Zawsze możesz zamówić przesyłkę z możliwością sprawdzenia zawartości. Kilka zł to kosztuje, a ew. ryzyko minimalizujesz do zera.
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Komentarz
-
Myślę, że takie podejrzenia to pikuś w porównaniu z tym co niedawno usłyszałem od koleżanki, która kupiła Nikona d7000 niby z legalnego sklepu
na allegro. Dostała maila od grupy innych poszkodowanych, że kupiła skradziony sprzęt przez polską szajkę, które kradła transporty za granicą (głównie d7000 i d310), szajka została zatrzymana, a kilkaset osób w Polsce zostało ze skradzionym sprzętem
. Teraz koleżanka chce oddać sprzęt na policję i złożyć zeznania
- to jest dopiero radocha z kupionego sprzętu (dobrze, że to nie canon ;-)).
Komentarz
-
Myślę, że takie podejrzenia to pikuś w porównaniu z tym co niedawno usłyszałem od koleżanki, która kupiła Nikona d7000 niby z legalnego sklepu
na allegro. Dostała maila od grupy innych poszkodowanych, że kupiła skradziony sprzęt przez polską szajkę, które kradła transporty za granicą (głównie d7000 i d310), szajka została zatrzymana, a kilkaset osób w Polsce zostało ze skradzionym sprzętem
. Teraz koleżanka chce oddać sprzęt na policję i złożyć zeznania
- to jest dopiero radocha z kupionego sprzętu (dobrze, że to nie canon ;-)).
Ta, tutaj jest o tym: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...z,1685095,3319 Powstaje pytanie co w takiej sytuacji mają zrobić kupujący, sprzęt odda - więcej go już nie zobaczy, szansa na odzyskanie pieniędzy = 0, w dodatku może dostać zarzut paserstwa nieumyślnego, słowem bagno...Komentarz
-
Mnie tam dziwi ten 7D, zrobione 42 zdjęcia...5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8LKomentarz
-
-
Komentarz
-
-
Tak podejrzane i zwyczajnie przekombinowane, że już aukcje usunięteCzemu podejrzane? Bo małolat i ma konto junior ? Bo ma tatę? Ja nie jestem małolatem i mam ojca, ktory nie ma pojęcia o kompach i internecie i tez czasem sprzedaję coś co jest jego.
Kradzione rzeczy rzadko miewają paragony, faktury, pudełka i inne rzeczy.
Może i jestem naiwny, bo nie wietrzę tu teorii spiskowej ale nie widzę tu nic dziwnego.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ten deal nigdy ładnie nie pachniał zwłaszcza jak małolat wystawił w imieniu Taty dwie puchy z górnej półki
Wpis o braku możliwości odbioru lub wysyłki za pobraniem tylko uwydatnił intencje Sprzedającego.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Powodem usnięcia aukcji mogłobyć równieź to, że małolat w jakiś sposób udostępnia swoje konto ojcu sprzedając nie swoje lecz ojca rzeczy.
Na AlleDno można sprzedawac tylko swoje rzeczy czyli nie wolno pisać, że są czyjeś.Tu była zakazana reklama
Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
Zejdź z chodnika !!!Komentarz
-
No niestety, usunęli bo to była zwyczajnie próba oszustwa i nie należy do tego dorabiać ideologii
Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Masz rację kolego, mi też skasowali aukcję na której chciałem sprzedać kolegi motocykl, który bardzo mnie o to prosił bo nie ma pojęcia na temat komputera i internetu (zawodowy kierowca TIRów)po pracy
www.krzysztofkrasuski.plKomentarz
-
A jednak nie wypaliła małemu ...Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.plKomentarz
-
zdjęcie oczywiście z sieci...Ku przestrodze - wygląda baardzo podejrzanie:
http://www.swistak.pl/a18584446,Cano...J-ZOBACZ-.html
Komentarz
Komentarz