X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rednose

drukarka termosublimacyjna

jak w tytule jaka sobie kupić drukarke termosublimacyjną mam 600 zł zalezy mi na jakośći i distępnosći materiałów.
  • Cwanon

Do szybkich wydruków używam Canona Selphy CP728. Jest wystarczająca. No i czasami Samsunga o podobnych parametrach. W Canonie za to cena wydruku ok 0,90 gr za kartkę.

Komentarz

• Calliactis
      Początki nałogu
      • 2005
      • 353

Selphy CP 510 - super tania - i za 600zł kupisz sobie drukarkę + komplet materiałów na ok. 400 odbitek. Jakość - wyśmienita! Polecam poszukać na forum kogoś z profilem kolorów do niej.
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      BTW - nie różni się niczym - jeśli chodzi o rozdzielczość - względem wyższych modeli
      Ostatnio edytowany przez Calliactis; 1232. Powód: Automerged Doublepost
      5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
      rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Komentarz

• Chojniczanin

też mam c510 jestem zadowolony w 100%. Różnicy w jakości między odbitkami z niej a z labu nie zauważam.

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

HITI s400

Komentarz

• slouON
            Bywalec
            • 2007
            • 193

a może kos przeliczał w kórej najlepiej na dłuższą metę wychodzi opłacalność ?? znaczy najtańsze fotki
            5d grippen
            17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Komentarz

• -jaro-
              Bywalec
              • 2007
              • 136

Czy ta 510 drukuje lepiej niz 720?
              jarek

Komentarz

• Calliactis
                Początki nałogu
                • 2005
                • 353

Zamieszczone przez -jaro-
                Czy ta 510 drukuje lepiej niz 720?
                jarek
                Drukuje tak samo...
                Zamieszczone przez slouON
                a może kos przeliczał w kórej najlepiej na dłuższą metę wychodzi opłacalność ?? znaczy najtańsze fotki
                Koszt fotki (nie licząc już kosztów zakupu drukarki) na CP510 to od 0,92zł do 1,12zł (zależnie za ile kupisz - ja biorę z hurtowni za 100zł a w sklepie są za 129zł)
                Ostatnio edytowany przez Calliactis; 1232. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Smile
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 41

A co sądzicie o drukarce Samsunga SPP-2020?

Wychodzi taniej od SELPHY jeśli chodzi o cenę jak i same materiały eksploatacyjne (paczki po 120szt - cena podobna jak 108szt u Canona).

Komentarz

• Calliactis
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 353

Zamieszczone przez Smile
                    A co sądzicie o drukarce Samsunga SPP-2020?

Wychodzi taniej od SELPHY jeśli chodzi o cenę jak i same materiały eksploatacyjne (paczki po 120szt - cena podobna jak 108szt u Canona).
                    Jeśli masz aparat Canona, to na Selphy wydrukujesz zdjęcie po podpięciu do niej korpusu lub jakiegoś kompakta... To się czasem przydaje np. na wyjeździe, czy w plenerze...

Czy Samsung to ma?

O jakości wydruków się nie wypowiadam, bo nie znam Samsunga.

Komentarz

• Smile
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 41

Samsung ma na pewno PictBridge, z tego co piszą ma też czytnik kart.
                      Właśnie chciałbym zasięgnąć opinii co do jakości wydruków. Strasznie mało jest opinni na forach nt tych drukarek, ale ogólnie pozytywne. Nigdzie nie znalazłem porównania do np SELPHY. Możę ktoś z forum taką posiada?
                      Kolejna niepokojąca rzecz to to, że na stronie Samsunga termosublimacyjne są wyszczególnione jako ,,starsze modele" więc później może być problem z materiałami eksploatacyjnymi jeśli zaniechająprodukcji :-?

(z innej beczki: mam laser Samsunga i jestem pozytywnie zaskoczony jakością wykonania i kosztami eksploatacji, w porównaniu np dp HP -miałem wcześniej)

Komentarz

• sokol3015
                        • 2008
                        • 12

Ostatnio kupiłem na Allegro papier KP-108IP gdzie jest Date of Production 06.04 Wg mnie paczka ma 2 lata - czy reklamować - czy uzyskane wydruki będą dobre. Paczki nie otwierałem, komentarza jeszcze nie wystawiłem.
                        http://sokol3015.plfoto.com/

Komentarz

• wronap

Drukarka termosublimacyjna

Witam !
                          Chciałbym kupić drukarkę termosublimacyjną do wydruków poza domem, zależy mi żeby drukowała w miarę szybko, format wydruku czym większy tym lepiej ale wiem ze za te pieniądze to 10x15 raczej będzie. Jakiej firmy drukarki szukać ? może jakiś konkretny model ?
                          Z góry dziękuje
                          CP720 czy CP510 kupić ? Różnica w cenie nie ważna, zależy mi na jakości wydruku i szybkości.
                          A może CP740 ?
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 10712. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Paweł Grabowski
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 343

Ja takze zastanawiam sie nad tym który model byłbny najlepszy z aktulanej serii. Oczywiście strona Canon Polska nieaktulana :-(. Mysle nad 740 lub 760, co polecacie?

Pozdrawiam
                            Paweł
                            EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Zamieszczone przez Paweł Grabowski
                              Oczywiście strona Canon Polska nieaktulana :-(.
                              Cudu oczekiwałeś?

Zamieszczone przez Paweł Grabowski
                              Mysle nad 740 lub 760, co polecacie?
                              Zobacz jakich wkładów używa 740 a jakich 760 - jeśli tych samych (ja zawsze kupuje coś ze 108 w nazwie) to niech o zakupie zdecydują cechy użytkowe/cena produktu.
                              Mam 740 i myślę, że drukuje za ciemno, 740 to drukarka cyfrowa która obcina cyfrowe zdjęcia - jak dla mnie szczyt bezczelności.
                              Dzisiaj kupowałbym (pewnie kupię do użytku Za Wodą) model na baterie.
                              the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...