X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzbiet
    Bywalec
    • 2006
    • 180

Moja Pixma IP4000, poza oryginalnymi tuszami, które były razem z drukarka przy zakupie, od "zawsze" tj. od dwóch lat pije zamienniki. I zero problemów... Przy czym stosuję najtańszy papier i zasadę, że przerwa w druku trwa maksymalnie 2 tygodnie. I jeszcze jedno - drukuję przez PS-a i jakość zdjęć mnie w zupełności satysfakcjonuje.

Komentarz

• tte

Zamieszczone przez marekbp
      Tu masz długi wątek traktujący o zamienikach do tych drukarek. Piszą w nim uzytkownicy wielu zamienników. Polecam.

http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=57900
      Wielkie dzięki za tego linka,tyle szukałem a tego nie znalazłem

Komentarz

• negatyv
        Bywalec
        • 2005
        • 109

Wczoraj zobaczylem cos co mnie zaniepokoilo. Moj czarny kolor na zdjęciu jakby wyparował albo przynajmniej mocno wyblakł [inne kolory tez, ale jakby mniej]. Zdjecie bylo wydrukowane na papierze EPSON Premium Glossy [zamienniki tuszu HYSON]. Fotka stała niezabezpieczona na biurku przez jakies pol roku.
        Zaczalem sie zastanawiac czy jest sens drukowania zdjec w domu skoro np. za 3 lata i tak musimy czynnosc powtorzyc? Pozorne oszczednosci moim zdaniem.
        Chociaz z drugiej strony mam kilka zdjec formatu A4, ale oramkowanych [szyba scisle przylega do papieru] i na nich nie widac blakniecia. Wisza na scianie juz ponad rok.
        Ciekawe czy przy uzyciu oryginalnych tuszy i papierów canona niezabezpieczone zdjecie wyblaknie?? Co z trwałoscią wydruków termosublimacyjnych, moze w taka drukarke lepiej zainwestowac??
        Canon Rulezzz

Komentarz

• tte

Jeszcze jakby ktoś mógł podesłać linka gdzie można kupić tusze SKYHORSE to bym był wdzięczny.
          Byłem na stronie producenta ale oni chyba tylko hurtownią to sprzedają.

Komentarz

• Niedzwiedz
            Uzależniony
            • 2004
            • 578

z zamiennikami to jest tak co zamiennik to inne kolory jak nie wpadanie w czerwninie to w zielenie a kalbrowac na nowo nie umiem
            www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
            www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Roni
              Bywalec
              • 2004
              • 129

Zamieszczone przez tte
              Jeszcze jakby ktoś mógł podesłać linka gdzie można kupić tusze SKYHORSE to bym był wdzięczny.
              Byłem na stronie producenta ale oni chyba tylko hurtownią to sprzedają.
              Siedziba dystrybutora SkyHorse w PL, to jedna wielka sciema (ta podana na WWW). Nie bede tego tematu dalej rozwijal. Owszem, sprzedaja tylko hurtowo.

Te stramenty pojawiaja sie czasem na allegro. Najtaniej sa jednak tutaj: http://www.tanietonery.com/index.php...t_id=61&page=0

Komentarz

• tte

Roni dzięki. A znasz jeszcze jakieś inne,bo w tym co podałeś są tylko 3 kartridźe. Chciałem kuić cały komplet żeby raz zapłacić za wysyłkę.

Komentarz

• Roni
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 129

Jakis czas temu kumpel tam zamawial i mieli wszystkie. Taniej nigdzie w sieci nie widzialem. Nastepne w kolejnosci byly o ok. 2-3zl drozej, niestety adresu nie pamietam.
                  Zadzwon do nich i zapytaj sie, kiedy beda mieli reszte. Jesli Ci sie az tak bardzo nie spieszy, to imho warto poczekac.

Komentarz

• tte

Nie spieszy się. A co myślisz o tych atramentach OCP czy OPC? Tak sobie myśle że może kupić 3 kolorki skyhorse,a czarny zaaplikować od góry tym OPC.
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zapomniałem się jeszcze zapytać. A masz może ten nr tel. do nich?
                    Ostatnio edytowany przez Gość; 11585. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Roni
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 129

Nie uzywalem OPC, zatem sie nie wypowiem. Sadze jednak, ze lepiej nie mieszac atramentow od roznych producentow.

Nr tel. jest na WWW DrukMarketu.

Komentarz

• navelvi
                        • 2011
                        • 2

Może ktoś polecić jakieś sprawdzone ciss-y do Pixmy 4600 ?

Komentarz

Pracuję...