Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacek_73
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 2587

Zamieszczone przez Przemek_PC
    To samo było z D30 kiedy pojawił się 30D
    Najlepiej całą winę zwalić na canona, że tak po cajmersku pooznaczał aparaty, że stare gruchoty można wziąć i sprzedać jako najnowsze modele
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• wiktor2323
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1290

Zamieszczone przez nowart
      Rozumiem, że byłeś osobiście w serwisie lub przesłałeś tam szkło w celu zweryfikowania faktu, że nie widnieje w bazie sprzętu kradzionego?
      Nie chce mi się wyjaśniać co, jak, dlaczego i po co. Obiektyw jest sprawdzony i w 100% legalny. Gdybym miał jakieś obawy że może być z trefnego źródła bym go nie kupił
      Facebook

Komentarz

• BRS
        Bywalec
        • 2009
        • 116

Zamieszczone przez jacek_73
        Najmiękciejszy splunie sobie w brodę i wystawi negatywny komentarz
        a ma inne wyjscie? sprzet jest widoczny na zdjeciach doskonale
        na instrukcjach napisane jak wol D60..
        ogolnie nie wiem czy mozna to uznac za nieuczciwosc.. bo w blad nikt nikogo nie wprowadza <mysli>
        choc i tak wspolczuje ludziom ktorzy nie zwracaja uwagi na szczegoly

Najlepiej całą winę zwalić na canona, że tak po cajmersku pooznaczał aparaty, że stare gruchoty można wziąć i sprzedać jako najnowsze modele
        hahah tak tak to ich wina
        Ostatnio edytowany przez BRS; 23743.
        Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
        http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html

Komentarz

• jacek_73
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2587

Zamieszczone przez BRS
          ...ogolnie nie wiem czy mozna to uznac za nieuczciwosc.. ...
          Uczciwością tego nazwać nie można:neutral: 10 stron tego wątku wstecz było na ten temat - zdaje się wyczerpująco ...ale nie każdy musi podzielać moje zdanie w tej kwestii.
          Jestę fotografę

Komentarz

• szambonur
            Uzależniony
            • 2011
            • 712

bermar78 który zakupił D60 za 2700 a następnie sprzedał z zyskiem, prawdopodobnie jakiemuś "jeleniowi" aktualnie sprzedaje jakiś inny aparacik, domniemywać można iż o sprzęcie pojęcie ma, również to iż handluje przez allegro w miarę regularnie świadczy iż jest "dojrzałym" allegrowiczem... Czyżby tak się dał wrobić, może to był świadomy zakup...
            Moje zdjęcia na canon-board.info
            Facebook

Komentarz

• jacek_73
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 2587

Zamieszczone przez szambonur
              ...Czyżby tak się dał wrobić, może to był świadomy zakup...
              IMHO: wypadek przy pracy ;-)

Pamiętacie co Krzepicki powiedział kiedyś Dyzmie: nie ma takiego cwaniaka, na którego nie znalazłby się lepszy
              Jestę fotografę

Komentarz

• bucefal14
                Bywalec
                • 2008
                • 137

A zaczęło się dość niewinnie, dziwne że wtedy nie było "jeleni" czyżby magia świąt?
                Ludzie listy noszą...

Komentarz

• G11
                  Zablokowany
                  • 2011
                  • 43

Łańcuszek z D60 zaczął się w październiku na Qumtree.

Komentarz

• szambonur
                    Uzależniony
                    • 2011
                    • 712

W tym całym zamieszaniu z D 60 D taki łańcuszek ma też dobre strony, zdemaskował dwóch użytkowników MarcinGrześ i bermar78 jako zwykłych oszustów i kombinatorów..., bo tak należy nazywać tych osobników...
                    Moje zdjęcia na canon-board.info
                    Facebook

Komentarz

• Goomis
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1893

Zamieszczone przez bucefal14
                      A zaczęło się dość niewinnie, dziwne że wtedy nie było "jeleni" czyżby magia świąt?
                      http://allegro.pl/super-okazja-bcm-c...986101701.html
                      Ciekawe co koleś zrobi Trzeba było wystawić z kup teraz np. 2500 :P
                      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• deejay24h
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 168

Co sądzicie o tej karcie http://allegro.pl/sandisk-extreme-pr...010378231.html
                        cena jakieś 2 razy niższa.
                        Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery

