To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • barniGR
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 34

Dla informacji : Kurs w diecezji świdnickiej - 19 marca 2011 - zgłoszenia do 14 marca - koszt 100,00 pln - dokładniejsze info na stronie diecezji --> http://www.diecezja.swidnica.pl/inde...aty&Itemid=123

Pozdrawiam.

Komentarz

• kadol
      • 2007
      • 6

Zamieszczone przez Mr_Black
      Czy któryś z was zgubił tzw legitymację otrzymaną po kursach? Trzeba jeszcze raz jechać na kurs i płacić czy wydadzą duplikat za, mam nadzieję, drobną opłatą?
      W Warszawie po kursie prowadządzy powiedział, że można nosić kopię zaświadczenia. A po utracie oryginału wydadzą nowe - chyba nieodpłatnie.

Komentarz

• maartussss
        • 2010
        • 4

A wie ktoś może kiedy Trójmiasto albo Pelplin???
        Z góry dzięki za odpowiedź

Komentarz

• Yrek
          • 2010
          • 1

Zamieszczone przez maartussss
          A wie ktoś może kiedy Trójmiasto albo Pelplin???
          Z góry dzięki za odpowiedź
          W Gdyni końcówka lutego lub początek marca ale konkretnej daty jeszcze brak.
          Canon 50d + C50mm1.4, C18-135mm C430EX II i torba klamotów...8)

Komentarz

• oli85
            Coś już napisał
            • 2008
            • 72

Dołączam się do pytania ''bagatela'' kiedy w Częstochowie??
            40D+BG-E2N | 400D| c70-200 f4 L | Tokina 12-24 f4 | Tokina 28-70 f2,8 | Samyang 8mm Fish-eye |580 EXII| plfoto

Komentarz

• Flar
              Dopiero zaczyna
              • 2011
              • 26

Zamieszczone przez ElPaul
              I dodała, ze jest ogromne zainteresowanie tematem w związku z czym planują uczynić limitowaną ilość miejsc.Amen.
              W ubiegłym roku kolega który był mówił że było ponad 500 osób w Katowicach

Komentarz

• Wardaks
                • 2011
                • 2

W Łodzi kurs będzie 19 marca, jest limit miejsc (120). Z Częstochowy chyba dość blisko.
                Dość obszerna informacja na ten temat: http://archidiecezja.lodz.pl/?news_i...11f9a581025c35

Komentarz

• maartussss
                  • 2010
                  • 4

Zamieszczone przez Yrek
                  W Gdyni końcówka lutego lub początek marca ale konkretnej daty jeszcze brak.
                  Dziękuję bardzo
                  Jeżeli byłoby wiadomo kiedy dokładnie to bardzo proszę o podanie daty

Komentarz

• BartekLublin
                    Zablokowany
                    • 2009
                    • 12

może kogoś zainteresuje

Lublin:

Najbliższy kurs przewidziany jest dniach 8-9 kwietnia 2011 r. (piątek 17.00-20.00 - sobota 9.00-13.00).
                    Termin składania podań mija 31 marca 2011

\

Komentarz

• nilhi
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 99

A ja mam jedną, bardzo konkretną poradę dla fotografów - katolików (i tych, którzy potrafią i chcą uszanować zwyczaje nie czując, że swoją inną religię - lub ateizm wystawiają na szwank).

Wchodząc do zakrystii aby spotkać się z księdzem należy głośno i wyraźnie powiedzieć w ramach powitania: "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus".

Gwarantuję Wam, że z miejsca rozwiąże to mniej więcej 80% wszelkich potencjalnych trudności...

Komentarz

• pank
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1502

Trochę dziwne żeby ateiści, buddyści, żydzi czy wyznawcy innych niechrześcijańskich religii chwalili Jezusa Chrystusa. Za to dla fotografa katolika to chyba oczywiste.
                        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• nilhi
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 99

Dlatego piszę, że jeśli chodzi o niewierzących, to tylko ich wybór. Ja w Afryce nie mam problemu z wplataniem w zdanie "inszallah" w rozmowie z lokalsami, choć nie jestem wyznawczynią Allaha.

A co do katolików - zdziwiłbyś się.
                          W mniej więcej 1 na 3 przypadki po takim powitaniu słyszę: "O, nareszcie porządny fotograf". I współpraca idzie świetnie, łącznie z małymi ustępstwami od lokalnego zwyczaju.

Nie chcesz, nie korzystaj. To tylko porada.

Komentarz

• pank
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Udawanie katolika nie ma nic wspólnego z szanowaniem zwyczajów IMHO.
                            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• nilhi
                              Coś już napisał
                              • 2010
                              • 99

A kto Ci karze udawać?
                              Ta dyskusja traci sens :-D
                              Ja tylko mogę powiedzieć, że w moim przypadku - (katolika-fotografa) jest to mała rzecz, która daje duży efekt.
                              I tyle.

Komentarz

• pank
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 1502

A ja tylko chciałem powiedzieć że w przypadku fotografa niekatolika może być to znacznie większa rzecz niż Ci się wydaje. Swoją drogą, rada żeby z księdzem przywitać się tak jak należy się witać z księdzem (o ile jest się katolikiem) jest z tych dość oczywistych. Jakoś nie zauważyłem żeby księża skakali pod sufit z radości czy głaskali mnie po głowie jak witam się z nimi przyjętą formułą. Żadnej specjalnej reakcji nie widzę, człowiek który słyszy to pewnie kilkadziesiąt razy dziennie może nie zwracać uwagi

Komentarz

Pracuję...