

To co mam w historii w pracy:

Ja-"Witam
                    Wystawiacie państwo nowe aukcje, a pieniędzy moich w dalszym ciągu nie widzę.
                    Czekam na nie do czwartku - później negatyw."

On-"Tak wystawiam za dziadka inne aukcje nie dla przyjemności tylko na leczenie dziadka .Nie jestem wróżką i nie wiem kiedy wypuszczą dziadka ? Proszę bardzo pisz negatyw tylko będzie po pieniądzach."

Ja-"Witam
                    Jeszcze raz informuję, że czekam na zwrot pieniędzy do czwartku. Po tej dacie wystawiam negatywny komentarz, zgłaszam wyłudzenie na policję oraz występuję do allegro o zwrot pieniędzy z programu ochrony kupujących. Pozdrawiam."

On" Witaj ŚMIECIU !
                    Nie wiem jaką grupę stworów reprezentujesz ale na pewno nie należysz do
                    grupy ludzkiej .
                    Mój wnuk poinformował że jestem na obserwacji w szpitalu,więc wystarczy
                    poczekać i po sprawie . Tak by postąpił człowiek rozumny ale kompletne
                    O które nie ma szacunku dla osób starszych i chorych NIE. Żyję już 65
                    lat ale z takim czym nie miałem styczności .
                    Ten ostatni email kazano mi zostawić na wszelki wypadek ?
                    Masz O-rowy iloraz inteligencji i cofasz się w rozwoju . Nazwałem "cię"
                    śmieciem bo tak wyglądasz w oczach innych .
                    Pieniądze wysłałem bo w banku mówili że śmierdzą ,,,,,,,,,,,,fe
                    Dam dobrą radę nie kupuj na allegro bo spotkasz dużo problemów ? Nie
                    odpisuj !"

Ogólnie moje e-maile byly zlewane tydzien, a aukcje nowe sie pojawialy.
                    Ale slowa "nie jestem wrozka" i "bedzie po pieniadzach" lekko mowiac byly dziwne i nalezalo podjac kroki.

Zamieszczone przez MC_
                    Bardzo chętnie bym poznał nicka sprzedawcy, by wiedzieć kogo unikać.
                    MC To nie chodzilo o zakup foto i do póki sprawa sie nie zakonczy zatrzymam to dla siebie.
                    Ostatnio edytowany przez EZOGHUL; 20663.
                    Canon

Komentarz

• nowart
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 809

Nie chce mi się wierzyć, żeby starsza, 65-letnia osoba prezentowała taki poziom... ale jeśli to naprawdę dziadek taki narwany to nie chcę wiedzieć jakie jest jego młodszy wnusiu
                      Ezoghul - takich lepiej unikać i nie wdawać się w polemikę. Jak będą kręcić dalej to wydruk korespondencji i na policję bez zbędnego gadania. Zmiękną im pałki jak dostaną wezwanie na Policję...

Komentarz

• dinderi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3028

Zamieszczone przez EZOGHUL
                        pisz negatyw tylko będzie po pieniądzach."
                        To wyjaśnia wszystko.
                        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Zamieszczone przez Merde
                          1. JEŚLI kupujesz w sklepie. To nie jest jedyna metoda wejścia w posiadanie sprzętu foto.
                          2. Nawet jeśli pkt. 1 = true, to należy zadać następne pytanie - czy przechowujesz w mieszkaniu *naście zbędnych pudeł po każdym sprzęcie elektronicznym?
                          Tak przechowuję wszystkie pudła ponieważ :
                          1. Zwykle potrzebne do transportu w razie ew. reklamacji
                          2. Łatwiej sprzedać po pewnym czasie
                          3..... bo szanuje sprzęt i zwykle w takim pudle łatwiej znależć np. papiery, instrukcje, kable itp........
                          Są ludzie , którzy nie kupią od Ciebie sprzętu jak nie masz pudła
                          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

Przechowuję .Rozkładam wkładam jedno w drugie W skrajnych wypadkach wycinam najważniejszy bok .
                            To kretynizm IMHO ale serwisy,kupujący itd. wymagają.
                            Z sensowniejszych powodów to ten że na niektórych pudełkach jest więcej informacji idanych technicznych niż na zdawkowych,żle tłumaczonych instrukcjach PL.

Komentarz

• Hubi78
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 152

Zamieszczone przez Bolek02
                              Jak kupujesz w sklepie sprzęt to nie bierzesz pudełka i całej reszty ? - no to super
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Może warto było wniknąć, jeśli znaja takie przypadki. Albo zwykły przekręt albo towar pochodzący np z kradzieży Taka faktura to czysta fikcja.

Nikt tu nie mówi o kupowaniu sprzętu w sklepie bo to chyba oczywiste.
                              Nie każdy aparat lub obiektyw bez pudełka jest kradziony.
                              Owszem jak jest to fajnie ale nie ma co dramatyzować

Komentarz

• Bolek02
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 3225

Zamieszczone przez Hubi78
                                Nie każdy aparat lub obiektyw bez pudełka jest kradziony.
                                Owszem jak jest to fajnie ale nie ma co dramatyzować
                                Pewnie, że tak nie jest, ale wystaw na sprzedaż body, obiektyw .... bez pudła i papierów, to zaraz Twoja aukcja trafi do tego wątku jako podejrzana
                                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

Pracuję...