Moja Pixma IP4000, poza oryginalnymi tuszami, które były razem z drukarka przy zakupie, od "zawsze" tj. od dwóch lat pije zamienniki. I zero problemów... Przy czym stosuję najtańszy papier i zasadę, że przerwa w druku trwa maksymalnie 2 tygodnie. I jeszcze jedno - drukuję przez PS-a i jakość zdjęć mnie w zupełności satysfakcjonuje.
X
-
-
Wielkie dzięki za tego linka,tyle szukałem a tego nie znalazłemTu masz długi wątek traktujący o zamienikach do tych drukarek. Piszą w nim uzytkownicy wielu zamienników. Polecam.
http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=57900
Komentarz
-
Wczoraj zobaczylem cos co mnie zaniepokoilo. Moj czarny kolor na zdjęciu jakby wyparował albo przynajmniej mocno wyblakł [inne kolory tez, ale jakby mniej]. Zdjecie bylo wydrukowane na papierze EPSON Premium Glossy [zamienniki tuszu HYSON]. Fotka stała niezabezpieczona na biurku przez jakies pol roku.
Zaczalem sie zastanawiac czy jest sens drukowania zdjec w domu skoro np. za 3 lata i tak musimy czynnosc powtorzyc? Pozorne oszczednosci moim zdaniem.
Chociaz z drugiej strony mam kilka zdjec formatu A4, ale oramkowanych [szyba scisle przylega do papieru] i na nich nie widac blakniecia. Wisza na scianie juz ponad rok.
Ciekawe czy przy uzyciu oryginalnych tuszy i papierów canona niezabezpieczone zdjecie wyblaknie?? Co z trwałoscią wydruków termosublimacyjnych, moze w taka drukarke lepiej zainwestowac??Canon RulezzzKomentarz
-
Jeszcze jakby ktoś mógł podesłać linka gdzie można kupić tusze SKYHORSE to bym był wdzięczny.
Byłem na stronie producenta ale oni chyba tylko hurtownią to sprzedają.Komentarz
-
z zamiennikami to jest tak co zamiennik to inne kolory
jak nie wpadanie w czerwninie to w zielenie a kalbrowac na nowo nie umiem
Komentarz
-
Siedziba dystrybutora SkyHorse w PL, to jedna wielka sciema (ta podana na WWW). Nie bede tego tematu dalej rozwijal. Owszem, sprzedaja tylko hurtowo.
Te stramenty pojawiaja sie czasem na allegro. Najtaniej sa jednak tutaj: http://www.tanietonery.com/index.php...t_id=61&page=0Komentarz
-
Roni dzięki. A znasz jeszcze jakieś inne,bo w tym co podałeś są tylko 3 kartridźe. Chciałem kuić cały komplet żeby raz zapłacić za wysyłkę.Komentarz
-
Jakis czas temu kumpel tam zamawial i mieli wszystkie. Taniej nigdzie w sieci nie widzialem. Nastepne w kolejnosci byly o ok. 2-3zl drozej, niestety adresu nie pamietam.
Zadzwon do nich i zapytaj sie, kiedy beda mieli reszte. Jesli Ci sie az tak bardzo nie spieszy, to imho warto poczekac.Komentarz
-
Nie spieszy się. A co myślisz o tych atramentach OCP czy OPC? Tak sobie myśle że może kupić 3 kolorki skyhorse,a czarny zaaplikować od góry tym OPC.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zapomniałem się jeszcze zapytać. A masz może ten nr tel. do nich?Komentarz
-
Nie uzywalem OPC, zatem sie nie wypowiem. Sadze jednak, ze lepiej nie mieszac atramentow od roznych producentow.
Nr tel. jest na WWW DrukMarketu.Komentarz
-
Komentarz