Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • himi
    Zablokowany
    • 2006
    • 2638

Pan Conorado sprzedaje 1d3 na dwóch równoległych aukcjach, na obu licytują ludzie ten sam aparat....

A tutaj inna perła, nie żaden wałek tylko bzdura

Wysoki numer seryjny gwarantujący...brak bandingu. Brawo, brawo, brawo.
    Banding to znak rozpoznawczy ,,dziadków'' 1d classic.Ale jak widać te produkowane później miały mniejszy. Pewnie i lepszy AF, awansem dla planowanego kilka lat później 1dIII z jego servo - problemami. Czego to ludzie nie wymyślą....

Komentarz

• v.1958
      Bywalec
      • 2009
      • 231

dot. aukcji: http://allegro.pl/item757936997_nowy..._body_bcm.html i http://allegro.pl/item785858181_nowy..._body_bcm.html
      przed wakacjami wylicytowałem taki sprzęt (mój login "gam", a sprzedający - "B-U-C", komentarze 03.06.2009), dałbym głowę sobie uciąć, ze zdjęcie było identyczne, Detroit MI, United States to samo, odbiór w Łodzi - lub kurier
      Pojechałem, oczy mi się zaświeciły, ale w aparacie grzechotała nieco ukruszona matówka - to tyle
      napisałem do osoby, która wygrała pierwszą z powyższych aukcji, oto odpowiedź: "transakcja nie doszla niestety do skutku z mojej winy musialam poprosic o anulowanie zakupu na szczescie sprzedajacy byl bardzo wyrozumialy I mily I sie zgodzil I nie musialam ponosic zadnej kary nagle wyskoczyl MI inny wazny wydatek wiec musialam wybierac"
      PS. "B-U-C" wystawiał na allegro przede wszystkim markowe ciuchy z USA, polecam przejrzeć jego komentarze

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Taaa, dobry jest. W innej aukcji tekst:

Taka okazja się nie powtórzy! Laptop jest wart ponad 20000zł, za ile wylicytujesz, za tyle go sprzedam! Nie zastanawiaj się dłużej!
        Chyba wersja z autografem Obamy bo zwykły w stanach niecałe 800$
        www.kwapisz.org

Komentarz

• amphotos
          Coś już napisał
          • 2009
          • 67

co sądzicie o tym?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=765014918

a właśnie

Zamieszczone przez himi
          A tutaj inna perła, nie żaden wałek tylko bzdura
          http://www.allegro.pl/item765015311_...etny_stan.html
          Jakieś szersze konkluzje na temat tego 1D? :razz:

Komentarz

• himi
            Zablokowany
            • 2006
            • 2638

A czego oczekujesz? Napisał banialuki o związku seriala z bandingiem. Albo nie wie o czym pisze, albo chciał mieć bogatą treść ogłoszenia Banding w 1d to oczywistość. Matryca CCD Panasonica ma zalety, ale to jest jedna z jej wad. Mało tego, zauważyłem, że banding czasem przełazi w brzydką krechę w górze kadru...Niejeden egzemplarz miałem w rękach.

Komentarz

• Loome
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1008

amphotos - co dziwnego w tym 40d ?

Komentarz

• amphotos
                Coś już napisał
                • 2009
                • 67

@himi: rozumiem ;-).

ogólnie rzecz biorąc, 40d ze stanów z gripem. Tak się zastanawiam czy sprzęt z USA (tak czy owak po gwarancji) korzystnie jest kupić.

Komentarz

• MM-architekci
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2227

watek coraz mniej ma sens jak wrzucacie bele jakie aukcje ;]
                  no comment...

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez amphotos
                    ogólnie rzecz biorąc, 40d ze stanów z gripem. Tak się zastanawiam czy sprzęt z USA (tak czy owak po gwarancji) korzystnie jest kupić.
                    A może byś się tak zastanowił nad związkiem Twojego zastanawiania się z tematem wątku?
                    Co ma wspólnego "czy warto kupić sprzęt z USA" (zresztą mamy na to osobny wątek) vs "podejrzane aukcje na Allegro" ?
                    Zanim napiszesz - pomyśl

Komentarz

• tantal
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 404

Bleech...to tak można ? Pytanie pewnie raczej do administracji Allegro, ale także do bardziej doświadczonych w licytowaniu tam...

"PROSZĘ O PRZEMYŚLANE LICYTOWANIE NIE BĘDĘ ODWOŁYWAŁ OFERT."
                      [...] "Aparat został sprzedany za pomoca innego serwisu tematycznego związanego z Fotografią. Z tego powodu wszystkie oferty kupna sprzętu zostaja odwołane a aukcja zakończona, gdyż nie mogę oferowac towaru którego już nie posiadam."

Komentarz

• enter
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1201

Zamieszczone przez tantal
                        Bleech...to tak można ? Pytanie pewnie raczej do administracji Allegro, ale także do bardziej doświadczonych w licytowaniu tam...

"PROSZĘ O PRZEMYŚLANE LICYTOWANIE NIE BĘDĘ ODWOŁYWAŁ OFERT."
                        [...] "Aparat został sprzedany za pomoca innego serwisu tematycznego związanego z Fotografią. Z tego powodu wszystkie oferty kupna sprzętu zostaja odwołane a aukcja zakończona, gdyż nie mogę oferowac towaru którego już nie posiadam."
                        ja bym nawet nie próbował kupować
                        3 negatywy na 9 komentarzy

ciekawe kiedy zawiśnie

Komentarz

• HuleLam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1641

Zamieszczone przez tantal
                          Pozostałę ogłoszenie Autora tamtej aukcji zgłosiłem do administracji Allegro jako "reklamowane w innych mediach" - może mu to choć trochę uprzykrzy dziadostwo
                          zdRAWki
                          Fotograf platoniczny

Komentarz

• Loome
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1008

dziwnie tani zestaw od kogos zza granicy i z 0 komentarzy

Komentarz

• dinderi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3028

Jeśli rzeczywiście ze stabilizacją obrazu, to warto kupić za 2.200
                              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• arturs
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 4196

Zamieszczone przez dinderi
                                http://allegro.pl/item800355538_obie..._usm_nowy.html
                                Jeśli rzeczywiście ze stabilizacją obrazu, to warto kupić za 2.200
                                no w sumie tanio.. tylko lokalizację zobacz
                                do 2200 dodaj cło, przesyłkę - do tego 22% vat i już tak fajnie nie jest
                                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

Pracuję...