Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 1jac
    Bywalec
    • 2008
    • 214

Zamieszczone przez Troyan
    Pokaż mi zakładkę w Ustawieniach i danych adresowych gdzie możesz wpisac adrs korespondencyjny dla korespondencji z Allegro.pl. Jest jedynie "Adres do wysyłki" który wg opisu nie jest adresem do korespondencji, czytaj uważnie zanim znowu napiszesz "chyba".
    Traktując literalnie, zmieniłeś adres (w zakładce "adres zamieszkania") na nieprawdziwy. "Chyba" powinieneś mieć pretensje do siebie samego.

Komentarz

• Troyan
      Początki nałogu
      • 2007
      • 317

Zamieszczone przez 1jac
      Traktując literalnie, zmieniłeś adres (w zakładce "adres zamieszkania") na nieprawdziwy. "Chyba" powinieneś mieć pretensje do siebie samego.
      Osoby fizyczne, w celu Rejestracji, powinny wypełnić formularz rejestracyjny poprzez podanie: swojego imienia i nazwiska, pełnego adresu kontaktowego wraz z nazwą kraju i regionu (województwa), adresu e-mail, numeru telefonu kontaktowego, nazwy, pod którą osoba rejestrująca zamierza występować w Allegro (login) oraz hasła (Konta Prywatne). Osoby fizyczne korzystające z Allegro w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą zobowiązane są również podać nazwę (firmę), pod którą prowadzą działalność gospodarczą (Konta Firmowe).
      Powiedz mi w takim razie gdzie w regulaminie Allegro.pl jest wyrażenie “adres zameldowania” ? Jeśli masz konto Ana Allegro.pl zaloguj się, wejdź w zakładkę Ustawienia i przypatrz się stronie DANE OSOBOWE, gdzie jest wyrażenie "adres zameldowania" ?

Jeśli się chce dyskutować na temat regulaminów to "przekonanie" i werbalizowanie słowa "chyba" nie wystarczy, wprowadzasz tylko zamieszanie swoimi komentarzami. Myślenie i stosowanie teorii "bo tak być powinno" w stosunku do regualminu jest niewłaściwe- regulamin jest jasny i czytelny wg mnie, najpierw go więc przeczytaj a później pisz kto jest bałwanem wg Ciebie bo juz wystarczy jeden bałwan na Allegro.pl który "wiedział lepiej" jak brzmi regulamin i jak go stosować.
      Założyłem sobie FOTOBLOGA

Komentarz

• cineo
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 39

http://allegro.pl/item440352566_canon_50d.html no nie wiem, może wymyślam... ale ta ilość komentarzy mnie zastanowiła i wysyłka dopiero w październiku.
        Ja też mogę sobie założyć konto na allegro o takiej samej nazwie jak znany i pozytywny użytkownik e-bay.
        Mam nadzieję, że wszystko jest oki ale jeśli się pomyliłem to z góry przepraszam użytkownika ArtekPhoto z allegro.
        Pozdrawiam.
        Ostatnio edytowany przez cineo; 15223.
        Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump

Komentarz

• Troyan
          Początki nałogu
          • 2007
          • 317

Zamieszczone przez cineo
          http://allegro.pl/item440352566_canon_50d.html no nie wiem, może wymyślam... ale ta ilość komentarzy mnie zastanowiła i wysyłka dopiero w październiku.
          Ja też mogę sobie założyć konto na allegro o takiej samej nazwie jak znany i pozytywny użytkownik e-bay.
          Mam nadzieję, że wszystko jest oki ale jeśli się pomyliłem to z góry przepraszam użytkownika ArtekPhoto z allegro.
          Pozdrawiam.
          Nie no przesadzasz, kiedyś trzeba zacząć a 50d nie wyszedł jeszcze

Komentarz

• Biperek
            Uzależniony
            • 2007
            • 593

Zamieszczone przez terminator
            Biperek,

W zakładce USTAWIENIA, przed formularzem z danymi, jest coś takiego:

Dane osobowe

Tutaj możesz sprawdzić swoje dane. Możesz je także zaktualizować oraz zmienić hasło lub adres e-mail.
            Popraw dane, jeśli są niekompletne lub nieaktualne i kliknij Zastosuj.