Komentarz

• nowart
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 809

skoro cena dwukrotnie niższa niż u normalnych sprzedawców to chyba już to powinno budzić niemałe wątpliwości u dorosłego człowieka, który już nie wierzy w św. Mikołaja. Poza tym co mamy sądzić o karcie , której nie widać, jest zapakowana w pudełko sfotografowane z jednej strony a zdjęcie ma wielkość pocztówki?
                          Moja rada - widząc handlarza autozłomem w tym kraju już z kilometra wychodzi mi ostra alergia i wszystko zaczyna swędzieć. Ja mam o nich swoją opinię ale jako, że sprzedaje kilka gratów foto to się nie wypowiem bo zaraz trole się zlecą, że konkurencję krytykuję (nie, takich kart nie mam w sprzedaży). Jest masa podróbek SanDisków więc uważaj.
                          Z drugiej strony - czy naprawdę potrzebujesz karty CF o takiej szybkości? Cóż takiego robisz, że nie wystarczy Ci dobre Ultra 30mb/s? Nie szkoda kasy ?

Komentarz

• violan
                            Coś już napisał
                            • 2009
                            • 71

skoro cena dwukrotnie niższa niż u normalnych sprzedawców to chyba już to powinno budzić niemałe wątpliwości u dorosłego człowieka, który już nie wierzy w św. Mikołaja.
                            Ja jednak bylbym bardziej ostrozny w ocenie i dociekliwy ,z gory po cenie towaru nie kwalifikował ,ze karta jest trefna.
                            Tym bardziej ,ze sprzedaz jest poprzez internet i Allegro a to daje pewne prawa.
                            Mozna tez do sprzedawcy napisac lub zadzwonic i swoje obawy przedstawic.
                            Sa rozne zyciowe sytuacje.
                            Ja niedawno weszlem w posiadane aparatu foto z obiektywem kitowym -nowego ,nieuzywanego ,zalezalo mi na szybkiej sprzedazy i aby tak sie stalo sprzedalem go za 2/3 najnizszej ceny na Allegro.
                            Ostatnio edytowany przez MacGyver; 5293.

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

Zamieszczone przez jacek_73
                              IMHO: wypadek przy pracy ;-)
                              Pamiętacie co Krzepicki powiedział kiedyś Dyzmie: nie ma takiego cwaniaka, na którego nie znalazłby się lepszy
                              Niektórzy foto-handlarze starzyzną nie grzeszą nazbyt głęboką wiedzą o sprzęcie, a i inteligencja szwankować potrafi :-)
                              Jest masa podróbek SanDisków więc uważaj.
                              W aukcji nie ma słowa o paragonie ani fakturze. Karta może pochodzić z "lewego" źródła, choć sama w sobie jest oryginalna. Ale istotnie, najprawdopodobniej jest to podróba.
                              Z drugiej strony - czy naprawdę potrzebujesz karty CF o takiej szybkości? Cóż takiego robisz, że nie wystarczy Ci dobre Ultra 30mb/s? Nie szkoda kasy ?
                              Magia cyferek :-) Czy coś poza 1D MkIV, D3S i czytnikami za kilkaset złotych wykorzysta szybkość tej karty? Wątpię.
                              Zamieszczone przez violan
                              Ja niedawno weszlem w posiadane aparatu foto z obiektywem kitowym -nowego ,nieuzywanego ,zalezalo mi na szybkiej sprzedazy i aby tak sie stalo sprzedalem go za 2/3 najnizszej ceny na Allegro.
                              Zwróć uwagę że ten człowiek ma kilka rożnych kart w ofercie. Nigdzie nie pisze o paragonie czy fakturze, jedno ze zdjęć zostało podprowadzone ze strony jakiegoś sklepu internetowego. Ja bym mu tam jednak nie zaufał :-)
                              Ostatnio edytowany przez MacGyver; 5293.
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• nowart
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 809

Zamieszczone przez violan
                                Ja jednak bylbym bardziej ostrozny w ocenie i dociekliwy ,z gory po cenie towaru nie kwalifikował ,ze karta jest trefna.
                                Tym bardziej ,ze sprzedaz jest poprzez internet i Allegro a to daje pewne prawa.
                                Mozna tez do sprzedawcy napisac lub zadzwonic i swoje obawy przedstawic.
                                Sa rozne zyciowe sytuacje.
                                Przyjacielu, chętnie bym podyskutował w tej baśniowej i optymistycznej atmosferze ale wybacz, wiem gdzie żyję i jacy ludzie są dookoła zatem jedynie się pod nosem życząc Tobie, abyś nie musiał weryfikować swojego podejścia do życia ani w tym ani w Nowym Roku ...

Komentarz

Pracuję...