Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomfoot
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 2277

Nie rozumiem Was. Najpierw setki osob narzekaja, ze canon produkuje gnioty typu 60d z gibanym lcd lub 5d mk2 z upakowana mpxi matryca, a potem sie dziwicie ze ludzie wola za ciezka kase kupic kultowy sprzet :-)

Komentarz

• Yoshitaka
      Uzależniony
      • 2006
      • 585

Zamieszczone przez sprocket73
      Wygląda na to że napisał szczerą prawdę
      Ciekawe czy jak cena dalej będzie szła w górę to Canon wznowi produkcję tego modelu?
      Szkoda tylko, że nie miał odwagi wystawić sprzedawcy komentarza po aukcji.
      Canon 50D + dodatki

Komentarz

• ambro
        Coś już napisał
        • 2009
        • 65

Ciekawe czy będzie finalizacja ten transakcji. Osoba, która nie ma dużego pojęcia o sprzęcie bardzo łatwo może dać się nabrać, a tekst aukcji jest sprytnie napisany, bo nie można zarzucić, że jest tam jakaś nieprawda. Jedynie tytuł i literka D po 60. Dodano spacje, aby nie było zbyt jednoznacznie i drugą literę z przodu. Jak zobaczyłem tą aukcję to zgłosiłem do allegro jako podejrzaną (manipulacja słowami kluczowymi), ale widać pracownicy portalu nie znaleźli powodu aby ją zablokować.

Komentarz

• PawelB
          Uzależniony
          • 2005
          • 578

Sam się naciął na tytuł aukcji poprzednio, to teraz powtórzył ten numer.
          Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
          Moje gnioty 2

Komentarz

• Matt_K-K
            Początki nałogu
            • 2008
            • 322

Wśród puszek sporo można znaleźć modeli nazwanych tak, że mogłyby posłużyć do szybkiego dorobienia się korzystając z nieuwagi kupujących.

Oprócz D60 i D30, znając zachowania części naszego społeczeństwa ( brak czytania ze zrozumieniem lub w ogóle pominięcie opisów ), pewnie udałoby się też nieźle sprzedać Minoltę 7d ( była nawet taka aukcja, ale z kuriozalnie wysoką ceną kup teraz, więc pewnie nikt się nie skusił ) jako "rywala" Canona 7d. Pewnie z odpowiednim "wkrętem" dałoby się jakiś z modeli analogowych wcisnąć jako cyfrowy - np. Canon 50E - że niby literówka ( "E" zamiast "D" ) a że nie cyfrowy....jak to nie cyfrowy? Ma LCD, więc pewnie jest cyfrowy! Z drugiej strony nie sądzę, by często dochodziło do pomyłek na linii 1D-1Ds...

Komentarz

• wiktor2323
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1290

Zamieszczone przez WiatruMistrz
              http://allegro.pl/canon-ef-100mm-f-2...998987094.html
              mam podejżenie że to lewy towar bo na wszystkich fotach jest zakryty serial number oraz zero opisu od siebie o historii sprzętu.
              Już pędzę wyjaśnić. Obiektyw kupiłem ja, ponieważ miałem możliwość odbioru osobistego. Nie jest kradziony, numer seryjny nie figuruje jako "lewy" i nie miałem problemu żeby uzyskać go przed licytacją, jest jak nowy i właśnie testuje Też miałem podejrzenia, bo opis był bardzo skromny a na zdjęciach niepokazane numery itp. Zaryzykowałem tylko i wyłącznie dlatego, że miałem po niego 100 km i jak się okazuje było warto.
              Facebook

Komentarz

• nowart
                Uzależniony
                • 2007
                • 809

Rozumiem, że byłeś osobiście w serwisie lub przesłałeś tam szkło w celu zweryfikowania faktu, że nie widnieje w bazie sprzętu kradzionego?

Komentarz

• Jago
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1502

Zamieszczone przez nowart
                  Rozumiem, że byłeś osobiście w serwisie lub przesłałeś tam szkło w celu zweryfikowania faktu, że nie widnieje w bazie sprzętu kradzionego?
                  A może był na Policji - oni także mają swoją kartotekę rzeczy skradzionych. Generalnie wiktor2323 gratki z okazji udanego zakupu - za ten cash (i jego stan) też bym kupił to szkiełko.
                  C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Goomis
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1893

Zamieszczone przez ambro
                    http://allegro.pl/super-okazja-bcm-c...010131022.html

Aukcja ma taki tytuł i opis, że łatwo się pomylić, że chodzi o Canona 60D a nie o starego D60. Jak widać po cenie parę osób się nabrało.
                    No i ktoś podał zgniłe jajo dalej. Ciekawe kiedy będzie finał tego łańcuszka.
                    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• Darx
                      Uzależniony
                      • 2011
                      • 725

Spokojnie. Pewnie skończy się na 10k. Niestety moja wyobraźnia nie sięga aż tak daleko żeby określić jaki byłby opis. Póki, co widzę, że ludzie to musieli z rąk wypaść i łbem o wannę zahaczyć.
                      |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• RNz
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 708

Zamieszczone przez Goomis
                        I do jakiej kwoty dojdzie w finale
                        Jak na razie jest to dobra inwestycja

Komentarz

• nowart
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 809

Zamieszczone przez Jago
                          A może był na Policji - oni także mają swoją kartotekę rzeczy skradzionych..
                          No pewnie, że "jakąś" tam ma... tak samo jak RossiElectro przed którym przestrzegałem na nikoniarzach i sprzęt od niego, z którym ludzie do dziś biegają do komisariatów chcąc dowiedzieć się szczegółów i zwrócić sprzęt. słyszą często, że nie mają tych nr seryjnych w bazie, wszystko jest w porządku, mają nie zawracać **** i iść sobie do domu. Kontakt z tą samą instytucją tylko w Warszawie - zajmującą się daną sprawą - daje już inny efekt i sprzęt zostaje zarekwirowany jako pochodzący z przestępstwa.
                          Sprzęt z gigantycznego przestępstwa, którego pół europy szuka od pół roku nie widnieje w większości danych polskich komisariatów - widać jeszcze gołąb pocztowy nie doleciał z papierami
                          Może to tyle na temat skuteczności Policji i ich kartotek...

Komentarz

• xxkomarxx
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1456

Myślę że dużo drożej już się nie sprzeda, ba w następnej aukcji aparat może osiągnąć max 600zł. Powodem takiego zainteresowania jest też fakt że są święta. Rodzice chcą kupić prezent dziecku czy jakoś tak i nie koniecznie znają się na sprzęcie. Usłyszeli coś 60 i d więc patrzą jest i cena niższa niż nowego a stan świetny 2 baterie. No to jak okazja. A potem się okazuje że jednak nie do końca tak różowo to wygląda a może to limited edition old designe.

Komentarz

• jacek_73
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2587

Zamieszczone przez Goomis
                              Najmiękciejszy splunie sobie w brodę i wystawi negatywny komentarz
                              Jestę fotografę
                              miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• Przemek_PC
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 2456

To samo było z D30 kiedy pojawił się 30D

Komentarz

Pracuję...