Podanie kompletnych i aktualnych danych jest warunkiem korzystania z Allegro.

Więc w zasadzie zmiana w zakładce wg mnie wystarczy.
            Ale ja właśnie dokładnie tak zrobiłem. Prawdopodobnie osoby, które uskarżały się na kłopoty z kontem na allegro robiły tak samo, a oni potem traktują to jako pretekst do blokowania konta. Chyba, że coś źle zrozumiałem.
            Pozdrawiam
            Marek/Biperek

Komentarz

• Troyan
              Początki nałogu
              • 2007
              • 317

Zamieszczone przez Biperek
              Ale ja właśnie dokładnie tak zrobiłem. Prawdopodobnie osoby, które uskarżały się na kłopoty z kontem na allegro robiły tak samo, a oni potem traktują to jako pretekst do blokowania konta. Chyba, że coś źle zrozumiałem.
              No ja tak zrobiłem, mimo ze Allegro wyraźnie pisze: "Możesz je także zaktualizować". Takie zagranie traktuję jako oczywiste łapanie klienta na haczyk żeby w przyszłosci nie wypłacić odszkodowania/rekompensaty czy zwrotu prowizji. Kombinowanie i złodziejstwo w czystej postaci.

Komentarz

• jeklaskaMM
                Coś już napisał
                • 2008
                • 91

Zamieszczone przez cineo
                Pozdrawiam.
                zawsze można napisać do gościa z ebaya czy ma konto o tym samym nicku na allegro...

Komentarz

• cineo
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 39

Zamieszczone przez jeklaskaMM
                  zawsze można napisać do gościa z ebaya czy ma konto o tym samym nicku na allegro...
                  no tak ..... Pozdrawiam
                  Ostatnio edytowany przez cineo; 15223.
                  Cokolwiek robisz, staraj się mieć powód. Forrest Gump

Komentarz

• bio3y

polecam zbadać exif`y zdjęć robione tym kitem .. i co gorsza to ludzie to wezmą :/

Komentarz

• Blindseeker
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 522

Zamieszczone przez bio3y
                      http://allegro.pl/item447321848_ef_s...an_od_1zl.html
                      polecam zbadać exif`y zdjęć robione tym kitem .. i co gorsza to ludzie to wezmą :/
                      Taaa.... niezły bokeh z tego kita i strasznie jasny - może to seria limitowana?

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

Ale ... chyba 1 fota jest z kita faktycznie ;]
                        no comment...

Komentarz

• Blindseeker
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 522

W sumie to może nie taka zła aukcja - obiektyw 18-55/f1.8 za ~150 zł..... :-)

Komentarz

• axk
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2027

Osłona typu tulipanowego założona na obiektyw który podczas ustawiania ostrości zmienia położenie przedniej soczewki świadczy tylko i wyłącznie o tym iż osoba która sprzedaje ów sprzęt nie posiada elementarnej wiedzy w kwestii sensu używania osłona przeciwsłonecznych.
                            Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                            EOS + Speedlite

Komentarz

• XLesio
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 515

Zamieszczone przez Blindseeker
                              Taaa.... niezły bokeh z tego kita i strasznie jasny - może to seria limitowana?
                              Tja.. Bo to jest szkło z serii K

A najfajniejsze fotki i tak podpiął z Fuji Sp-3000
                              "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
                              EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
                              C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• axk
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2027

Zamieszczone przez bio3y
                                ... i co gorsza to ludzie to wezmą ...
                                Oczywiście ponieważ większości z potencjalnych kupców prawdopodobnie nie przyjdzie do głowy iż prezentowane zdjęcia nie są wykonane sprzedawanym obiektywem, a wystarczyła by chwila poświęcona na sprawdzenie EXIT-a danego zdjęcia aby wszystko było jasne. To najzwyklejsze w świecie oszustwo w myśl zasady "cel uświęca środki".
                                Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                                EOS + Speedlite

Komentarz

Pracuję...